• Na de winst van vorige week op ’t Gooi troffen wij vandaag sv Baarn als tegenstander. In vergelijking met vorige week moest John van Loen wel enkele mutaties doorvoeren in zijn basiself. Delano Engelhart  was ziek en Yordi Verheijen geblesseerd. Jordy Schimmel bond vandaag zijn ski’s onder, in plaats van zijn voetbalschoenen. Door vooral de afwezigheid van Yordi en Delano mocht jeugdspeler Thijs Westerveld zijn basisdebuut maken naast Steyn Boers in het hart van de defensie.

  Goede start

  Vanaf de aftrap pakte VVZ gelijk het initiatief, zonder echt gevaarlijk te worden. Een schot van Floris de Boer ging hoog over en een kopbal van Saddy de Koning verdween ook langs de verkeerde kant van de paal. Een vrije trap van Sebastiaan Kolff was een gemakkelijke vangbal voor oud VVZ’49 doelman Daan van Vliet. Jip van Schadewijk en Shenouda Tadros waren op de flanken een plaag voor de Baarn defensie, maar het rendement bleef achter. In de 18e minuut moest de 17 jarige Jip van Schadewijk echter met een enkelblessure het veld alweer verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door jeugdspeler Wouter de Vries. Dezelfde Wouter stuurde bij zijn eerste balcontact Shenouda diep richting de goal. Eerst stuurde hij twee man het bos in met zijn bewegingen, voordat hij door de derde man onreglementair binnen de beruchte lijnen tot stoppen werd gedwongen. Voor Sebastiaan Kolff een uitgelezen kans om de score te openen, maar hij richtte de bal op de paal in plaats van tegen het netje. Baarn putte moed uit deze misser en kwam wat meer in zijn spel. !0 minuten voor tijd was er een hachelijk moment voor de goal van Jelle Bade, maar Thijs Westerveld ruimde de bal vakkundig op. De rust werd met de brilstand bereikt. Het was van beide kanten niet sprankelend, maar vooral door de gemiste penalty was het wel spannend.

  Tweede helft

  De tweede helft begon veelbelovend. Binnen 3 minuten hadden we aan beide kanten al een tweetal aanvallen genoteerd zonder daarbij ook doelkansen opgeschreven konden worden.. Dit was enkele minuten later net zo, het was niet echt een doelkans, maar het schot wat vanaf 25 meter werd afgevuurd zeilde wel ontiegelijk mooi in de kruising achter Jelle Bade. 1-0. En zoals vaker dit seizoen had VVZ ook nu weer moeite om de organisatie weer staande te houden. Enkele minuten later weer een moment voor de VVZ goal waarbij je je afvraagt hoe het mogelijk is dat Baarn de score niet verdubbeld had.  En zoals de 1-0 een beetje uit de lucht was komen vallen, gebeurde dit ook bij de 1-1, al was dit wel een geweldig mooie aanval. Wessel Kraaijeveld stuurde zijn maatje  Floris de Boer op schitterende wijze weg richting de achterlijn. De voorzet die volgde was op maat voor Saddy de Koning en zo prikte de 37 jarige spits zijn 206e competitiedoelpunt binnen. De stand was weer gelijk en dit leek ook een juiste afspiegeling van de wedstrijd te zijn. Een wedstrijd met weinig kansen en veel strijd op het middenveld. Bij VVZ’49 gingen de 35 jarige Sebastiaan Kolff en de 19 jarige Dylan Nava Marquez voorop in de strijd om het middenveld. Maar uitgerekend op het middenveld werd slordig balverlies geleden. Baarn stak de bal direct de rechterhoek in waarop de bal vanuit die hoek weer even hard werd teruggeplaatst richting randje zestien. Het schotje verdween langs vele benen in de verre hoek langs Jelle. Een cadeautje wat gretig werd uitgepakt door Baarn. John van Loen schakelde direct door achterin 1 op 1 te gaan spelen, maar toen met nog enkele minuten op de klok ook het tweede cadeautje aan Baarn werd geschonken ( een te korte terugspeelbal werd genadeloos afgestraft) kon de handdoek in de ring geworpen worden. Na de 2-1 verdedigde Baarn meedogenloos. Ballen wegrossen, organisatie weer neerzetten en niet bang zijn om een overtreding te maken. VVZ wist ook de laatste minuten niet meer te scoren.

  Wat als……

  Iedereen zal zich afvragen hoe de wedstrijd verlopen zou zijn als de penalty wel binnen geschoten zou zijn. Bij Baarn waren ze het er over eens dat die gemiste penalty het kantelpunt was. “Jullie hadden het ons knap lastig kunnen maken door die penalty te benutten” aldus Bas Dreef, trainer van Baarn. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende, kreeg er wel één…..De redenen staan hierboven beschreven.

  Opstelling VVZ’49

  Jelle Bade, Wessel Kraaijeveld, Thijs Westerveld (Bas Draaijer), Rick Alvarez (Tim Schilder) , Sebastiaan Kolff, Dylan Nava Marquez, Floris de Boer (Sam van’t Veldt), Jip van Schadewijk (Wouter de Vries), Saddy de Koning, Shenouda Tadros

   

  Volgende week ontvangen wij plaatsgenoot Hees. Aftrap 14.30 uur.

  Foto's van de wedstrijd, klik HIER