“Geduldige” overwinning van Veteranen
24 september 2017
Wasmeer JO12-1 – VVZ ’49 JO12-1 Blaffen is geen bijten.
24 september 2017
Toon alles

Zomaar een zaterdag…..de puzzel van wedstrijdzaken

Het seizoen is nu echt los. Na een drietal bekerwedstrijden is zaterdag de competitie begonnen. Een paar weken later dan voorgaande seizoenen. De KNVB heeft tot deze stap besloten, om ook de bekerwedstrijden pas aan te vangen als alle scholen al begonnen zijn. Dus geen bekerwedstrijden welke afgezegd worden omdat er te weinig spelers zijn, of omdat er bijvoorbeeld Gildefeesten zijn. Bijkomend voordeel is dat de competitie nu ook later klaar is,en er dus meer wedstrijden nog gespeeld worden in een periode dat het normaliter ook beter weer is.

Wat de KNVB ook heeft besloten, is om vanaf dit seizoen een flinke stap voorwaarts te maken, en over te stappen op het zogenaamde “mobiele Digitale Wedstrijd Formulier”, het mDWF dus. Jos Frolich en ondergetekende zijn hiervoor vorig seizoen een paar keer den landen ingetrokken, om de woorden en lezingen van de KNVB aan te horen. Hier bleek al, dat de ene club er veel meer open voor stond dan de andere. Om een lang verhaal kort te maken….vooral Jos heeft er voor gezorgd (na weken van voorbereiding) dat de app “wedstrijdzaken”, gekoppeld aan het mobiele Digitale Wedstrijd Formulier bij VVZ “staat”, en dat alle leiders de app kunnen bedienen zoals het hoort. Is dit nog niet het geval, dan is diegene op zaterdag welkom bij de afdeling wedstrijdzaken. Dat er ook nog clubs zijn,die nog niet zo ver zijn, bleek zaterdag wel weer. Enkele verenigingen ronden de wedstrijden pas aan het eind van de dag af, en verschillende leiders van bezoekende clubs komen met vragende ogen binnen.Er kwam zelfs zaterdag een club bij VVZ op bezoek, die nog helemaal geen kaas had gegeten van het mdwf, en gewoon het mapje met spelerspassen op tafel gooide. “Ik snap er geen moer van…..doe het hier maar mee.!!”

En dan begon afgelopen zaterdag de competitie…..een overvol programma aan de Eemweg stond op de rol. Twee weken hiervoor was het scheidsrechter schema al gemaakt door Ad, want hij zou deze dagen schitteren door afwezigheid in verband met het vieren van een welverdiende vakantie. Maar Ad had zijn taken overgedragen aan de afdeling wedstrijdzaken…..zij konden eventuele hobbels wel glad strijken. Deze afdeling wedstrijdzaken was ook ernstig uitgedund. Marja was afwezig, en Jos was ook op (zeer welverdiende) vakantie. En dan blijft er één persoontje over die de eerdergenoemde hobbels mocht gladstrijken. En hobbels kwamen er zeker. De scheidsrechters vielen met bosjes tegelijk uit het schema weg, zodat we een week voor de 23e september een tekort hadden van 4 jeugd scheidsrechters, en 5 senioren scheidsrechters. Hiertussen zaten ook 2 wedstrijden uit de zgn. A-categorie, waar eigenlijk een gediplomeerde scheidsrechter op hoort te staan. Ook hier was er maar ééntje van voorradig vandaag…..juist, u raad het al. Met dank aan Ger, die mijn zaterdagdienst tijdelijk overnam, kon ik deze 2 potjes tot een goed einde brengen. Mijn derde wedstrijd ging, door een griep-epidemie bij de tegenstander, niet door. Drie jeugdscheidsrechters zouden volgens het schema van Ad geleverd worden door het 4e,5e en 5e, maar deze teams hadden ook geen scheidsrechter voor hun eigen wedstrijd. Toch leverde deze teams keurig hun scheidsrechter af voor de jeugd wedstrijd, en regelde ook nog bijna allemaal een scheidsrechter voor hun eigen potje. Alsnog kregen we alle gaten dus gevuld. Speciale dank gaat uit naar Wim (4e) , Appie (5e) , Wim (6e) en Sven (Vet.).

Met dank aan vele VVZ-ers, en vooral het meedenken van de senioren teams hebben wij deze zaterdag toch weer zonder problemen “plat” gekregen…..en het was nog lekker weer ook. Over de resultaten zullen we niks schrijven.

Iedereen bedankt. Wees trots op jezelf, op je team en vooral trots op je cluppie. Volgende week zijn nagenoeg alle vakanties voorbij, en gaan we weer op volle oorlogssterkte verder met waar we gebleven waren.

Jullie wedstrijdsecretaris, Robert Jan Boers