• Het is zaterdag 12 januari, we parkeren het fietsje om 9.30 weer in de,op zijn vertrouwde plaats gesitueerde, fietsenstalling. Het complex begint er weer opgeruimd uit te zien, sinds de nieuwe kleed accommodatie is opgeleverd. Alle noodgebouwen zijn weer opgeruimd, de fietsenrekken weer op zijn plaats, alleen de rand van het gras heeft nog flink de tijd nodig om weer te herstellen. Zoals een bekend Soester Feyenoordfan altijd zegt bij het zien van de nieuwe competitiestand: Alles weer normaal!! En zo is het! In de winterstop vonden enkele vandalen het nodig om met een spuitbus verschillende Soester sportclubs "op te leuken" met ietwat vage teksten. Jammer, kansloos, maar vooral triest. Vooral onze vrienden van Hees waren hier de dupe van.

  Na het hele tenenspektakel was ook de rust in de kantine wedergekeerd. De biertafels hebben weer plaats gemaakt voor het vertrouwde meubilair en de drankvoorraad is ook weer bijgevuld. Deze week de laatste zaterdag van voorbereidingen.

  Volgende week gaat het (voor een aantal teams) weer los. Het was niet zomaar een zaterdag. De Haagse voetbalclub DUNO was op trainingskamp in Soest en wilde dit samenzijn opfleuren met wat wedstrijden. Na veel vijven en zessen werd afgesproken dat DUNO 2 en 3 zou oefenen tegen VVZ’49 2 en 4. DUNO 1 had VVZ’49 1 graag als tegenstander gehad, maar de eerder gemaakte afspraak met TOV wilde men logischerwijs niet afzeggen. DUNO zou hierop op Sportpark Zonnegloren een oefenwedstrijd tegen SVMM uit Maarn spelen.

  Om kwart voor elf reed de Haagse bus de parkeerplaats op en vijf minuten later stonden vele Hagenezen aan de bar een bakkie koffie te scoren. Kleine oogjes verraadden de spelers, die gisteravond de DUNOkwis verruild hadden voor een nachtelijk avontuur in Amersfoort.

  Het Haagse dialect zou vandaag rondklinken in en om de VVZ kantine. DUNO 1 deed zich ten goede aan de Soester tosti’s ("die zijn goed te hachuluuu"), terwijl DUNO 2 en 3 zich opmaakten voor hun wedstrijd. Een gehandicapt VVZ’49 2 won het onderlinge treffen met een minimaal verschil (3-2), terwijl VVZ’49 4 met ruime cijfers (6-1) won van DUNO 3. "Meedoen aan een trainingskamp is belangrijker dan winnen". Dit bleek ook wel aan het nodige gerstenat, wat na afloop de kleedkamer van DUNO 2 binnengebracht werd. Samen met wat bittergarnituur en harde muziek (Christmas on de dancefloor ??) duurde het ruim twee uur eer kleedkamer 8 weer schoon(!!) werd opgeleverd.

  DUNO 1 was ondertussen ook al uit gevoetbald (2-0 winst tegen SVMM) terwijl op het hoofdveld de laatste omwentelingen van VVZ’49 1 - TOV 1 (4-1, Floris 2x, Jordy en Luuk) te aanschouwen waren.

  Na het laatste fluitsignaal bij VVZ’49 1, werd het hoofdveld door VVZ '49 6 en JO19-2 ingenomen, zodat het Haagse feestgedruis op de achtergrond werd opgeleukt met wat voetballende bewegingen. De bus richting Stay Okay zou om 19.00 uur arriveren, dus moest met zich ruim 2 uur zien te vermaken in de VVZ kantine. "Oh,Oh Den Haag" en "Christmas on te dancefloor" in de "repeat" deed wonderen, net als de playlist van het 5e en natuurlijk het nodige bier.

  Het was een mooie zaterdag. VVZ '49 is 50 Haagse vrienden rijker. DUNO ging tevreden richting de maaltijd in Stay Okay en bij VVZ ;49 draaiden we tevreden de kantinedeur op slot.