• Dat VVZ'49 de laatste weken in de hoek zit waar de klappen vallen is al bekend. De waslijst met blessures wordt maar niet korter en vandaag sloot Saddy zich hierbij aan. Donderdag uit voorzorg afgehaakt met een zeurderige kuit, wilde John van Loen vandaag geen risico nemen  met onze goaltjesdief.Jip uit de JO19 nam zijn plaats over  waarmee de gemiddelde leeftijd van de basiself terug gebracht werd naar 21,5 jaar.Alleen Sebastiaan (34), Yordi (27) en Steyn (24) steken boven dit gemiddelde uit, de rest is allemaal jonger. Jip was vandaag met zijn 16 jaar de jongste speler bij VVZ'49. De bank was gemiddeld nog een stukje jonger. De invallers telde een gemiddelde leeftijd van 17,5 jaar.

    Het waren vooral de persoonlijke fouten dit VVZ'49 de das om deden.Na de 1-0 achterstand kwam VVZ via een mooie aanval weer op gelijke hoogte. Rick gaf de keeper het nakijken. Het was een periode dat VVZ een beetje grip kreeg op het spel van DVSU. Hoe zuur is het dan ook dat DVSU vanaf de aftrap gelijk weer op voorsprong kwam. Psygologisch op een beroerd moment, maar toen vlak voor rust wederom een grote persoonlijke fout werd afgestraft, leek de wedstrijd gespeeld.

    De tweede helft had John van Loen Rick in de kleedkamer gelaten. Zijn plaats werd ingenomen door Kalle. Later mochten ook Thijs (voor Steyn), Tristan en Shenouda hun opwachting maken. Zelfs Jeugdkeeper Tiego (eveneens 16 jaar) mocht nog enkele minuten onder de lat plaatsnemen. Het was mooi om te zien hoe verschillend de jeugdspelers hun debuut in VVZ'49 1 maakte. Jip voetbalde zonder zenuwen en ontpopte zich als een plaag voor de DVSU verdediging, terwijl andere jeugdspelers hun zenuwen maar moeilijk in het gereel krijgen. DVSU scoorde n0g twee keer, maar die doelpunten deden er niet meer toe. VVZ'49 kon de 2e helft amper kansen op meer creeren.

    Het was geen goede wedstrijd, dat kon ook haast niet met zoveel mutatie's. Degene die er moesten staan speelde net toevallig vandaag hun slechtste wedstrijd. Toch was John van Loen lichtelijk tevreden. "Als je ziet hoe die jonge gasten het vandaag hebben opgepakt, daar kunnen wij als club alleen maar trots op zijn".

    Zaterdag spelen wij  uit tegen sv Achterveld om 14.30 uur