•  

  Zeven lange voetballoze zaterdagen waren al verstreken toen de VVZ-leden zich zaterdag nog eens mochten omdraaien om met dank aan Koning Winter daar een 8e editie aan toe te voegen. Heel VVZ? Nee, bij de 13-2 rinkelde de wekker in alle vroegte want de nepgrassprietjes aan de Eemweg leverde een zeldzaam bespeelbaar veld op in de regio. En meteen stond de dorpsderby tegen SO Soest op het programma. Zowel in de beker als de najaarscompetitie hadden elkaars wegen al gekruist in twee heerlijke spannende aan elkaar gewaagde derby’s waarbij beide teams éénmaal aan het nipte langste eind trokken. De supporters langs de lijn hadden er bij de aftrap zin in.

   

  Dat gold helaas niet voor de gladiatoren in het veld. Het leek een kopie van de veel nabesproken topper tussen Feyenoord en Ajax. Waar één ploeg speelde om te winnen, keek de andere ploeg apathisch toe. Viel SO aan dan keken acht spelers vanaf de middenlijn toe hoe de verdediging dat ging oplossen maar ook als VVZ zich aan de frontline meldde keken het merendeel toe hoe twee aanvallers tevergeefs probeerden een bres in de SO verdediging te slaan. Zelfs bij een corner mee zag het alleen blauw in de zestien omdat het toch wel erg ver lopen is vanaf de middenstip. Gelukkig stond de enige speler met een dikke voldoende onder de lat bij VVZ want keeper Mats hield met een serie prachtreddingen de 13-2 op de been. Vlak voor de thee moest ook hij echter capituleren bij de zoveelste doelpoging.

   

  In de rust werd de 13-2 getrakteerd op een zinderende motivatiespeech want de beperkte schade kon natuurlijk nog makkelijk gerepareerd worden. Maar de oortjes waren kennelijk nog vastgevroren want de 1e helft was nog tikkie-takkie vergelijken bij de 2e helft waar de in groen-wit gestoken firma Lam & Lendig het sjokken tot nieuwe kunstvorm had verheven. SO Soest hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om heel simpel naar een dikverdiende 4-0 zege uit te lopen.

   

  Was de winterstop nog te kort geweest en waren de heren nog vermoeid van alle inspanningen op de PS4 of was de winterstop juist te lang waardoor het soepel draaiende mechanisme van het najaar vastgeroest is komen te zitten. Hoe het ook zij; de enige remedie is regelmaat. Als de weergoden zich koest houden wacht zaterdag de uitwedstrijd bij Hoogland. En zoals Feyenoord en Ajax een week na de klassieker een omgedraaide prestatiecurve lieten zien; zo kan ook de 13-2 bewijzen dat het veel meer in de mars heeft dan deze valse start van de voorjaarscompetitie !!