• Eén van de nadelen van een avondwedstrijd is dat hij “de krant van de volgende dag” niet haalt. Gaat het echt om het papieren ochtendnieuws, dan ligt dit gewoonweg aan de deadline die de drukker aanhoud om de krant op tijd gedrukt te hebben. Dit verslag echter, is pas een dag later te lezen omdat uw verslaggever ook een gewone baan heeft.

  Wederom dus weer een avondwedstrijd. VVZ’49 – Altius stond eigenlijk op zaterdag 9 april op het programma, maar omdat Altius de door de KNVB toegestane Corona Joker had ingezet, werd deze verplaatst naar gisterenavond. Op verzoek van Altius werd er ook pas om 20.30 uur afgetrapt. Zo konden de spelers op een fatsoenlijke manier uit hun werk komen.

  Toen om 20.32 de veldsproeiers hun 12m3 water over het veld hadden gesproeid, floot scheidsrechter Jurgen van Hazel voor de eerste keer op zijn fluitje. De bal rolde.

  Enerverend maar rommelig begin

  Binnen de 5 minuten hadden beide teams al een dot van een kans gehad. Altius vond de teruggekeerde en herstelde Oscar op zijn pad en Floris de Boer schoof het leer net langs de verkeerde kant van de paal. Het spel golfde op en neer zonder dat het echt goed was. Rommelig was een beter woord. En rommelig werd er ook opgeruimd in de defensie van VVZ’49. Een afvallende bal werd door een Oranjehemd op de slof genomen en met enig fortuin OF uiterste precisie verdween de bal in de uiterste hoek van de goal achter Oscar. Daar waar VVZ’49 afgelopen zaterdag bijna een uur stand hield, duurde het nu maar 5 minuten. Twee minuten later ging het bijna weer mis. Oscar, logischerwijs  gezegend met nul wedstrijdritme, probeerde een mannetje uit te spelen, maar speelde de bal iets te ver voor zich uit. Middels een uiterste krachtsinspanning liep dit met een sisser af. In de achtste minuut kwam Altius  goed weg. Shenouda penetreerde het strafschopgebied in en werd met een oneerlijke duw buiten de lijnen gewerkt. De scheidsrechter vond niet dat het onreglementair gebeurde. Shenouda weegt immers maar net de helft van zijn opponent, waardoor een goede schouderduw Shenouda al bijna buiten de dorpsgrenzen doet belanden. Even later mocht Sebastiaan een vrije trap nemen en deponeerde deze bij de 2e paal op het hoofd van Steyn. De bal werd terug gekopt naar Guus, maar zijn schot was een prooi voor de keeper.

  In de 16e minuut kreeg VVZ’49 toch loon naar werken. Met een mooie pass van Delano werd Shenouda diep gestuurd. Zijn twee tegenstanders leken stil te staan en ook de keeper twijfelde met uitkomen. Toen hij toch kwam, lobte Shenouda de bal over de keeper in de lege goal.1-1.

  “Ik denk dat ik straks de winnende maak, als ik erin kom….”

  De stand was weer gelijk en wij kregen het gevoel dat er meer te halen was. Shenouda was een plaag voor de Altius defensie en ook aan Guus hadden zij de handen vol. Ook op de bank sloeg de sfeer om na de gelijkmaker. De teruggekeerde Jordy Schimmel zei plotseling: “Ik denk dat ik straks de winnende ga maken…..”, gelijk gevolgd door….”als ik erin kom”….dat laatste werd afgesloten met een luide lach. Erin komen deed hij, maar dat was puur uit noodzaak. Shenouda leek zijn tegenstander op ruim een half uur spelen weer het nakijken te geven toen hij plotseling kermend ter aarde stortte. Het zag er niet goed uit, de hamstring vond het mooi geweest en haperde. Een aderlating voor het team van John van Loen en Jordy mocht zijn opwachting maken. Altius kreeg nog twee kleine kansjes, maar met de gelijke stand werd de rust behaald.

  Een repeterend verhaal, wederom noodgedwongen wissels

  In de kleedkamer moest er gelijk weer geschakeld worden. Oscar zijn herintreden kwam waarschijnlijk toch nog iets te vroeg. Zijn kuit “stond strak” en Tiego mocht dus aan de warming up beginnen. Ook Tim kon niet verder na een vieze overtreding op zijn voet. De scheidsrechter was zo eerlijk om te melden dat het hem echt ontgaan was……en dat kan natuurlijk. Voor Tim kwam Sam in het veld.

  Door de wisselingen in het veld was het even zoeken, maar al snel bleek dat deze niet ten kosten van de sterkte ging. Sebastiaan lanceerde Floris richting de goal van Altius, maar Floris vond de keeper op zijn weg. De sluitpost kon echter niet voorkomen dat VVZ’49 een corner mocht nemen. Een variant welke kort werd genomen op Sam. Sam bediende op zijn beurt weer Jordy, die in tweede instantie maar op de goal schoot. Via de knuisten van de keeper plofte de bal tegen het netje achter de kalklijn, 2-1. De lach na zijn woorden “Ik denk dat ik de winnende maak”, galmde nog over het complex, maar werd verstomd door het gejuich uit vele kelen.

  Halverwege de tweede helft bracht John van Loen nog wat vers bloed binnen de lijnen. De 3e wedstrijd binnen 8 dagen begon zijn tol te eisen. Roan de Beer en Thijs Hanraads (beide uit het 2e) namen de plek in van Guus en Floris. De laatste 20 minuten leken wel uren te duren. Thijs Hanraads schoot nog van grote afstand in de handen van de keeper, maar voor de rest was het tegen houden en op balbezit spelen. Vooral dat tegenhouden ging VVZ’49 onder leiding van aanvoerder Delano goed af. Tiego heeft eigenlijk niet eens zo heel veel te doen gehad, behoudens één bal uit het hoekje te duwen. De prima leidende scheidsrechter Jurgen van Hazel telde nog twee minuutjes extra tijd bij, maar toen deze voorbij waren viel iedereen in eerste instantie om en later bij elkaar in de armen.

  Vertrouwen….

  Vandaag heeft VVZ’49 een flinke dosis aan vertrouwen terug gewonnen. Afgelopen zaterdag was hier al een aanzet voor gegeven, maar de overwinning  op Altius tikt heerlijk aan. Vanavond mocht het zo zijn dat verschillende spelers hun beste wedstrijd sinds tijden speelde. “De wissels vielen fantastisch in maakte de ploeg zeker niet zwakker” aldus de  geplaagde hoofdtrainer. Hij feliciteerde zijn uitgeputte spelers. “Dit zijn de mooiste wedstrijden. Zulke wil je toch altijd spelen”.

  Zaterdag verwachten wij een invasie uit Baarn, als de oranjehemden van TOV op bezoek komen.

  Opstelling VVZ'49:

  Oscar Kooij ('45 Tiego Tjeerdsma), Wessel Kraaijeveld, Delano Engelhart, Thijs Westerveld, Steyn Boers, Tim Schilder ('45 Sam van't Veldt), Sebastiaan Kolff, Dylan Nava Marquez, Floris de Boer ('67 Roan de Beer), Guus Parinussa ('67 Thijs Hanraads), Shenouda Tadros ('32 Jordy Schimmel).