• Zaterdag 9 februari. VVZ’49 Vet.1 ?? Rivierwijkers Vet.1

  Vooraf hadden we er zin in. Uit werd immers royaal met 6-1 gewonnen. De selectie is uitgebreid met een heuse keeper, en ook vandaag konden we beschikken over 18 man.

  Maar dan de dagen voor de speelzaterdag. De weergoden teisteren de VVZ velden met de nodige neerslag, en het was nog maar de vraag of ons veldje 3 dit aan zou kunnen. Echter, dezelfde weergoden hadden ook een meer dan stevige bries in petto, zodat de velden aan de Eemweg er eigenlijk keurig bij lagen.

  Maar dan de bewuste ochtend. Ergens op een industrieterrein in Alblasserdam stond een te warm geworden tankwagen met Petrolad zijn stoom af te blazen. De gassen welke hieruit kwamen ,en door de zeer harde wind over den landen verspreid werden, reisden als een grote stankwolk over het midden van het land. In Baarn was het zelfs noodzakelijk om de jeugdwedstrijden af te gelasten. In Soest was het wel ruikbaar, maar zeker niet noemenswaardig om de stekker uit het voetbal te trekken. Om 14.00 uur, toen de Veteranen aan de aftrap stonden, was de geur zelfs bijna helemaal opgelost. Geen belemmering dus om te voetballen. En ach, in een gemiddelde Veteranen kleedkamer ruikt het minder lekker.

  5 wissels dus, of toch niet. Haijo schitterde door onaangekondigde afwezigheid maar 4 wissels is ook meer dan voldoende. Rivierwijkers bleek toch een ander ploegje te zijn in vergelijking met de uitwedstrijd. Toen speelde wij ze vooral de tweede helft volledig zoek en was vooral Johannes een plaag voor de Utrechters. Vandaag zou het anders zijn.

  Eigenlijk was Rivierwijkers de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het was vooral Tim, die de Utrechters in de eerste helft van het scoren afhield. VVZ had moeite met de wind en het duurde dan ook vrij lang eer VVZ iets van een aanval op de goed bespeelbare mat wist te leggen. Maar dan was het ook gelijk raak ook! Een afgeslagen aanval werd door Gerjan keurig op zijn pantoffel genomen en snoeihard in het dak van de goal geschoten,1-0. Rivierwijkers won vooral de slag op het middenveld, en hadden schijnbaar minder last van de wind. De een na de andere kans werd door de Utrechters om zeep geholpen, of gekeerd door Tim. Het was wachten op het capituleren en spijtig genoeg viel dit op slag van rust. Mark verdedigde te ver door naar voren, miste met zijn actie de bal en was gezien op het middenveld. Appelleren om buitenspel hielp niet en de overtal situatie werd keurig afgerond,1-1

  Na rust kwam Johannes (de plaaggeest van de heenwedstrijd) in het veld, net als Ben en Gunther. Hans H. had Evert P. na 12 minuten al vervangen. Het zou echter weinig uitmaken. Goed, Johannes was één keer gezien, maar schoot op de uitstormende keeper (met grijs Tina Turner kapsel!), Even later nog éénmaal Johannes, maar ditmaal werd net buiten het strafschopgebied onreglementair gevloerd. De vrije trap leverde niks op. Dan Rivierwijkers, zij maakte veel meer aanspraak op doelpunten, maar met veel geluk, een vleugje wijsheid EN Tim hield VVZ lang stand. Een paar keer werd tot ergernis van Rivierwijkers de buitenspelval goed uitgevoerd, maar de ergernis verdween bij de Utrechters toen eindelijk de 1-2 wel achter Tim lag. VVZ was niet meer bij machte om de gelijkmaker te maken en toen ook eenmaal de 1-3 binnen plofte, werd de spreekwoordelijke handdoek toegeworpen. In de slotseconde werd het zelfs nog 1-4, wat eigenlijk ook de krachtsverhouding van vandaag weer gaf.

  VVZ speelde ver onder hun kunnen. Vele haalden niet het niveau wat we van hun gewend zijn. De wind werkte daarin ook niet mee. We hebben nu een kleine maand om de wonden te likken. Op zaterdag 9 maart komt (gedeelde) koploper sv Diemen op bezoek.