•  

  Al enkele jaren roept de KNVB één van de eerste weken van het voetbal seizoen uit tot "Week van de Scheidsrechter". Ten eerste om de vele scheidsrechters, die het Nederlandse voetbal wekelijks in goede banen leidt, te bedanken. Ten tweede om het scheidsrechters vak te promoten. Er is een ernstig tekort aan scheidsrechters in den landen en het Coronavirus heeft daar zeker geen goed aan gedaan.

  Het scheidsrechterskorps van VVZ'49 werd afgelopen zaterdag ook in het zonnetje gezet. Voor alle scheidsrechters was er een heerlijke reep chocolade, een begeleidend schrijven en een Soester Knollenbon. Gezien de verbaasde en glimlachende gezichten werd dit zeer gewaardeerd. Misschien eens mooi om het VVZ'49 scheidsrechterskorps voor te stellen.

  Ad Blom is de oudste (68 !!) van het korps en stelt ook wekelijks de scheidsrechters aan op de wedstrijden. Soms een hele puzzel, maar de flexibiliteit van het korps helpt hem er (bijna) altijd door heen.

  Roel v. Marle fluit ook al jaren voor VVZ'49. Of het nu het 2e is, of de JO17, het maakt hem niet uit. Een zeer ervaren scheidsrechter.

  Frans Davelaar heeft vele jaren voor de KNVB gefloten. Dit bracht hem bij Ajax, Feyenoord en noem maar op. Nu hij bij de KNVB gestopt is, zijn wij natuurlijk waanzinnig blij dat hij bij VVZ'49 nog wel de wedstrijdjes wil blijven fluiten. Een voorbeeld voor velen.

  Teus Verwoerd fluit bijna wekelijks wel een potje, mits het allemaal past met het trainerschap van zijn  VVZ'49 2.

  Rob Immerzeel is ook nooit te beroerd om een potje te fluiten, al is het een 8.30 uur wedstrijd. Met een blijvende glimlach geniet hij van de voetballende jeugd.

  John de Graaf heeft zich aangemeld als scheidsrechter "voor als er echt tekorten zijn". Vandaar dat John bijna wekelijks op de velden te bewonderen is.

  Robert Jan Boers is ook wekelijks op den velden te zien. Of het nu het 2e is, of de JO14-2, "als die gasten maar lekker kunnen ballen". Een ervaren scheidsrechter die kickt op "moeilijke potjes".

  Tot slot onze twee jonkies van het korps. Al mag je Lucas Pais (18 jaar) geen jonkie meer noemen als het om zijn scheidsrechtercarriere gaat. Een natuurlijke gave om een wedstrijd te leiden. Maakt hem niet uit of het nu een seniorenteam is, of de JO13-1. Als hij wil, kan hij ver komen.

  Het andere jonkie is echt een jonkie. Floris van Oest (15 jaar) gaf begin dit seizoen aan misschien wel scheidsrechter te willen worden. Ad Blom nam hem onder zijn hoede en het begon met meekijken en minuten maken. De minuten worden steeds meer en het vertrouwen bij Floris ook. Klasse!!

  Van de laatste scheidsrechter hebben wij helaas (tijdelijk) afscheid moeten nemen. Mike van Breukelen kon het fluiten lichamelijk voorlopig niet meer aan. 

  Maar types als Floris kunnen wij bij VVZ'49 altijd gebruiken. Maar ook type's als Lucas, Roel, Teus, Robert Jan, Ad, Rob en John zijn natuurlijk meer dan welkom. We wensen Mike sterkte met zijn hesrstel.

  Stel nou dat je wekelijks bij de wedstrijd van je zoon of dochter staat te kijken en denkt:dat fluiten kan ik ook wel , of misschien denk jij wel dat jij dat beter kan, dan dagen wij jou uit. Kan jij er nou ook zo van genieten als er een scheidsrechter uitblinkt in een voetbalfinale, of kreeg jij ook kippenvel toen Pierluigi Collina alleen al met zijn blik de grootste voetballers ter wereld tot bedaren kreeg? Trek dan de stoute schoenen eens aan. Spreek eens één van de VVZ scheidsrechters aan als je vragen hebt, of stuur een mail naar Ad Blom ( ablom@ziggo.nl ). Wij kunnen jullie goed gebruiken. Kom maar op als je durft!!

  Tot slot willen wij, alle VVZ scheidsrechters, de club bedanken voor de mooie gift. De vele handjes na een wedstrijd zijn waardevol, maar de waardering van ons clubje is minstens net zo waardevol. VVZ'49, bedankt!