• De technische staf had ter voorbereiding ervoor gekozen om tegen tweede klassers te oefenen. Weerstand opbouwen, sterker worden en vooral kijken hoever de spelers zijn na een seizoen bovenin de derde klasse te hebben meegedraaid.

    Dinsdag tegen Soest viel het nog niet mee, Geen schande, Soest zal met dit team hoge ogen gaan gooien in de tweede klasse, maar tevredenheid over het VVZ spel was er nog niet.

    Vandaag tegen Victoria stond het de eerste 45 minuten een stuk beter. VVZ kwam op voorsprong door een verdedigende fout bij Victoria. Stefan kon de bal in de lege goal schuiven. Binnen het halve uur had Victoria de stand alweer gelijkgetrokken. Een bal rond de penaltystip werd niet weggewerkt. Toen deze door de halfzittende Thijmen wel werd weggewerkt, belande deze bij een geheel vrijstaande Victoriaan en was scoren een koud kunstje. Enkele minuten voor de rust begonnen de irritaties van vooral VVZ’49 tegen de matig fluitende leidsman. Victoriaan nummer 16 had misschien op 20 minuten spelen een strafschop verdiend, maar met twee zeer overduidelijke schwalbes probeerde hij alsnog de scheidsrechter naar de stip te doen wijzen. Sterker, bij de tweede schwalbe liep de leidsman inderdaad naar de stip. Vanaf een flinke afstand had hij gezien dat er contact was. Na de strafschop (Marco was kansloos) mocht Kevin voor twee (!!) minuten naar de kant vanwege herhaaldelijk commentaar op de leiding.

    De tweede helft is eigenlijk het opschrijven niet waard. Dit voetbal hebben wij dit-, maar ook afgelopen seizoen nog niet gezien. Lamlendig, bewegingloos, geen inzet, onsamenhangend en ga zo maar door. Victoria kwam vlot op 3-1, kreeg enkele minuten later een cadeautje bij de 4-1 en scoorde in de 68e minuut met een schitterend afstandsschot ongehinderd de 5-1. VVZ’49 stond erbij en keek ernaar. En waar het niveau van VVZ’49 een dieptepunt had bereikt, deed de scheidsrechter zijn niveau ook naar onder de streep doen dalen. Bij weer een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter mocht hij dan ook weer van verschillende kanten de nodige kritiek ontvangen. Niet goed te praten, maar als het al helemaal niet loopt, is bij zulke beslissingen de irritatiegrens vlug bereikt. De scheidsrechter floot dan ook de wedstrijd tien minuten eerder af.

    Een redelijke eerste helft waar we op konden doorbouwen, maar een zeer zwakke tweede helft brengt ons weer terug bij af? We hebben een weekend om hierover na te denken. Maandag de neuzen weer één kant op en dinsdag tegen Valleivogels laten zien dat we zelfs van zo’n tweede helft kunnen leren.