• De helft van de competitie is gespeeld. Vandaag noteren we de eerste terugwedstrijd, zoals dat in Belgie zo mooi wordt genoemd. Buitenboys “uit” was een mooie aftrap van de competitie. Een 1-2 winst met een schitterende goal van Jordy was een mooi begin voor VVZ’49. Daarna hebben we veel wisselende wedstrijden gezien, met dito resultaten. Rode draad van de eerste competitiehelft is het missen van de vele kansen en mogelijkheden. Als we daar in wat meer geluk zouden krijgen…??

  Thijmen was vandaag nog afwezig en ook Kevin moest met een blessure toekijken vanachter de boarding. Stijn van Veen uit de JO19-1 maakte daarom zijn basisdebuut in een officiële wedstrijd.

  De wedstrijd begon zeer goed. Een gretig VVZ wist met de wind in de rug Buitenboys vroeg terug te dringen wat al in de eerste minuten resulteerde in een hachelijke situatie voor de goal van Buitenboys. Wat overbleef was een corner, die op het hoofd van Saddy kwam. Flink gehinderd in de rug kwam zijn bal niet op de goal, maar in een kluwen aan spelers. Steyn was de eerste die zijn schoen er tegenaan kreeg en de bal tegen de touwen deed ploffen, 1-0. Buitenboys wist maar amper het spel naar zich toe te trekken. De vele kansen waren voor VVZ’49, Buitenboys kwam niet verder dan een verdwaalde bal bovenop de lat. Een kopbal van Saddy, een grote kans voor Joey, een schot van Stefanos, een schot van Steyn, nog een kans voor Joey, een niet gegeven penalty voor Saddy, een geblokt schot met de arm binnen het strafschopgebied, een schot van Luuk en een stiftje van Saddy. Zo maar een opsomming van de vele mogelijkheden om de score flink uit te breiden en Buitenboys eigenlijk al de genadeklap te geven. Het gebeurde niet. Wat wel gebeurde was het uitvallen na 15 minuten van Stan (enkel) en het wegwuiven van de twee penaltymomenten door de scheidsrechter. En als je ze dan zelf niet maakt. De oude voetbalwet was vandaag ook weer ons lot. In iets wat op een aanval van Buitenboys leek, moest Oscar zijn eerste echte redding verrichten. De rebound kwam wat fortuinlijk voor de voeten van de Buitenboys spits die hem onberispelijk binnen schoot. Toch waren de laatste tien minuten wel weer voor VVZ, maar gescoord werd er niet meer.

  De tweede helft had VVZ wat meer moeite om onder het opportunistisch spel van Buitenboys uit te komen. De Almeerders wilde volop gebruik maken van de wind mee, maar echt in de problemen kwam VVZ niet. Toch waren de kansen voor de Soesters ook gereduceerd tot enkelen, maar wederom stond het vizier niet op scherp. Het schot van Stefanos was te slap, een acrobatisch hoogstandje van Steyn vrijwel onmogelijk, een schot van Joey en wederom een duikeling van Saddy binnen de lijnen, niks hiervan zette het scorebord in beweging. Buitenboys kreeg echter de tweede helft wat meer kansjes in vergelijking met de eerste helft. VVZ had wat moeite met de harder waaiende wind en de laag staande zon. Buitenboys probeerde vooral de ruimte achter de verdediging te zoeken, maar deed dit met zo’n gretigheid dat zij geregeld tot vaak buitenspel liepen. Oscar was een paar keer alert en debutant Stijn speelde een degelijke wedstrijd. Samen met Delano en hun beide backs hadden zij het soms moeilijk, maar echt grote mogelijkheden kreeg Buitenboys niet. VVZ moest nog twee keer wisselen, maar deed dit niet uit luxe. Eerst moest Oscar de plaats onder de lat afstaan aan Kazim. Een ongelukkige redding leverde hem een gekwetst scheenbeen op. Enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd moest ook Steyn naar de kant. Een opspelende lies noopte tot de derde wissel. Danny nam zijn positie over. Met deze noodgedwongen wissels was de gifbeker nog niet leeg. De klok was al met de laatste minuten bezig toen de scheidsrechter een vrije trap gaf aan Buitenboys. De bal werd om de muur gekruld en verdween via de hand van Kazim alsnog tegen de touwen. In de ruime blessuretijd creëerde we nog een kansje, maar deze werd in de geest van de wedstrijd ook niet benut. In plaats van de rust ingaan met minimaal een 3-1 voorsprong, liepen we nu het veld af met een zeer zuur en teleurstellend verlies.

  “Het is een repeterend verhaal”, zegt trainer John van Loen, “We spelen best leuk voetbal maar vergeten ons zelf te belonen. Op de training vliegen al die ballen er wel in. We hadden de eerste helft wel 4 keer moeten scoren”.

  Volgende week spelen we uit tegen ’t Gooi. De aftrap is om 14.30 uur.

  Voor de foto's van de wedstrijd, klik HIER