• Het was een typische februaridag; druilerig, nat, een grijswit wolkendek en geen zonnetje te bekennen. De perfecte dag voor een potje watervoetbal in het zwembad.

   Zwembroekje aan, handdoek mee, muziek op de achtergrond en lekker een balletje trappen.

   De jongens van JO12 tot en met JO14 verzamelden zich rond twee uur bij het zwembad in Soest, om daarna in vijf teams van 6 of 7 personen een toernooitje te spelen.

  De bodem van het zwembad werd op 15 cm diepte vastgezet, twee goaltjes aan weerszijde, geen keeper en een bal die blijft drijven.

   Het spel begon meteen fanatiek, maar het zag er niet heel goed uit in het begin; kluitjesvoetbal; constant naast de bal trappen en dribbelen lukt ook niet ondanks verwoede pogingen.

  De jongens kwamen er al snel achter dat watervoetbal een hele ander manier van spelen vereist.

  Wat werkt dan wel? Hooghouden, een hoge pass geven, en positiespel.

   Gelukkig kwamen we Samad (vader van Semmi) tegen, die spontaan aanbood om de spelbegeleider te zijn, want wat doe je bijvoorbeeld bij een bal die langzaam uitdrijft op het water?

   Tussen de wedstrijden door, vermaakten de jongens die moesten wachten, zich uitstekend in het water. Na tien wedstrijden van acht minuten, werd er snel omgekleed, en sloten we af met frietjes en limo in de kantine. Zo uitgelaten als ze waren tijdens het spel, zo rustig waren ze na afloop in de kantine. Een mooie afsluiting van het weekend.

   De Jeugd Activiteiten Commissie

   Iris en Ilse