• VVZ’49 vol vertrouwen het nieuwe seizoen in. Met meer ervaring zal de stap naar de 4e klasse gemaakt moeten worden.

  16 jun 2024 Robert Jan Boers
 • Afgelopen seizoen had het vlaggenschip geregeld een gemiddelde leeftijd van 19 jaar en miste daarmee gedurende het seizoen weleens de nodige ervaring en gogme binnen het elftal. Het mislopen  van de strijd om promotie kon daar zomaar debet aan zijn. 

  Bij de start van het nieuwe seizoen zal er een stuk meer ervaring aanwezig zijn in het team, want achterin zal Yordi Verheijen hopelijk weer terug zijn. In de voorbereiding vorig seizoen scheurde hij zijn achillespeer af maar hij werkt hard aan zijn herstel en is op de goede weg terug. Ook spits Floris de Boer (23 goals in 13 wedstrijden) zal fit aan de start verschijnen en hoopt op meer wedstrijden dan de dertien van afgelopen seizoen. Dit geldt ook zeker voor de kleine balvirtuoos Jip van Schadewijk.

  De gemiddelde leeftijd zal geregeld ook een flink eind hoger uit komen, want met de van APWC zondag over gekomen Mustafa Aksit en Muslu Nalbantoglu krijgen de jonge talenten er twee enorme ervaren leermeesters bij op het veld. Beide hebben in de top van het amateurvoetbal en zelfs het betaalde voetbal een schat aan ervaring opgedaan. Muslu Nalbantoglu zal naast het voetballen bij de selectie, ook bij de talenten van de JO19-1 zijn jarenlange ervaring  over brengen. Hij zal bij deze groep de huidige trainer, Saban Aksit, opvolgen.

  Achterin  zullen wij het wel moeten doen zonder het grote talent Cemal Kurt. De nog steeds 17 jarig heeft een mooi plan voorgeschoteld gekregen bij sv Spakenburg en gaat daar via de O19-1 proberen zich hogerop te spelen.

  Vanuit het talententeam uit de VVZ jeugd komt daarvoor in de plaats Niek Steman vervroegd over.  De 16 jarige heeft ondertussen vorig seizoen al zijn debuut gemaakt, maar zal nu definitief aansluiten bij de selectie.

  Wegens afronding van zijn studie en werkzaamheden bij Jinek zal VVZ ook hun vaste linksback Wessel Kraaijeveld moeten missen en tevens zal de volgende clubman met achternaam Boers VVZ’49 verlaten.  Kyliam gaat samen met Bas Draaijer zijn broer Steyn Boers achteraan richting  SEC.

  Verder blijft de groep van eerste 20 spelers intact en komen de volgende namen de selectie nog van buitenaf versterken; gebroeders Ivory & Miquel Harrison en Dimitrie Adamson.

  Miquel en Dimitrie combineren het selectie voetbal samen met het trainerschap  bij VVZ’49. Zij zijn vanaf het komende seizoen de nieuwe trainers van het talentvolle JO14-1.

  Vanuit de huidige O19-1 komen Jaden en Mustafa nog bij de A/B selectie, waardoor de selectie met een groep van 38 spelers zal starten.

  In de begeleiding rondom het 1e elftal zal de plek van vertrekkend assistent coach EN clubicoon Gijs Schaap (hij gaat bij de jongste jeugd van VVZ aan de slag) ingenomen worden door een andere VVZ held; Ruben de Goede.

  Het kader van ons 2e elftal zal bijna in zijn h=geheel vervangen worden. Ton “Klapband” Rossenberg is de enige topper die nog door gaat;  Peter Hummeling, Thijs Volmer en Frank Smit  worden vervangen door Charles Roest als nieuwe hoofdverantwoordelijke voor het 2e elftal met Sjaak Rademaker en Wout Posthuma als zijn assistenten.

  De Technische Commissie, die uitgebreid wordt met Teus Verwoerd en Ernst Steman, is erg tevreden met de situatie richting  volgend seizoen.

  “Wij zijn enorm blij dat het merendeel van de groep bij elkaar blijft en op jacht gaat naar promotie.” Aldus Antonio van den Hengel vanuit de TC ."Wij hopen dat met de ervaring binnen het team, de resultaten wat stabieler zullen worden". En over de jeugd vervolgd Antonio:  “Verder zal de talentvolle O18-1 bijna in z’n geheel door gaan naar O19-1 en verwachten wij in de toekomst ook daar nog extra talenten uit die met hun nieuwe trainer (Muslu Nalbantoglu) zich ook weer verder hopen te ontwikkelen.

  Saban Aksit gaat als coach met een nieuw talententeam starten in de O17-1 om ook de verdere toekomst te waarborgen.”

  Kortom, de teleurstelling van niet halen nacompetitie is volledig weggespoeld en alles staat volledig in de steigers voor mooie toekomst aan de Eemweg.

  Selectie Seizoen 2024-2025:

  Nieuw

  Mustafa Aksit (APWC zo.)

  Muslu Nalbantoglu (APWC zo.)

  Miquel Harrison (Spakenburg)

  Dimitrie Adamson (Spakenburg)

  Ivory Harrison (afc Quick)

  Niek Steman (eigen jeugd)

   

  Vertrokken/gestopt:

  Wessel Kraaijeveld (gestopt)

  Cemal Kurt (Spakenburg JO19-1)

  Kyliam Boers (SEC)

  Bas Draaijer (SEC)

  Jarno Wijma (gestopt)