• Jaarlijks kruisen leden van VVZ'49 en so Soest met elkaar de degens. Jeugdteams dueleren tegen elkaar en ook beider vlaggenschepen oefenen tegen elkaar aan het begin van het seizoen. Net zo'n traditie als op de voetbalvelden, is de jaarlijkse golfbattle op de golfbanen van Soestduinen.

    Vrijdag stonden blauwe en groene Soesters voor de 6e keer tezamen op het kort geschoren gras, met de bedoeling om de balletjes in zo min mogelijk slagen naar het eindpunt te slaan. De eerste twee editie's waren een prooi voor so Soest,maar door een ware hattrick (om in voetbaltermen te blijven) in de drie volgende editie's, pakte VVZ'49 vorig jaar de leiding (3-2).

    Het was aan Soest de eer,om de stand weer gelijk te trekken. Op de banen veel gein en jolijt, maar ook veel strijd. Aan het einde,onder het genot van een hapje en drankje, werd duidelijk dat VVZ'49 de Soester aanval met succes heeft afgeslagen. so Soest heeft deze avond 8 keer meer tegen het balletje geslagen dan VVZ'49. De onderlinge stand is nu 4-2 voor VVZ'49. Volgend jaar weer een nieuwe editie, deze vrijdagavond bleef het nog lang gezellig bij de golfclub