• VVZ’49 verliest van DEV Doorn. Koploper stelt in twee minuten orde op zaken.

  5 mrt 2023 Robert Jan Boers
 • Na de winst op de toenmalige nummers drie en vier (Musketiers 2-4 en HDS 3-1)  kwam vandaag de trotse koploper op bezoek. DEV Doorn heeft maar liefst 9 punten voorsprong op Candia’66. Het peloton daarachter veranderd wekelijks van positie, maar blijft bizar kort op elkaar staan.

  Direct na de midweekse wedstrijd tegen HDS ging het vizier op DEV. Als koploper zijn zij de te kloppen ploeg, maar vooralsnog is dat alleen nog maar Candia’66 gelukt. SEC wist in hun thuiswedstrijd in blessuretijd nog een puntje af te troggelen van de Doornaars, maar daar bleef het ook bij. De overige 13 wedstrijden werden gewonnen door de ploeg van de naar Saestum vertrekkende coach Rick Andeweg.

  Een generale met een zwart randje

  Het was mooi om te zien dat de groep er zin in had. Er werd scherp getraind en de boys stonden te popelen om te laten zien hoe zij er nu voorstonden ten opzichte van de koploper. Flinke domper op de afgelopen trainingsweek was het onfortuin van Jurgen Voskuil. Anderhalf jaar nadat zijn kruisband in de uitwedstrijd tegen Hilversum aan gruzelementen werd geschopt, stond hij weer aan de vooravond van de herstart van zijn carrière. De minuten in het 2e waren heerlijk voor hem en gingen boven verwachting. De glimlach en het genieten werden wekelijks groter, totdat…… De donderdagtraining was bijna ten einde…….Een stapje achteruit om een simpele bal aan te nemen….een pijnscheut en een kerm van vooral teleurstelling. De definitieve uitslag is er nog niet, maar het ziet er naar uit dat Jurgen weer opnieuw kan gaan beginnen. Niemand gun je zo iets en de verslagenheid was dan ook heel groot bij de gehele selectie. Vandaag zouden wij het mede voor Jurgen doen. Heel veel sterkte met jou herstel Jurgen!!

  Schaakspel met “padstelling”.

  De eerste helft was er vooral één van aftasten. DEV startte met een hoog tempo en had de eerste 15 minuten licht de overhand zonder ook maar iets van gevaar te stichten. Het enige wapenfeit was een simpel schotje recht op doelman Daan van der Vliet af. Na een minuut of twintig zag ook DEV doelman Mark Sluis de bal van dichtbij. Eerst ging er een bal vanaf de rechter kant hard voorlangs, zonder dat iemand in een groen tenue zijn voet in de buurt van de bal kreeg. Een achttal minuten later werd een gevaarlijke voorzet van Guus bij de eerste paal tot corner verwerkt. Floris de Boer kwam voor niks de “zestien” binnen stormen. Beide teams noteerde nog een tweetal schoten richting de goal. Alleen de inzet van Tristan Schaap vergde ietwat meerwerk voor de DEV doelman “met een goede baard”.

  Bliksemstart zonder beloning

  De scheidsrechter zette met een fluitsignaal de tweede helft in beweging. Zijn kurken balletje in het fluitje was nog niet eens tot stilstand gekomen toen Floris de Boer met zijn rug naar de goal werd ingespeeld. Het vijfje werd goed afgeschermd en meegegeven aan de doorlopende Tristan Schaap. Het puntertje ging langs de uitstormende DEV doelman, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. De ideale mogelijkheid om de score te openen. Maar tijd voor treuren was er niet. De doeltrap van DEV werd net zo snel weer ingeleverd en Floris kon nu zelf met een ruime voorsprong op de doelman afgaan. Shenouda Tadros liep naast hem mee, maar Floris koos voor de optie om de doelman te omspelen. Casillas had ooit het uiterste puntje van zijn maat 45 nodig, doelman Sluis kreeg zijn gehele witte Nike tegen de bal om deze zeer grote kans onschadelijk te maken. Twee grote kansen in de eerste minuut de score te openen krijg je niet vaak. Ze waren vandaag niet besteed aan VVZ’49, helaas. En als je ze zelf niet maakt….Een kleine tien minuten later trekt DEV over links in de aanval. De bal balanceerde over de zijlijn, maar de eerlijk vlaggende grensrechter van DEV constateerde dat het leder de lijn niet in zijn geheel had verlaten en liet zijn vlag omlaag. De aanval ging verder, werd goed uitgespeeld, waarop DEV in de 54e minuut wel deed wat VVZ’49 in de 46e minuut na liet. Met een bekeken schot werd de score geopend. Er was nog niks aan de hand. Wij hadden immers ook al twee groten kansen afgedwongen. Maar als dan twee minuten later de 0-2 achter Daan in het netje ligt, zakt de moed wel een beetje in de schoenen. Er ging een schlemielig en ongelukkig staaltje uitverdedigen aan vooraf, waarbij de bal plotseling voor de voet van Radjiv Ridderbosch neerplofte. Van een meter of vijf schoot hij de bal tegen de touwen. VVZ’49 wilde zich echter niet gewonnen geven ,maar had moeite om “een volwassen DEV Doorn met een 0-2 voorsprong” de wil op te leggen. Er waren nog wel schoten van Cemal, Matthijs en Floris, maar de grootste kans was nog voor DEV. Een Doornse aanvaller kon schijnbaar ongehinderd op Daan af, omspeelde onze sluitpost, maar had niet meer op de uitstekend spelende Wessel Kraaijeveld gerekend. Een corner was wat er overbleef van deze aanval.

  DEV kwam zelfs nog met veel fortuin op 0-3. Een aanval over de rechter kant werd met een vlagsignaal voor buitenspel afgevlagd. En waar de scheidsrechter de gehele wedstrijd elk vlagsignaal van de twee eerlijke grensrechters honoreerde, vond hij het nu nodig om in de 87e minuut maar eens te bepalen dat hij het vanuit de middencirkel toch beter gezien had. Hij liet doorspelen en de teruggetrokken bal werd vanaf randje zestien binnen geschoten.

  Het slotwoord was dan toch voor VVZ’49. De opkomende Yordi kon Cemal Kurt in stelling brengen . Met een uiterste krachtsinspanning schoot hij de bal hoog in de goal. Een doekje voor het bloeden, maar wat als……

  DEV scoorde een goede 0-1, scoorde de 0-2 met veel fortuin en de 0-3 vanuit buitenspel. Tel hierbij op de twee levensgrote kansen voor VVZ’49 in de eerste minuut van de tweede helft, dan kunnen wij concluderen dat het ook zo maar anders had kunnen lopen.

  Volgende week gaan wij op bezoek bij de achtervolger van DEV Doorn, Candia’66 uit Rhenen. Aftrap is om 14.30 uur.

   Er waren vandaag weer een tweetal fotograven langs de lijn te vinden

  Foto's van Silvia Schimmel: klik HIER

  Foto's van Petra Alvarez: klik HIER