• Vorige week was het niet best. Zonder voldoendes te scoren wist VVZ ternauwernood tegen 10 TOV-ers de drie punten binnen boord te houden. Vandaag kwam laagvlieger Baarn op bezoek. Nog steeds puntloos en nog geen enkele goal gescoord , was dit de uitgelezen tegenstander om het blazoen weer wat op te poetsen. Van onderschatting mocht in onze positie geen spraken zijn, maar toch gebeurde dit wel. En dat was op het veld ook af te zien.

    Een prima eerste kwartier leverde ook een 1-0 voorsprong op (Rodney) ,maar het eerste kansje van Baarn (een vrije trap door een linkspoot in de verre hoek gekruld) betekende voor Baarn de gelijkmaker EN het eerste competitiedoelpunt. VVZ was zeker de betere ploeg, maar de strijdlust van Baarn leverde jaloersmakende blikken op bij het thuispubliek.

    De tweede helft kwamen we weer vlot op voorsprong door Saddy, maar binnen het uur leverde de tweede kans van Baarn wederom de gelijkmaker op. Nog niks aan de hand, buiten het feit om dat de tegendoelpunten dit seizoen wel heel makkelijk vallen. Zonder groots te spelen leek de wedstrijd  in het slot te vallen toen Saddy en Rodney de 3 en 4-2 aantekende. Toch zou de veel grotere strijdlust van Baarn zich uitbetalen. Bij de 4-3 ging de vlag van Teus omhoog. De Baarn toeschouwers achter hem beaamde de buitenspelsituatie maar de matig fluitende scheidsrechter keurde de goal toch goed. Toen even later wederom een doelpunt viel na een vlagsignaal van Teus, en Teus wederom genegeerd werd door de leidsman, hield Teus het voor gezien. Begrijpelijk, maar niet goed te praten. In de laatste minuut vond ook Jordy het nodig om de scheidsrechter met beledigende woorden te vertellen wat hij van zijn niveau vond. Een rode kaart was zijn deel. Zo verliest VVZ meer dan twee punten, maar hopelijk komt na vandaag het besef, dat met alleen de voetbalkwaliteiten, maar zonder inzet en strijd, het dit seizoen een moeizame rit gaat worden. Als er, zoals in de laatste twee wedstrijden, te veel spelers zijn die hun niveau niet halen, dan zal er toch ten minste veel meer strijd geleverd moeten worden. Want daar begint het allemaal mee op een voetbalveld.

    Volgende week gaat VVZ’49 op bezoek bij sv Laren’99, de nummer drie tegen nummer vier. Het wordt aanklampen bij de koplopers, of (voorlopig) afhaken. De wedstrijd start om 14.30 uur.

     

    Foto's van de wedstrijd: klik HIER