• Er was heel wat voorbereiding nodig om de wedstrijd van zaterdag te laten spelen. Door de Corona regels mocht Hees maar een beperkt aantal toeschouwers toelaten op hun complex. Om toch alle Soesters van de wedstrijd te laten genieten, had Hees in samenwerking met enkele sponsors een heuse livestream bewerkstelligd. Een unicum in het amateurvoetbal maar spijtig genoeg kende de verbinding nog wel enkele kinderziektes. De 120 toeschouwers die er wel waren, zagen eerder een spannende, dan een goede derby. De Boa’s die kwamen controleren, konden constateren dat Hees wat betreft de wedstrijd de zaakjes prima voor elkaar had.

  Ziekenboeg nog niet leeg

  John van Loen miste zijn complete beoogde voorhoede. Saddy de Koning, Marvin Jones , Bas Draaijer en Omer Satikboga zijn vier aanvallers welke alle vier niet op het wedstrijdformulier stonden vanwege kwetsuren. Uzeyir Ilbay zat vanwege een schorsing achter de omheining, net als Jorney Kappenberg aan Hees zijde.

  Toen de rode rook was opgetrokken floot de scheidsrechter voor het eerste signaal van, wat later bleek, een spannend schouwspel. Hees kwam furieus uit de startblokken, kreeg een kleine mogelijkheid via Maarten Jan Belt,maar toen de eerste Heesstorm wat was gaan liggen, nam VVZ’49 de touwtjes in handen. VVZ’49 kreeg de eerste grote mogelijkheid. Een doorgekopte bal kwam bij Floris terecht. Zijn schot verdween op de arm van Hees goalie Henk Reddering, die zichzelf als een handbalkeeper nog groter maakte.

  Coban versus publiek

  Vlak daarna een situatie wat niet op een voetbalveld thuis hoort en wat door een scheidsrechter ook zomaar anders opgelost kan worden. Hees spits Ali Coban wilde snel een ingooi nemen, maar kreeg de bal niet snel genoeg van een supporter achter de omheining. Met een ferme duw gooide Ali Coban de supporter van zijn stoel af, achterover tegen het gras. De scheidsrechter deed niks, terwijl hier legio voorbeelden van zijn dat zo’n situatie met rood bestraft wordt. Ali Coban komt voor de tweede achtereenvolgende week goed weg door een arbitrale "beslissing".

  Foutenfestival op het middenveld

  De wedstrijd bleek vooral een strijd op het middenveld te worden. VVZ’49 stond tactisch scherp te verdedigen, maar op het middenveld was het te slordig. Vooral de ruimte achter de ietwat trage Hees verdediging kon, mede door het kleine veld, niet ten faveure van Floris en Shenouda worden gevonden. Na een half uur spelen wist Shenouda wel een keer tussen de verdediging en de keeper eerder bij de bal te zijn, maar zijn lob ging ruim over de goal. Het enige wapenfeit van Hees was een schotje wat ruim een meter naast de goal van Marco verdween. VVZ’49 stond na 45 minuten voor op punten, maar daar win je nog geen wedstrijden mee.

  Tweede helft nog meer strijd

  VVZ’49 zette de lijn van de eerste helft door. Behoudens een kopbal van Roy Schaap in de eerste minuut, gaf VVZ’49 geen kansen meer weg. Floris schoot na een goede interceptie de bal op de keeper, en ook Shenouda wist gevaarlijk dicht bij het Hees doel te komen, maar juist bij de laatste actie, die hem in scoringspositie moest brengen, werd een verkeerde keus gemaakt door de jongeling van John van Loen.

  Als je hem zelf niet maakt….

  Na ruim een uur spelen sloeg het noodlot toe. Een ongevaarlijke bal werd op borsthoogte het strafschopgebied van VVZ’49 binnen gebracht. Delano staat met zijn hand op de rug en arm langs het lichaam klaar om de bal te verdedigen. Dat de harde bal op zijn bovenarm kwam valt niet ontkennen, maar Delano kon werkelijk geen kant meer op terwijl hij zijn arm strak langs het lichaam hield. De matig leidende scheidsrechter was onvermurwbaar en legde de bal op de stip. Via de vingertoppen van Marco verdween de hard ingeschoten bal in het uiterste hoekje. Na afloop constateerde Hees trainer Henk van As het goed: ”Wij hadden de pingel nodig om de wedstrijd over de streep te trekken”. Op de vraag of het geen cadeautje was, mompelde hij : “Zou kunnen…."

  Meer risico…

  Er was nog een klein half uurtje om de achterstand goed te maken, maar het werd er allemaal niet beter op. Hees wilde willens en wetens de voorsprong verdedigen en dat resulteerde in twee gele kaarten voor de gebroeders Schaap. Vooral de tweede schurkte tegen het rood aan, maar de aarzelende scheidsrechter dorst het niet aan.Ook Thijmen Volmer noteerde een gele kaart. Gek genoeg moest VVZ’49 kansen creëren, maar was het Hees die de kansen kreeg. Leunend op de verdediging en door het te aanvallend staande VVZ'49 had Hees de genadeklap al eerder uit kunnen delen.Ali Coban miste de 2-0 op knullige wijze, terwijl Marco enkele minuten voor tijd met een wereldsafe de handen op elkaar kreeg. Dat in de slotseconden de uitslag toch nog zeer geflatteerd werd was alleen maar leuk voor het Hees publiek. Een gruwelijke mispeer bracht de bal voor de voeten van Maarten Jan Belt, die het uiterste hoekje van de goal vond, terwijl de 3-0 van Roy van de Meiracker volgens enkele Hezianen “meters buitenspel was”. “We hebben ruim een uur niets weggegeven, totdat Hees door de scheidsrechter in het zadel werd geholpen”, was één van de reactie's bij het verlaten van het veld.

  John van Loen was toch trots op zijn jongens. “Hees heeft misschien op papier veel betere voetballers, maar wij hebben ruim een uur lang tactisch sterk en met hard werken stand gehouden”. “Het gemis aan stootkracht voorin heeft ons opgebroken”.

  VVZ’49 droop af en Hees trok de bierpompen open. 

  Zaterdag ontvangt VVZ’49 met  fc Hilversum wederom een kampioenskandidaat. De aftrap is om 14.30 uur, en ook bij deze wedstrijd zullen de uitsupporters helaas thuis moeten blijven.