• VVZ’49 vergeet APWC te slopen……winst pas in de laatste minuut veilig gesteld.

  15 apr 2023 Robert Jan Boers
 • De voorboden voor vandaag waren prima. Een lekker waterig zonnetje deed ons herinneren dat de lente eraan komt. VVZ’49 had enkele mutaties  moeten toepassen in de opstelling, maar het vertrouwen was er. Met onder andere Yordi Verheijen en Shenouda Tadros op de bank was de opstelling op enkele plekken anders dan voorgaande weken, maar daar zal je de trainer nooit over horen. “Ik heb vertrouwen in de spelers die ik opstel” zijn altijd de vaste woorden van Alemdar Kurt. ….en met deze woorden zal hij zich nooit verschuilen achter het feit dat hij spelers niet op kan stellen omdat deze door ziekte of blessures maar één keer (of minder) getraind hebben.

  De dag van Koen….

  De thuiswedstrijden zijn altijd een feestje om mee te maken. Rond een uurtje of half twee, even na de wedstrijdbespreking, komt de Pupil van de Week de bestuurskamer binnen gewandeld. Meestal met de vader en moeder in het kielzog, soms met een opa of oma erbij. Vandaag kwam Koen Schaakxs trillend als een rietje binnen gelopen met een compleet gevolg aan ouders, ooms, tantes en opa’s en oma’s. Limburg was voor enkele uren verlaten. Koen verscheen aan het strijdtoneel, pakte zijn moment en verschalkte de APWC doelman. Het heerlijke mannetje uit de JO8-1 had de dag van zijn leven, verdween aan het eind van de middag met flink wat meer flair, EN met een mooie bal met alle namen er op en zal thuis als een blok in slaap gevallen zijn. Zoals ik al eerder schreef, de voorboden waren goed.

  Floris de Boer 100 keer VVZ’49

  Voorafgaand aan deze wedstrijd werd Floris de Boer gehuldigd voor zijn 100e wedstrijd in VVZ’49 1. Dit jubileum vierde hij eigenlijk al in de uitwedstrijd bij SVP, maar zoals gebruikelijk wordt de jubilaris dan gehuldigd in de eerste thuiswedstrijd, zoals vandaag dus.

  Zoals vermeld, de aftrap was voor Koen Schaakxs. Aangemoedigd door al zijn familie peerde hij het zware vijfje achter de APWC doelman. Het scorebord bleef stil, maar voor hem was de middag geslaagd.

  Eerste helft zonder beloning….

  De eerste echte kans van de wedstrijd was voor APWC. Al in de 6e minuut kwam VVZ’49 goed weg toen de APWC spits de bal vanuit een goede voorzet op de paal kopte. Daarna was het toch echt VVZ’49 wat de klok sloeg. Het spelbeeld ging één kant op, maar de kansen waren niet groter dan dat het mogelijkheden genoemd mocht worden. Levi werd vanuit buitenspel terug gefloten (’06) , Floris de Boer schoot omhoog in plaats van op de goal, de rebound van Floris Knigge teisterde het zijnet (’13) . Na een vrije trap van Tristan Schaap kopte Floris de Boer over (’18) en in de 27e minuut kreeg Floris Knigge de bal net niet bij Floris de Boer. Op een half uur spelen probeerde oud VVZ-er Jerrel Hok a Hin het met een afstand schot, maar zijn inzet verdween hoog over de goal. Leve teisterde de vuisten van de doelman (’38) en Floris Knigge kopte uit de daaropvolgende corner in het zijnet. Vijf minuten voor de rust stuurde Floris Knigge eerst twee man het bos in, om daarna Floris de Boer in stelling te brengen. De jubilaris van  vandaag schoot naast.

  Kwelgeest van de Brom….

  De tweede helft moest het dan maar gaan doen voor VVZ’49. Het geloof was immens. Nadat trainer Alemdar Kurt na 7 minuten zijn eerste twee wissels toepaste (Yordi Verheijen voor Danny Meerding en Shenouda Tadros  voor Floris Knigge), bleek VVZ’49 in de omschakeling nog gevaarlijker te worden. Tristan schoot op een uur spelen te hoog over en enkele tellen later zag de scheidsrechter in een valpartij van Shenouda meer een duikeling dan een overtreding. Na 65 minuten kansen aan elkaar rijgen was het dan eindelijk een keer raak. Een diepe bal werd doorgekopt door een verdediger van APWC. De doorgelopen Shenouda had de goal en de keeper alleen nog maar voor zich, bedacht zich geen moment en kegelde het lederen speeltuig snoeihard achter de doelman. APWC antwoorde door Robin v.d.Brom gelijk door te schuiven. De gehele wedstrijd stond de gelouterde spits geposteerd in de achterhoede, maar opgezadeld met een achterstand moest hij de schade weer ongedaan zien te maken. Deze zet zou aan beide kanten onwennig ontvangen worden. Eerst maakte VVZ’49 gebruik van het gemis van v.d.Brom in de APWC achterhoede. In de 69e minuut schoot Shenouda nog op de doelman van APWC, maar een minuut later gaf de zelfde Shenouda Floris de Boer een niet te missen kopkans. Missen deed Floris dan ook niet, waardoor VVZ’49 op een comfortabele voorsprong van 2-0 kwam. Zoals eerder omschreven, werd de positiewisseling van v.d.Brom aan beide kanten onwennig ontvangen. Zo onwennig zelfs, dat Robin van de Brom hoogstpersoonlijk de stand alweer binnen drie minuten gelijk had getrokken. De verder solide VVZ’49 verdediging had geen antwoord op het verschijnen van het imposante lichaam voor de goal van Daan van der Vliet.Het laatste kwartier was een rollercoaster van kansen aan beide kanten. Waar de kansen van APWC veelal onschadelijk gemaakt werden door de uitstekende Daan van der Vliet, was het aan de andere kant vooral grote kansen missen door onzorgvuldigheid en gebrek aan scherpte. Cemal had tot 2 keer kunnen scoren, maar mikte of naast, of op de doelman. Levi’s schot ging over de goal en weer enkele tellen later had Cemal de bal op Levi breed moeten leggen. De klok ging veel te snel richting de 90 minuten. VVZ’49 reeg de kansen aaneen, maar verzilveren was er nog niet bij. Tot Shenouda Tadros zijn invalbeurt verzilverde met een schitterende actie. Met een puike versnelling penetreerde hij het strafschopgebied binnen. De sliding was te laat, het contact was er, waarop de scheidsrechter weinig anders kon doen dan naar de stip wijzen. Floris de Boer is de nummer 1 bij de strafschopnemers, faalde nog geen enkele keer, en zo ook vandaag niet. Direct na de 3-2 floot de scheidsrechter voor het einde.

  VVZ’49 had deze pot voetbal al in de eerste helft tot een formaliteit kunnen maken. Het moest echter uit de tenen komen, maar de winst kan niet meer dan terecht genoemd worden. Al dachten enkele paars-witte hier anders over.

  De traditionele overwinningsfoto werd weer gemaakt met een trotse Pupil van de Week prominent voorop. Dinsdag voltooien wij de gestaakte wedstrijd tegen  ’t Vliegdorp. Er resten nog 23 minuten. De “aftrap” is om 20.00 uur.

  VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Danny Meerding (’52 Yordi Verheijen), Cemal Kurt, Kyliam Boers, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Levi Parinussa, Matthijs Smit, Floris de Boer, Tristan Schaap (’73 Roan de Beer) , Floris Knigge (’52 Shenouda Tadros)

   

  foto's van de wedstrijd, klik HIER