• De ogen in de 5e klasse D waren vooral gericht op de wedstrijd Vliegdorp – VVZ’49. Het was het duel tussen de nummer twee en de nummer drie. Met een verschil van 4 punten kon deze rangschikking vandaan niet veranderen. Wel kon deze zogenaamde 6 puntenwedstrijd het klassement voor VVZ’49 flink doen veranderen. VOP en HDS hijgen VVZ’49 in de nek en verlies kon vandaag zomaar desastreus zijn.

  Het welkom bij Vliegdorp is altijd warm met over en weer bekende gezichten.  De aankomst was, zoals altijd gewild, royaal op tijd en de gezonde wedstrijdspanning was op de gezichten af te lezen. Alemdar Kurt kon vandaag nog niet beschikken over zoonlief Cemal Kurt, die nog steeds met de knuist in het gips rondliep. Thijmen Volmer was al wel weer van de partij maar zou nog wel vanaf het bankje de aftrap gadeslaan. Naast hem ook Kyliam Boers, en Jip van Schadewijk. Later zouden ook Sven van de Munt en Niek Steman van de JO18-1 aansluiten, net zoals de hondstrouwe Tiego Tjeerdsma, die week in, week uit na zijn wedstrijd bij het tweede, het eerste achterna reist om als reserve goalie op het bankje plaats te nemen.

  Vandaag zou het niet alleen een wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst worden, maar ook een treffen tussen de topscorer uit de 5e klasse D (Mike ligtvoet met 23 doelpunten uit 21 wedstrijden) en de nummer twee (Floris de Boer met 19 doelpunten uit 13 wedstrijden)  

  Scheidsrechter van dienst, dhr Timo Brouwer, floot voor het begin en direct werd duidelijk dat Vliegdorp een andere tactiek bedacht had in vergelijkin g met de thuiswedstrijd. Thuis lieten ze het spel aan VVZ´49, nu poseerden zij drie aanvallers tegenover onze drie verdedigers, waardoor wij vanaf het begin achterin `één op één` stonden. Uiterst risicovol tegen o.a. Mike Ligtvoet en Joey van Veldhuyzen. Het was van beide kanten een nerveus begin. Het eerste kansje voor Vliegdorp ging voorlangs, maar werd ook teruggefloten vanwege buitenspel. Enkele minuten later werd Floris de Boer risicovol, maar reglementair van de bal gezet ten faveure van een corner. De corner werd door Hamse naast gekopt. Beide ploegen grossierde in schoten die een gemakkelijke prooi voor de keeper waren. Echte grote kansen werden nog niet genoteerd. Halverwege de 1e helft leek een gevaarlijke voorzet van Tristan Schaap doeltreffen te worden afgerond door Floris de Boer, echter, de moeizame inzet verdween over de goal. Vlak voor het halve uur kreeg VVZ’49 halverwege de vijandige helft een vrije trap. Dylan bracht de bal de “zestien” binnen richting de 2e paal, waar Tristan de bal heerlijk op de pantoffel nam. Zijn volley ging voorlangs, waar ook het vervolg voor VVZ’49 was door de bal nog binnen te houden. Het leidde tot niets, en al helemaal niet toen ook de scheidsrechter besloot dat er iets gaande was wat ons in het geheel is ontgaan.

  Vreugde en verdriet van korte duur

   Vliegdorp bouwde weer op en mocht halverwege het veld een inworp nemen. Daar waar wij met snelle spelhervattingen graag ons voordeel willen pakken, werden wij nu “gestraft” door een snelle ingooi van Vliegdorp. Bennie van Essen werd hiermee 1op 1 gezet met Danny Meerding. Een simpele balbehandeling zette hem vrij op de rand van de 11 meter en een strakke schuiver deed Daan kansloos de hoek in duiken. Het antwoord van VVZ’49 kwam snel . Binnen de twee minuten stonden ook de vele supporters van de andere kant van de bult te juichen. Een prima voorzet van Tristan werd door Rick snoeihard op de onderkant van de lat gekopt. Het leder leek al over de lijn, maar Floris de Boer gaf voor de zekerheid de bal nog een beslissende zet. Rick zelf gaf later toe dat de bal nog voor de lijn op de grond stuiterde en niet over de lijn was. Doelpunt nummer twintig voor Floris dus…..

  “Van het geluk nog eens onder de trein”

  Toch gingen we in mineur richting de thee. Een voorzet vanaf de (voor Vliegdorp) linker kant bleek ongevaarlijk, daar er drie VVZ-ers klaar stonden om de bal een roei te geven. Uitgerekend degene die er het minst goed voorstond, deed een poging om de bal te bereiken. Tot afgrijzen van een ieder met een groen wit hart, maar nog het meest van Danny zelf, rolde de bal in het uiterste hoekje langs Daan. Vliegdorp ging fortuinlijk richting de thee. “Die komen van het geluk nog eens onder de trein”, klonk het vanuit het publiek.

  “Bij de strot pakken en niet meer loslaten”

  Ongewijzigd kwamen beide teams de tweede helft het veld weer op, al werd Kyliam al na enkele minuten de warming up ingestuurd. Tristan gaf aan dat hij gewisseld moest worden. Aan de wissel kon het nooit gelegen hebben, maar Tristan was nog niet eens richting kleedkamer om te douchen, toen de 2-2 al in het mandje lag. Een werkelijk schitterende aanval over meer dan 10 schijven ging rond als een waren handbal aanval. Van links naar rechts zonder dat Vliegdorp hier grip op kreeg, kwam de bal uit bij de uitblinkende Roan de Beer. Zijn voorzet was op maat en werd door Floris de Boer uitstekend bij de tweede paal binnen gekopt. De stand was weer gelijk en VVZ’49 had Vliegdorp in de tang. Maar VVZ’49 wilde meer, had niets aan een gelijkspel, terwijl Vliegdorp daar spekkoper mee zou zijn. Een aantal aanvallen van VVZ’49 werden vroegtijdig terug gefloten door de scheidsrechter. Een schot van Roan in de 73e minuut werd uitstekend tot corner verwerkt door de Vliegdorp goalie, maar toen een minuut later de grensrechter van Vliegdorp zijn vlag omhoog gooide vanwege een vermeend buitenspel geval (Rick leek toch ogenschijnlijk achter zijn man vandaan te komen?) had de brave borst het even moeilijk met de “verwensingen” van het achter hem staande VVZ publiek. Fouten maken mag, als je er maar van leert. Dit geldt overigens ook voor het over de schreef gaande VVZ publiek.

  Vers bloed

  Alemdar bracht Jip en Thijmen binnen de lijnen voor de moegestreden Hamse en Matthijs. En weer werd er gescoord vlak nadat er gewisseld was. Een prima aanval via de flanken werd dit keer terug gelegd richting de 2e lijn. Balletje controleren en direct de op scherp staande Floris de Boer inspelen. Met een schitterende beweging lanceerde hij zichzelf en had toen alleen keeper Vermeulen voor zich. Daar waar iedereen een schot verwachtte, legde Floris de bal breed op Jip. Eigenlijk kwam de bal achter de kleine balvirtuoos, maar met een moeizaam schot wist hij alsnog de bal in de lege goal te werken. De ontlading was groot maar er stonden nog minimaal 9 minuten op de (ontbrekende) klok. 

  Zenuwslopend slot

  Doelpuntenmaker Jip moest het direct ontgelden. Na en te zware overtreding bleek Jip niet verder te kunnen en bleef geblesseerd op de grond liggen. Een zelfde voorbeeld , maar dan andersom, noteerde wij in de eerste helft, terwijl VVZ’49 achter stond. De bal werd uitgespeeld en VVZ’49 kreeg weer keurig de bal terug. Dit maal speelde Vliegdorp gewoon door, op jacht naar de gelijkmaker. Danny loste dit moeizaam, maar helder op door de bal richting de skibaan te schieten.  Jip moest weer gewisseld worden maar noteerde wel de negen meest vruchtbare minuten uit zijn nog jonge leven. Op een “balletje in tweeën” van  Daan na kwam VVZ’49 niet meer in de problemen. Sterker nog....met een beetje meer overleg had de overwinning nog groter kunnen uitpakken toen Vliegdorp älles of niets"ging spelen. Het bleef echter 2-3...Vliegdorp droop gedesillusioneerd af en beende direct richting de kleedkamer. VVZ’49 vierde zijn feestje op het veld en met het publiek.

  VVZ’49 behoud zijn 3e plaats en nadert Vliegdorp tot op 1 punt. VOP volgt op 1 punt van VVZ’49, daarachter volgt HDS, met ook maar 1 punt minder dan VOP. Zelfs een leek weet dan dat deze overwinning zeer welkom is.

  Volgende week vieren wij met z’n allen de verjaardag van ons aller WimLex van Oranje. Een week later komt SVMM op bezoek.

  VVZ’49:

  Daan van de Vliet, Roan de Beer, Danny Meerding, Wessel Kraaijeveld, Tristan Schaap (’56 Kyliam Boers) , Tim Schilder, Matthijs Smit (’75 Thijmen Volmer) , Dylan Nava Marquez, Floris de Boer, Hamse Khadar (’75 Jip van Schadewijk/’84 Niek Steman) , Rick Burgman

   

  Foto's van Slivia, klik HIER