• VVZ’49 trapt jubileum seizoen af met winst op 4e klasser Baarn. Pracht aanval luidt de winst in in streek derby.

  9 sep 2023 Robert Jan Boers
 • Beide teams haddenhun eerste wedstrijd gewonnen. Baarn met 3-1 van SVM, VVZ’49 met maar liefst 0-10 van OSO. Maar er speelde meer bij de ze streekderby. Allereerst was het Guus Parinussa, die VVZ verliet omdat hij dacht dat het niveau van Baarn hem meer “paste”. De weg andersom beliep Hamse Khadar. Hij trainde al de laatste weken van vorig seizoen mee met VVZ’49 en was al snel verkocht aan de inzet en beleving van de groen witte brigade van Alemdar Kurt. Het noodlot tarte hem dusdanig, dat hij vandaag niet inzetbaar was . Een spierblessuer hield hem aan de kant. Bij Baarn speelde Parinussa wel mee.

  30+ graden op een kunstgrasveld is onmenselijk. VVZ’49 en Baarn moesten het er mee doen. Het zou vandaag een  niet al te hoog tempo opleveren. Stroperig veldspel en niet al te veel kansen.

  Nadat voorzitter Aart Bosman de jubileum vlag had gehesen, en de jubileum aanvoerdersband had omgedaan bij Daan, onze aanvoerder, kon de wedstrijd beginnen.

  Het eerste schotje tussen de palen was van Thijs, maar deze inzet was een prooi voor de keeper. De eerste Baarn aanval caramboleerde via enkele benen op de buitenkant van de kruising. Het was vooral de strijd op het middenveld die de aandacht schonk. Zonder echt ook maar een kansrijke aanval op de mat te leggen, was de wedstrijd redelijk in evenwicht. VVZ’49 kon misschien een lichte voorsprong “op punten” noteren. Floris Knigge nam nog een moeilijke bal ineens op de slof toen Jip een balletje vanaf de zijkant ineens voorgaf. De inzet van Floris Knigge ging nipt naast. Het leek op een bloedeloze 0-0 uit te draaien toen Thijs Hanraads Roan over rechts diep stuurde richting de achterlijn. Zijn voorzet was subliem, de “touch” van Jip fenomenaal. Met een geplaatst schot verdween het lederen vijfje hoog in de hoek van de goal.

  In de rust werd er weer 12.000 liter water op het veld gesproeid. Het zou niet echt uitmaken. De temperatuur daalde maar tergend langzaam , wat het spelbeeld niet ten goede kwam.

  VVZ’49 kwam beter uit de startblokken. Een vrije trap van Thijmen trof geen doel en een volgende inzet werd op het laatst geblokt. De thee was nog niet eens verwerkt toen VVZ de voorsprong leek te verdubbelen.  Jip was over de linkerkant vertrokken en dacht met Floris Knigge op scherp de 2-0 te fabriceren. Eigenlijk was alles goed. De loopactie van Jip, de loopactie van Floris Knigge, de voorzet, maar ook de actie van de keeper. Met een katachtige reactie wist de Baarn sluitpost met zijn vingertoppen de bal voor de voeten van Floris Knigge weg te tikken. Baarn mocht nog geheel vrijstaand over koppen, maar veel verder liet VVZ’49 het niet komen. De inzet vanaf VVZ kant was groter dan die van over de dorpsgrens. Floris Knigge stak Cemal Kurt nog gevaarlijk weg, maar Cemal was niet tegen 2 man opgewassen.

  Voor Baarn tikte het klokje maar verder, zonder ook maar iets te kunnen afdwingen.  Plan B was er bij Baarn niet, behalve dat het fysieke gehalte steeds meer op vrij worstelen begon te lijken.  VVZ had meer derby beleving dan de Baarnaars. De ingevallen Rick Burgman had nog een goede schotkans, maar deze inzet werd gekeerd door de Baarn goalie. Bij het scheiden van de markt kon Rick de voorsprong nog verdubbelen, maar hij kwam een spreekwoordelijke teenlengte te kort voor de 2-0. Zonder echt in de moeilijkheden te komen sleepte VVZ’49 de derby winst over de streep. Baarn, de gevallen derde klasser die het dit seizoen in de 4e klasse moet proberen, werd door VVZ’49 verslagen met het minimale verschil.

  Zaterdag speelt VVZ’49 weer thuis, ditmaal tegen SVM.  Het doelsaldo van VVZ’49 maakt de winst in de bekerpoule een flink stuk makkelijker.

  VVZ’49: Daan van der Vliet, Roan de Beer (’80 Kyliam Boers), Tim Schilder, Wessel Kraaijeveld, Tristan Schaap, Cemal Kurt, Matthijs Smit, Thijmen Volmer, Thijs Hanraads (Chris van Dijk) , Jip van Schadewijk (’68 Rick Burgman), Floris Knigge (’80 Bram Hanraads) .

  Foto's van Petra: klik HIER

   

  Foto's van Silvia, klik HIER