• VVZ'49 stuit op muur van SVP. Veenendaalers slepen winst uit het vuur na vroege goal.

  5 nov 2022 Robert Jan Boers
 • Iedereen was zich ervan bewust. Vorige week waren wij zeker niet de mindere van Vliegdorp, en ook deze week zou dat zo zijn in de wedstrijd tegen SVP uit Veenendaal. Er was volop positivisme bij het team van Alemdar Kurt. De kater van vorige week wilde wij met een goede wedstrijd wegspoelen en op zeker drie punten bijschrijven .

  Vandaag moesten wij het doen zonder Floris de Boer en Tim Schilder. De 15 jarige Cemal Kurt was wederom een basisplaats toebedeeld.

  Het was vooral voor de verdediging van VVZ’49 lastig voetballen. De veelal diepe ballen van SVP bleven door de stevige wind hangen in het zwerk. Na een kleine tien minuten spelen was VVZ’49 tot twee keer toe goed weggekomen . Na 10 minuten spelen miste Cemal Kurt een bal waardoor er twee Veenendaalers samen met Kyliam op het VVZ doel afgingen. Mede door het goede opstellen van Kyliam waren er twijfels bij SVP, werd er een verkeerde keuze gemaakt en kon de toegesnelde Tristan opruimen. Vijf minuten later verdween er een lobje over de lege goal achter Daan van der Vliet.

  Na zo’n 20 minuten spelen wederom een hachelijke situatie voor de goal van Daan. Een diepe bal leek een prooi voor Daan. De sluitpost was iets te laat, raakte de aanvaller terwijl de bal richting de goal ging. Nog VOOR de bal over de lijn was floot de scheidsrechter voor een overtreding. Na veel protesten van beide kanten (SVP claimde een doelpunt, VVZ verweet de scheidsrechter dat hij affloot voordat de bal over de lijn was gerold). De scheidsrechter gaf vreemd genoeg toch een doelpunt. Hij dekte zichzelf in dat hij anders een rode kaart had moeten geven aan Daan. Later in de rust bood hij zijn verontschuldigingen aan en verklaarde dat hij te vroeg had gefloten. Gek genoeg kwam VVZ’49 hierna beter in het spel. Er waren kansen voor Tristan (schot over) , Floris Knigge (schot gekraakt) , Roan (schot over) en wederom Tristan met de grootste kans van de 1e helft (kopbal op de paal). Met de pest in het lijf, maar zeker niet met een kansloos gevoel, beende wij naar de kleedkamer.

  De tweede helft zou het helemaal éénrichtingsverkeer worden. SVP was alleen maar bezig met verdedigen, het spel ontregelen en vooral tijdrekken. VVZ’49 wist moeilijk door de muur van 2 linie’s van 5 spelers te komen. Het was vooral overvol voor de kooi van de SVP goalie. Na een kwartier spelen leek VVZ zijn eigen glazen in te gooien. Een oliedomme rode kaart voor de net ingevallen Thijs Hanraads deed het elftal van Alemdar Kurt reduceren naar een tiental. Het zal wederom een record zijn, want zelfs Henk van de Pol kon zich niet herinneren dat er ooit een VVZ speler al na 2 minuten een rode kaart kreeg. Toch liet VVZ het er niet bij zitten, sterker nog, het wist met een man minder SVP nog in de wurggreep te nemen. Alleen het verlossende doelpunt bleef uit. Tristan had een schotkans na een mooie één-twee met Rick Alvarez, maar zijn schot ging over. Floris Knigge zijn schot werd wederom gekraakt en de grootste kans van de tweede helft werd ook niet benut. Roan ging goed door over de rechter kant, zijn voorzet was prima, maar Chris Rademaker besloot de bal met zijn voet te bewerken, in plaats van de makkelijke oplossing te kiezen en hem met het hoofd binnen te knikken. Hoe hij het ook deed, her werd geen doelpunt VVZ’49 bleef maar pompen, maar het balletje wilde net niet lekker vallen. SVP stond op omvallen. Met de vele zogenaamde blessures probeerde zij tijd te rekken en weer op adem te komen. De scheidsrechter waarschuwde veel, maar verzuimde een kaart te trekken voor tijdrekken. Na afloop verklaarde hij dat hij dat inderdaad had moeten doen en bood voor de tweede keer zijn excuses hiervoor aan. VVZ wist het doel niet meer te vinden. In de 95e minuut verklaarde de scheidsrechter dat we met de laatste minuut bezig waren toen VVZ een corner mocht nemen. Alle tien overgebleven VVZ-ers verzamelde zich in het strafschopgebied van SVP. De corner leverde niks op, maar de weggewerkte bal werd wel door een SVP-er in het lege VVZ-doel geschoten. De scheidsrechter floot na een te korte blessuretijd direct af.

  Voor de tweede keer krijgen wij de deksel op de neus na een achterstand. Ook bij deze tegenstander is het credo: elke bal voor de voeten krijgt een “ros” naar voren en dan zien we wel waar het schip strand. VVZ’49 leed voor de tweede keer achter elkaar een teleurstellend verlies. Voor de tweede keer zaten wij met de pest in het lijf in de kleedkamer. Volgende week spelen wij weer thuis. In een heuse dorpsderby tegen SEC zullen wij met minstens net zoveel inzet gaan strijden voor eerherstel.

  Opstelling VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Danny Meerding, Kyliam Boers (’55 Thijs Hanraads/ Rode kaart ’57) ), Cemal Kurt, Dylan Nava Marquez, Roan de Beer, Tristan Schaap (’77 Guus Parinussa) , Floris Knigge, Chris Rademaker (’85  Bas Draaijer) , Rick Alvarez

  Foto's van Slivia, klik HIER