• In het verleden werden verslagen van VVZ’49 wel eens ontsiert door te schrijven over de leidsmannen die op bepaalde dagen hun “vorm” niet hadden. De schrijver kreeg dan een vermaning en het verslag werd dan veelal (terecht) aangepast. Vandaag hadden wij een leidsman die fantastisch “floot”, als het tenminste om het letterlijke fluiten gaat. Dus het lucht door zijn FOX 40 blazen zodat er een luid signaal ontstaat.

  Bezoekjes bij SVP kunnen schijnbaar niet normaal verlopen. Vorig seizoen duurde het een eeuwigheid eer wij over een kleedkamer konden beschikken, verloren wij in de slechtste wedstrijd van het seizoen met 6-4 en waren wij vandaag dus gebrand op revanche. Deze keer waren er kleedkamers genoeg vrij, maar ontbraken de bijbehorende sleutels. Vorig seizoen waren deze al “kwijt” en ruim een half jaar later was dit nog steeds het geval. De eerste kleine ergernis was geboren.

  SVP kwam tegen de verhouding in op gelukkige wijze op voorsprong. Een inzet werd keurig gekeerd door Daan van der Vliet, maar de rebound werd met een uiterste reactie richting de goal gebracht. Buiten het bereik van welke VVZ-er ook stuiterde de bal in het uiterste hoekje. VVZ’49 was het even kwijt en 4 minuten later claimde SVP een penalty. Er was contact, maar de val was ook wel heel gewild. De scheidsrechter vond het niks. Toen VVZ’49 hierop in de tegenaanval ging, kreeg Floris de Boer het op de heupen. Hij wurmde zich richting de 16, ontdeed zich van tegenstander 1 en 2, maar toen de 3e tegenstander hem frontaal en zonder intentie om de bal te spelen, met een ferme swieper opving, floot de scheidsrechter wel. Floris pakte de bal, liep al richting de stip terwijl de scheidsrechter op zijn gemakje kwam aanlopen. Het was wachten op de kaart die hij ging trekken, maar de brave borst besloot iets heel anders. In plaats van een penalty te geven, besloot hij dat Floris de overtreding gemaakt had en was het een vrije trap voor SVP. De SVP spelers geloofden het zelfs niet en moesten zelfs aan de leidsman vragen of hij dit meende. VVZ’49 snapte niks van deze beslissing…..Toch hoefden wij niet lang op de gelijkmaker te wachten. Een snelle ingooi van Tristan werd opgevolgd door een mooie ½ tussen Floris de Boer en Thijmen Volmer. Het schot van Thijmen was zuiver en onhoudbaar voor de SVP goalie…..Net als een kleine tien minuten geleden noteerden wij op slag van rust een 2e schoolvoorbeeld  betreft zuivere penalty’s. Rick omspeelde zijn man binnen de beruchte lijnen en werd op klassieke wijze over de knie genomen. Rick belande op het sompige veld, maar weer bleef een fluitsignaal uit…..VVZ’49 snapte er wederom niks meer van.

  De tweede helft alles van ons afgezet en de waarschuwingen vanuit de rust in de wind geslagen. “Laten wij nou eens een tweede helft goed en geconcentreerd beginnen”, was wederom tegen dovemans oren gezegd. De eerste twee kansjes waren voor SVP, maar VVZ’49 kwam op dat moment met de schrik vrij. VVZ’49 kreeg steeds meer de overhand en SVP moest steeds vaker de noodrem hanteren. Enkele gele kaarten waren voor de Veenendaalers, al zaten hier ook schoolvoorbeelden bij die een ander kleurtje “hadden kunnen zijn”. VVZ’49 probeerde de laatste linie van SVP te doorbreken, maar telkens werd een schot geblokt of was de laatste beslissende bal niet zuiver. In de 61e minuut besloot Alemdar twee verse spelers binnen de lijnen te brengen. Jip van Schadewijk en Floris Knigge kwamen binnen de lijnen. Rick Burgman en Roan de Beer namen plaats in de dug-out.(onthoud u dit even…). Deze wissels brachten wat nieuw elan en wierp gelijk zijn vruchten af. Floris Knigge ging prima door in een duel aan de zijlijn. Zijn voorzet was nooit haalbaar voor de in buitenspel staande Thijmen , maar werd feilloos binnen geschoten door Floris de Boer, die ver vanachter de verdediging stond. Toch ging de vlag omhoog. (“wij moesten bij buitenspel direct vlaggen van de scheidsrechter””, waren de woorden van de grensrechter) . De scheidsrechter keurde het vlagsignaal goed en de goal af. Een loepzuivere goal werd afgekeurd. Wederom snapte VVZ’49 er niks meer van….. Tristan moest geblesseerd het veld verlaten. Thomas kwam voor hem binnen de lijnen. (onthoud u dit ook even)  Tot overmaat van ramp scoorde SVP wel een goal ( Of was het een eigen goal??) waardoor VVZ’49 nog 12 minuten had om in ieder geval één punt over te houden aan deze vreemde wedstrijd. Alemdar wilde met zijn laatste wisselmoment nog twee verse krachten brengen, maar toen de scheidsrechter dit weigerde met de woorden “Je hebt al drie keer gewisseld…” was het geheel logisch dat heel VVZ’49 er nu helemaal niets meer van snapte…..Er werd gediscussieerd, maar de man was niet te vermurwen. Jammer genoeg  werd er niet meer gescoord en met de pest in het lijf concludeerde wij dat wij het maar hier mee moesten doen. Tegen zoveel oneerlijkheid ben je machteloos, maar het verziekt wel je hele weekend.

  Twee zuivere penalty’s en een glaszuiver doelpunt waren ons niet gegeven, net zoals een derde wisselmoment. We kregen het gelijk van alles en iedereen die deze wedstrijd heeft aanschouwd, inclusief de nodige SVP-ers die zich zelfs schaamde voor deze overwinning, alleen levert dat geen drie punten op. Daar hadden wij wat meer eerlijkheid voor nodig, maar dat was vandaag ver te zoeken.

  VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Roan de Beer (’61 Jip van Schadewijk) , Tim Schilder, Wessel Kraaijeveld, Tristan Schaap (’71 Thomas van Dorresteijn) , Cemal Kurt, Matthijs Smit, Dylan Nava Marquez, Floris de Boer, Thijmen Volmer, Rick Burgman( ’61 Floris Knigge)