• Dinsdagavond werd de laatste van de vier oefenwedstrijden gespeeld. Na Hilversum (3e kl./ 3-3) , so Soest (2e kl./ 0-5) en  Victoria (2e kl./ 1-5) heerste er nog een twijfelachtig gevoel. Tegen Hilversum hadden we de overwinning voor het grijpen, maar sleepten wij nipt een 3-3 gelijkspel uit het vuur. Tegen Soest en Victoria konden wij met vlagen aanhaken, maar op de momenten dat wij niet thuis gaven, werden wij compleet weggespeeld. Tegen 2e klasser Valleivogels zou dit geheel anders zijn.

    De eerste helft ging qua veldspel redelijk gelijk op. Beide teams kozen ervoor om de tegenstander vroeg "af te jagen". Dit schouwspel leverde wel veel strijd op, maar echt veel kansen waren niet te noteren. Joey nam de bal keurig op de borst aan, maar zijn schot verdween niet eens over de achterlijn. Valleivogels was wat dat betreft effectiever. Een vrije trap op een meter of 25 verdween als een streep via de vingertoppen van Kazim tegen de touwen. Het bleek later ook de ruststand.

    De tweede helft was er een waar VVZ verder op kon bouwen. Met veel energie werd Valleivogels achteruit gedwongen, waardoor de kansjes zich opstapelde. Na een corner kreeg Luuk de bal op een meter vanaf de achterlijn, een paar meter naast de goal. Onder het mom: "geef hem hard voor, er loopt er altijd wel iemand tegenaan", kreeg hij gelijk. Via een arm van een tegenstander verdween de bal over de lijn. Even later kreeg Joey wederom een grote kans, maar geheel vrijstaand op zo'n 11 meter mikte hij over en naast. Toch zou Joey op het scorebord komen. Mooi vrijgespeeld krulde hij de bal met zijn linker mooi over de keeper in de verre hoek, 2-1. We noteerde hierna nog kansen voor Floris, Luuk en Stefan, maar de beloning voor een goede tweede helft bleef steken bij 2 doelpunten. Het enige wapenfeit van Valleivogels was een afstandsschot bovenop de kruising.

    Zaterdag speelt VVZ'49 zijn eerste bekerwedstrijd uit tegen DEV Doorn. Een wedstrijd met dubbele gevoelens. Vorig jaar liet VVZ immers indirect het kampioenschap daar liggen ?.Aftrap is om 15.00 uur.