• De geschiedenis zou zich herhalen. De eerste wedstrijd na de zomerstop leed VVZ’49 een onnodige nederlaag tegen de Posthoorn. Ploeterend op een loodzwaar grasveld werden wij toen met een 4-2 nederlaag naar huis gestuurd. Gisteren bij HVC, de eerste wedstrijd na de winterstop, leek wel een kopie van toen.

  De start van de wedstrijd was hoopvol. VVZ had de eerste minuten van de wedstrijd veelal de bal, kreeg een tweetal vrije trappen, maar deze werden matig behandeld. Het werd snel duidelijk dat HVC na balverlies een zee aan ruimte achter liet. VVZ’49 moest daarvan profiteren, maar had vooral; moeite om snelheid te houden in de tegenaanval. De balcontrole op het hobbelige veld was matig, net als de passing. Bij één van de eerste aanvallen van HVC was het wel raak. De restverdediging van VVZ stond niet goed, de afronding van HVC daarentegen wel, 1-0.

  VVZ bleef er geloof in houden. Levi Parinussa schoot over en enkele minuten later leken wij echt kansrijk toen wij met 4 aanvallers tegen 2 verdedigers de aanval zochten.  Wessel Kraaijeveld kreeg de hobbelende bal maar moeizaam mee, net als Guus Parinussa. Het is lastig voetballen als de bal langzamer gaat als dat jij wilt lopen. Toen wij eenmaal wel bij de vijandige goal waren aangekomen, was daar ook een volgende HVC verdediger die vakkundig aan de noodrem trok. Het was een overtreding zonder consequenties voor de HVC-er. Voetballend mocht er best veel, maar de 79 (!!)  jarige leidsman Jose Torres Mendoza dulde geen geklaag of ge-protesteer aan zijn adres. Dit leverde twee HVC-ers een gele kaart op in het eerste kwart van de wedstrijd. Als een Spaanse furie werd dit met woord en gebaar aan de spelers, en later ook aan de trainer, bekend gemaakt.

  Levi Parinussa had het geluk niet aan zijn zijde. Na een mooie individuele actie wist hij net Tristan Schaap niet te bereiken. Toen even later de rebound wederom bij Levi terecht kwam, schoot hij in het zijnet.

  Na 25 minuten kreeg VVZ dan toch loon naar werken. Een opbouw van HVC werd door Cemal Kurt zeer resoluut onderschept en Guus Parinussa werd direct aan de rechter kant weggestuurd. De optie’s om de bal voor te geven waren er, maar ook de optie om zelf te schieten was er. De laatste optie werd door Guus gelicht en de bal werd keurig achter de doelman geschoten, 1-1.

  Gek genoeg wist VVZ hierna niet door te drukken. De prima spelende Dylan Nava Marquez stoomde nog op tot bijna “randje zestien” maar hij koos voor een balletje breed.

  Daan van der Vliet pakte nog een goede bal na een vrije trap van HVC en in de laatste minuut van de eerste helft scoorde HVC-er Henk Baum nog royaal in buitenspel positie. Als Spanjaarden onder elkaar werd er besloten dat deze goal niet telde.

  De tweede helft was helaas een stukje minder van Soester kant, maar toch bleven wij redelijk gemakkelijk (en soms met wat geluk) overeind. De wedstrijd werd nog even stil gelegd omdat de scheidsrechter bij het wisselen van zijn tenue in de rust, een deel van zijn attributen was vergeten. Een scheidsrechter zonder klokkie en kaarten kan natuurlijk niet.

  Een onterechte vrije trap van HVC ging kiezelhard langs de (voor ons) goede kant van de paal. Tristan Schaap kreeg nog een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging nipt over de goal. Toch moest VVZ buigen voor de gastheren uit Amersfoort. Voor de HVC toeschouwers werkelijk een schitterende aanval, voor ons was het uiterst zuur. Geduldig speelde HVC de bal rond op 25 meter van onze goal. Wat VVZ ook probeerde, wij wisten er niet tussen te komen. De beslissende steekpass was precies goed en de afronding was voor Daan van der Vliet te veel. Het laatste kwartier wist VVZ de achterstand niet meer recht te breien.

  In de 93e minuut mocht VVZ nog een corner nemen. Daan van de Vliet werd mee naar voren gestuurd. Bijna wist hij zijn kruin er tegen aan te zetten, maar het risico wat VVZ nam, werd door HVC dubbel en dwars afgestraft. In plaats van 2-2 werd het 3-1. Toen na een vervelend opstootje (na een veel te harde overtreding op Tim Schilder) iedereen vroeg om een beeindiging van de wedstrijd, verklaarde de scheidsrechter dat er nog vijf minuten te spelen waren. Het zat er niet meer in en toen de ver voor zijn goal staande Daan zich ook nog verslikte in de bal EN de tegenstander viel zelfs ook de 4-1 nog. De klok stond al op 112 minuten. Aan de teleurstellende middag was een einde gekomen.

  HVC is een ploeg met gelouterde en slimme voetballers. Lichamelijk sterk, slim bewegen en meer gewend om op zo’n grasveld te spelen. Volgende week ontvangen wij de Posthoorn. Het is de eerste wedstrijd van de “terugronde”. Aftrap is om 14.30 uur.

  VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Danny Meerding, Yordi Verheijen, Tim Schilder, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Levi Parinussa (’74 Floris Knigge) , Cemal Kurt (’74 Matthijs Smit) , Floris de Boer, Tristan Schaap (’80 Chris Rademaker) , Guus Parinussa (’80 Rick Alvarez) .

  Silvia heeft weer eens een mooie fotoserie gemaakt van onze wedstrijd.

  Klik HIER