• De laatste competitiewedstrijd noteerden wij half maart. Wat we toen in Baarn nog niet wisten is dat wij heel lang op een volgende moesten wachten. De puntendeling tegen sv Baarn was toen een bittere teleurstelling, maar als wij toen wisten wat wij nu weten…..?? De wereld staat sindsdien op zijn kop. Premier Rutte heeft al een keer of wat ,samen met doventolk Irma aan zijn zijde, het land aan de buis doen kluisteren. Telkens werden de teugels aangetrokken of losgelaten. Heden ten dagen mag er dus weer gevoetbald worden, maar wat worden de clubs op de proef gesteld. Voetballend mag je lijfelijk elke strijd aangaan, maar eenmaal buiten de kalklijnen dient men direct 150 cm uit elkaar te gaan. Kleedkamers mogen maar voor de helft bezet worden. Een biertje in de kantine mag, maar laat wel de uiterst zorgvuldig geplaatste stoelen op zijn plek staan. Dit telt ook voor het meubilair buiten op het terras. Staan met of zonder een drankje in de hand is al helemaal uit den boze. Daarom niet vreemd dat onze club er voor gekozen heeft om de uitsupporters te weren bij thuiswedstrijden van het 1e. De eigen supporters zijn immers makkelijker te sturen en in te lichten dan supporters die toch maar één keer in een seizoen langs komen. Hoe onsympathiek en onsportief ook. Gelukkig zijn wij niet de enige.

  Vandaag dus de aftrap van een nieuwe competitie. VVZ’49 kende een zeer matige en rommelige voorbereiding. Spelers die plots afmelden, op vakantie gaan of geblesseerd raken. Het waren er teveel voor mooi in deze voorbereiding. De resultaten waren daarom ook niet erg hoopgevend. Vierdeklassers die niet opzij gezet konden worden resulteerde in één schamel punt in de beker. Pas in de laatste wedstrijd, uit bij Houten, zagen wij momenten van beleving en lijn in het spel.

  Vandaag moesten wij er gewoonweg staan. De voorbereiding is gedaan, de bal rolt vanaf nu voor de punten.

  Het Zeister FZO kwam op bezoek.  Vanaf de aftrap opereerde VVZ’49 naar behoren. De eerste tien minuten waren “best goed”, zoals John van Loen later toegaf, maar echte kansen waren er nog niet te noteren. Door een ongelukkige botsing tussen Jordy en Floris wist FZO gelijk gebruik te maken van de desorganisatie , waardoor de Zeisters op een 0-1 voorsprong kwamen. FZO werd in een zetel geholpen en voetbalde de rest van de eerste helft achterover leunend uit. Met een balbezit percentage van 45-55 in het voordeel van FZO, maar zonder noemenswaardige kansen, werd de rust bereikt.

  In de rust werden enkele harde noten gekraakt. De balcirculatie moest omhoog en een beetje meer beleving kon ook geen kwaad. En zo geschiedde…De eerste tien minuten waren scherp, maar net toen een ieder er eens lekker voor ging zitten, gooide de 0-2 ietwat roet in het eten. Een ongelukkige sliding van Sebastiaan deed de bal op een presenteerblaadje doen belanden bij een Zeister. Zeer ongelukkig, maar vreemd genoeg deed dit VVZ’49 niet bij de pakken neer zitten. Direct vanaf de aftrap werd de bal met een hoge balcirculatie bij de uitstekend spelende Thijmen gebracht. Zijn strakke voorzet werd door Floris bij de 2e paal binnen gekopt. Met nog ruim een half uur op de klok was er nog van alles mogelijk. Het spel golfde een beetje op en neer, zonder ook maar het scorebord in beweging te brengen. Toch was het weer Thijmen die aan de basis stond van de gelijkmaker. Een messcherpe voorzet kwam panklaar op de kruin van de inlopende Steyn. “Ik hoefde hem er alleen maar in te lopen” sprak hij naar afloop. Toch was het zaak om in het laatste kwartier niet alsnog zonder punten het veld af te lopen. Dit lot was echter wel het deel aan FZO, zonder daar ook maar iets van schuldig aan te zijn. Of het moet de maker van de overtreding zijn geweest. Thijmen mocht een vrije trap  nemen op een mooie positie. Dat Thijmen een goede trap heeft, weten wij al wel, maar als de uitblinker van vandaag zichzelf ook nog weet te belonen met een schitterende vrije trap in de kruising, dan dien je als medespeler direct na het laatste fluitsignaal als eerste Thijmen om de nek te vliegen. Binnen de hekken mag dat immers nog. Shenouda had zich nog onsterfelijk kunnen maken maar tot twee keer toe wist hij een één op één situatie met de keeper niet doeltreffend af te ronden. Buiten Thijmen als uitblinker mag ook de scheidsrechter van vandaag niet ongenoemd blijven. Dhr. Gerritsma, exponent van de talent pool van de KNVB, floot een meer dan verdienstelijke wedstrijd.

  De eerste drie punten zitten in de knip, maar misschien nog wel een grotere winst is het feit dat de Coronamaatregelen welke bij VVZ’49 ingesteld zijn, zijn werk keurig hebben gedaan. Buiten het feit dat John van Loen en zijn staf tevreden naar huis gingen, konden ook de bestuursleden aan het eind van de dag het complex tevreden op slot draaien.

   

  Voor de foto's van de wedstrijd, klik HIER