• VVZ’49 niet opgewassen tegen TOV. Trotsheid over de vele invallers overheerst......

  27 nov 2021 Robert Jan Boers
 • De warming up was maar net gaande, toen Saddy de Koning teleurgesteld de kleedkamer in beende. De wedstrijd kwam te snel achter de slijtageslag van afgelopen dinsdag aan. Het lichaam wilde nog niet gangbaar worden. Jeugdspeler Chris van Dijk (oud TOV) zou zijn plaats innemen. Wij gingen het lijstje eens af en van de voorste vijf spelers van de opstelling van vandaag was alleen Floris “lid” van het beoogde basis team aan het begin van het seizoen van John van Loen. Aangevuld met Wessel, Sebastiaan, Yordi en Delano stonden vijf beoogde basisspelers op het formulier. De rest waren spelers die normaliter in het 2e , 3e of de JO19-1 spelen.  Niks ten nadelen van deze jongens, want wat kunnen wij trots zijn op deze gasten. Jelle speelt al weken de steren van de hemel en zorgde dinsdag hoogstpersoonlijk voor de 1-3 winst. Karel Jacobs mocht vandaag starten op de rechtsback positie, daar waar hij afgelopen dinsdag Jurgen Voskuil verving nadat hij na een te harde tackel het veld moest verlaten. Karel had het zwaar, maar werkte zich het snot voor de ogen. Roan de Beer, Chris Rademaker en Thijs Hanraads (tot afgrijzen van zijn vader gehuld in een thermoshirt met LANGE mouwen)  zijn al enkele weken uitgeleend door het 2e. Thijs was dinsdag nog spekkoper door de verlossende 1-3 te scoren. Vandaag konden alle drie niet echt een verschil maken. Strijd werd er wel geleverd, maar TOV vandaag was een ander verhaal dan Hilversum dinsdag. Chris van Dijk mocht dinsdag nog een klein kwartiertje meedoen, vandaag was (door het afvallen van Saddy) een basisplaats zijn deel. Maar hoe hard hij ook werkte, het was (net als de rest van het team kon opbrengen) niet voldoende om het TOV moeilijk te maken.

  De eerste helft was het al éénrichtingsverkeer. VVZ’49 had zegge en schrijven één doelpoging. De glijdende inzet van Thijs verdween in de handen van de koukleumende keeper. TOV daarentegen had de uitgelezen kans om hun overwicht in een positieve score uit te drukken. Een terechte strafschop, veroorzaakt door Yordi werd keurig door Jelle met de benen gekeerd. Na ruim een half uur moest John van Loen zijn eerste wissel alweer toepassen. Chris werd veel te hard aangepakt en kon niet verder. Volgens de dienstdoende fotograaf was het een rode kaart waardig, stond het op de plaat, maar leek het hem slim om deze plaat maar te wissen. Wederom een VVZ speler uit de wedstrijd “geschopt” zonder dat er een sanctie op stond. Verder zou de wedstrijd overigens uiterst sportief verlopen. Tim Schilder (wederom een debutant) kwam erin op de rechtsback positie terwijl Karel een linie doorschoof naar het middenveld. De scheidsrechter maakte zijn foutje vlak voor rust weer goed door een zuivere penalty (overtreding Jelle) door de vingers te zien. VVZ wist hierdoor met de brilstand de rust te halen. Op naar de warme kleedkamer.

  VVZ speelde zeker niet goed. Werklust was er wel, maar de slordigheid voerde de boventoon. De kansen die TOV kreeg, werden veelal door VVZ ingeluid met balverlies en foutieve passes De tweede helft was 6 minuten oud toen TOV op voorsprong kwam. Een corner (verkregen door matig uitverdedigen) werd zeer matig tot niet verdedigd. De voorsprong van TOV stond en John van Loen bracht even daarna de van een blessure terugkerende Steyn en Sam binnen de lijnen voor de jeugdspelers Chris van Dijk en Karel Jacobs. Het leek er zowaar op dat VVZ wat meer grip kreeg op de wedstrijd. We konden iets verder richting de goal van de TOV goalie komen, maar veel meer ook niet. Toen een kwartier voor tijd de linksbuiten van TOV nog nipt een bal wist binnen te houden en de voorzet net niet meer door Tim kon worden geblocked, was het voor de geheel vrijstaande TOV aanvaller een koud kunstje om de bal op twee meter van de goal in het lege netje te koppen. De wedstrijd was gespeeld. Jeugdspelers  Kalle Wijnans en Guus Parinussa mochten nog hun opwachting maken in plaats van Roan de Beer en Thijs Hanraads. Kalle en Guus waren zeker geen debet aan het feit dat TOV in de slotsecondes nog maar liefs twee maal het net vonden op een moment dat een ieder al met zijn gedachte bij de warme douche of de verwarmde kantine zaten.

  VVZ’49 had vandaag maar bar weinig in te brengen. TOV was tegen dit team een maatje te groot en het verschil werd uitvergroot door de mindere scherpte aan VVZ kant.

  Het was vooral koud vandaag. Een wedstrijd waar VVZ maar weinig plezier aan kon beleven zou misschien wel eens de laatste van dit jaar kunnen zijn. Mark en Hugo hebben besloten dat er best nog wel gevoetbald mag worden, maar de avondtrainingen zijn uit den boze. Geen fundament dus om een competitie voort te zetten. Het woord is aan de KNVB, deze week zal er duidelijkheid komen.

  Het lijkt er dus op dat wij een paar weken eerder dan gepland de winterstop bereikt hebben. De eerste seizoenshelft is er een om snel te vergeten. Een karrevracht aan blessures noopte ons om veelal een beroep op het tweede en de JO19-1 te doen. Ook het derde moest noodgedwongen afstand doen van hun keeper. We kunnen trots zijn op de boys die wekelijks hun eigen team (vervroegd) verlaten om bij het 1e aan te sluiten. Maar we kunnen ook trots zijn op de geblesseerde spelers. Wekelijks reizen zij toch mee (strompelend, hinkend of op krukken) om hun team bij te staan.

  Mocht de KNVB het toch voor elkaar krijgen dat de competitie wordt uitgespeeld, dan spelen wij zaterdag thuis tegen t Gooi om 14.30 uur. Maar beloven kunnen wij het niet.