• Het moest aan de flanken van de Grebbenberg een feestje worden en dat werd het ook. Donderdag, toen SEC zijn uitwedstrijd bij HVC roemloos verloor, was het al duidelijk dat Candia’66 verzekerd was van na-competitie voetbal. Zelfs al zou Candia’66 van VVZ’49 verliezen, dan zouden zij alsnog de 2e periode van DEV overnemen. Lekkerder voetballen kan haast niet. Ex VVZ’49 trainer Harry Epskamp had bovendien overal waar het maar kon laten doorschemeren dat hij met dit VVZ’49 nog een appeltje had te schillen. Daarbij doelde hij op het 3-2 verlies aan het begin van dit seizoen. Wij zouden dus vandaag een getergd Candia tegenover ons krijgen. De borst kon nat gemaakt worden.

  VVZ’49 moest het vandaag doen zonder de basisspelers Shenouda Tadros (ziek), Dylan Nava Marques (geschorst) en Guus Parinussa (uitje school) . Ook Rick Alvarez, Tim Schilder, Chris van Dijk  en Thijs Hanraads bivakkeren nog in de lappenmand. Het tweede speelde ook pas om 15.00 uur, waardoor de puzzel een dejavu kende richting het vorige seizoen. Toch beklommen wij de Grebbenberg met een bank waarop 4 wissels zaten. Ollie van Veen (JO19-1) ging mee als reserve keeper en verder waren Chris Rademaker, Bram Hanraads en Laurens Eernstman de wisselmogelijkheden.

  De bedoelingen van Candia waren duidelijk. Het moest een feestje worden. De vele toeschouwers zagen inderdaad een ontketend Candia welke het eerste kwartier nog met enig fortuin van het score kon worden afgehouden, maar toen zij door een persoonlijke fout door VVZ’49 in het zadel werden geholpen klonk na 15 minuten voetballen voor de eerste keer deze middag een heuse scoringstune. VVZ zat er niet goed in. Het middenveld “zwom”, de voorhoede “was te ver weg” en verdedigend “vloog alles en iedereen erlangs”. Toch leek het erop dat de rust met een minieme achterstand bereikt kon worden, maar door zeer naïef verdedigen verdubbelde Candia de score nagenoeg in het fluitsignaal.

  In de rust werden harde noten gekraakt. Iedereen die het nodig vond, mocht even zijn zegje doen, maar het slotwoord was toch echt voor de trainer.

  De tweede helft oogde het van VVZ kant een stuk beter. We konden de ruimtes kleiner houden maar wisten maar niet de bal in het bezit te houden. De noodzakelijke wissels maakte het allemaal niet makkelijker. De 3-0 was gewoonweg een hele mooie aanval. Een voorzet werd keurig tussen de achterste lijn verdedigers  en Daan van der Vliet neergelegd. Candianees (??) Sander van Suilechen dook in het gat, kopte schitterend binnen en voltooide zijn hattrick. Door wederom slordig balverlies stonden wij verdedigend in ondertal en werd dit door Candia direct afgestraft. 4-0 met nog twintig minuten te spelen. Tot overmaat van ramp moest VVZ’49 zelfs met 10 man verder. Roan zijn ledematen begonnen tegen te spurtelen en moest eraf. De wissels waren allen gebruikt. Twee minuten voor tijd werd het nog 5-0. Een leeg gestreden VVZ verdediging kreeg de bal niet meer weg uit hun strafschopgebied, waarop een Candiaspeler zijn dank uitsprak en scoorde.

  Even daarvoor had VVZ’49 één keer een scoringskans gehad. Een lege goal met één verdediger op de lijn was niet aan ons besteed. Verder één bal op de goal, en een handje vol richting de goal. Aan de andere kant was het vooral aan de uitblinkers Daan van der Vliet en Kyliam Boers te danken dat het “maar” 5-0 is geworden.

  Trainer Alemdar Kurt was niet te benijden. ”Zonder Dylan, Guus en Shenouda wisten wij dat het al lastig zou worden, maar zij waren juist vandaag de ontbrekende schakels”….en verder “dit is de eerste keer dit seizoen dat wij werkelijk amper wat te vertellen hebben gehad”. Hij sloot af met de woorden: “Volgende week zijn wij weer een stuk completer. Dinsdag weer goed trainen en deze wedstrijd snel vergeten”.

  Dit Candia’66 kan zich gaan opmaken voor de na-competitie. Het gat met DEV Doorn lijkt te groot. VVZ’49 pakt volgende week de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen APWC. Aftrap is om 14.30 uur

  VVZ’49: Daan van der Vliet, Danny Meerding (’58 Laurens Eernstman) , Yordi Verheijen (’45 Chris Rademaker), Kyliam Boers, Wessel Kraaijeveld, Matthijs Smit, Floris Knigge, Tristan Schaap (’69 Bram Hanraads) , Floris de Boer, Cemal Kurt, Roan de Beer.