• VVZ’49 “misgunt” zichzelf drie punten. Gelijkspel te weinig voor de ploeg uit Soest.

  30 apr 2023 Robert Jan Boers
 • Met de uitwedstrijd in de gedachten moesten wij vandaag aantreden tegen Achterveld. De gedachten gaan terug naar een zeer koude november middag. Het Nederlands elftal speelde ergens in de woestijn tegen Amerika, maar ergens voorbij de bebouwde kom van Achterveld streden twee teams onder zeer koude omstandigheden om de overwinning in de 4e klasse F.

  Lang verhaal kort gemaakt…..Achterveld won met 4-1. VVZ’49 speelde beschamend slecht, kreeg 2 zeer fortuinlijke doelpunten tegen en speelde veelal tegen zich zelf. Vandaag de return onder veel betere omstandigheden.

  De bedoelingen van Achterveld waren duidelijk. Zij wilde vooral niet verliezen, maar winst was gezien de stand meer noodzakelijk. VVZ’49 wilde vooral winnen, om maar snel duidelijkheid te verschaffen omtrent de verzwaarde degradatie regelingen. Vooral de eerste twintig minuten zetten de oranjehemden veel druk op ons middenveld en verdediging. VVZ kwam er sporadisch uit maar gaf Achterveld ook niet de mogelijkheid om zelf maar kansrijk te zijn. Vooral de strijd op het middenveld leek vandaag doorslaggevend te worden. Enkele speldenprikjes nagelaten kwam VVZ’49 moeizaam tot kansen. De gebroeders Parinussa hadden beide één keer een goede voorzet, maar evenzoveel keer werd deze niet genoeg op waarde geschat.Na het eerste kwart van de wedstrijd kwam VVZ’49 wat beter voor de dag. Een  prima voorzet van Guus Parinussa op Floris de Boer kon net niet doeltreffend worden afgerond, en op 26 minuten spelen leek een overtreding binnen de “zestien” op Levi met een wegwuifgebaar door de scheidsrechter wel heel makkelijk afgedaan te worden.Op 8 minuten voor tijd was de grootste kans van de eerste helft voor VVZ’49. Een aanval uit het boekje kwam op de rechterflank bij Danny terecht. Zijn voorzet was prima, maar de voortzetting was matig. Floris de Boer schoot met zijn “puddingbeen” de bal voor de goal langs. Achterveld kreeg nog een vrije trap, maar deze resulteerde in een matig ingekopte kopbal, welke over de goal verdween.

  De tweede helft was er weer een met een matige start. Binnen 7 minuten kreeg Achterveld twee kansen, maar Daan van der Vliet EN het ontbreken van scherpte voorkwam een voorsprong van Achterveld. Waar de scheidsrechter in de eerste helft al opzien baarde door vooral zeer veel voor pietluttige overtredinkjes te fluiten, overtrof hij zichzelf in de tweede helft. Een werkelijk schoolvoorbeeld van een perfecte sliding werd uitgevoerd door Cemal. Vanaf de zijkant, met een gebogen been gleed hij in, krulde zijn been om die van de tegenstander en controleerde de bal. Eenmaal uitgegleden lag de bal keurig onder zijn voet, stond op en wilde verder voetballen. Toto ieders verbazing floot de scheidsrechter voor een vrije trap. Niemand wist waarom.

  De tweede storm  van Achterveld was weer geluwd en Guus mocht tot twee keer toe aanleggen voor een doelpoging. De eerste inzet kwam op een verdediger, de tweede kwam na een moeilijke inzet op de lat terecht.

  De klok stond op 66 minuten toen uw verslaggever  al bijna het doelpunt had uitgetekend. Floris de Boer mocht op rechts met een voorsprong van twee meter richting de goal van de tegenstander. De keuze van zelf schieten of breed leggen was snel gemaakt, maar het balletje breed werd schlemielig door Roan de Beer naast geschoven. Toch kwam er gerechtigheid. Invaller Floris Knigge behield op karakter het balbezit en stak op formidabele wijze de diepgaande Danny Meerding weg. Bekeken schoot Danny de bal tussen de benen van de keeper door tegen de touwen. Het was de allereerste goal van Danny in VVZ’49 1…..Een mega ontlading maakte dat iedereen over Danny viel, alleen had deze goal net zoveel waarde als een twintigste plaats voor Mia Nicolai en Dion Cooper op het Songfestival. Want hoe mooi en verdiend de voorsprong tot stand kwam, hoe schlemielig de gelijkmaker twee minuten later achter Daan viel. Een vrije trap, gevolgd door een fortuinlijk kopballetje die met een frustrerend boog over Daan heen ging, deed de 1-1 op het scorebord doen belanden. De laatste twintig minuten waren puur voor VVZ’49. Achterveld bekommerde zich allen nog maar om het verdedigen, Vanaf minuut 87 kreeg VVZ’49 een serie aan corners, welke te weinig opleverde. Maar toen……met de laatste inzet leek het toch goed te komen. De bal wilde maar niet uit het 5 meter gebied van Achterveld vandaan. De hoge ballen werden telkens ingebracht, met moeite verdedigd, maar bleven dwarrelen in de doelmond. Toen Wessel een neerwaartse bal bijna op de doellijn met zijn hoofd probeerde binnen te knikken, was er alleen een Achtervelds voet die dat probeerde te verhinderen. In een poging de bal weg te schieten, raakte dit verdedigende been alleen maar het mooie hoofd van Wessel, terwijl Wessel net bezig was de neerwaartse bal over de doellijn te knikken. Naar eigen zeggen had de scheidsrechter zicht op de bal, op het hoofd van Wessel, maar niet op het been van de verdediging. Zoals de scheidsrechter al de gehele wedstrijd floot vanuit een “veilige” modus, deed hij dit ook in deze situatie. Een flinke teug met lucht ging voor de laatste keer langs het kurken balletje en de wedstrijd was ten einde. Van het laatste fluitsignaal heeft Wessel de gehele avond nog geen weet gehad. Een flink ei onder zijn weelderige haardos verklaart het ongelijk van de scheidsrechter?

  VVZ’49 had vandaag een mega stap kunnen zetten op de ranglijst, maar gezien de andere uitslagen had het veel beroerder kunnen aflopen.

  Na de wedstrijd werd er vooral van het zonnetje genoten, waarna wij om 19.00 uur allemaal waren uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Antonio van de Hengel (Cataring Centrraal) en Bas Romijn DLC Cafe,beide heren waanzinnig veel dank) hadden in etablissement DLC Cafe een uitmuntend buffet voor de gehele selectie klaar staan. Een avondje rekenen, eten en drinken deed ons beseffen dat de uitslagen eigenlijk niet eens zo heel ongunstig waren vandaag. Maar hoe mooi was het geweest als wij WEL die drie punten ons hadden toegeëigend ??

  Volgende week zijn wij een zaterdagje vrij, een week later spelen wij uit bij SVM. Aftrap is om 14.30 uur

  VVZ’49

  Daan van der Vliet, Danny Meerding, Cemal Kurt, Kyliam Boers, Wessel kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Levi Parinussa (’89 Bas Draaijer), Tristan Schaap (’89 Matthijs Smit) , Floris de Boer, Roan de Beer, (’68 Floris Knigge)  Guus Parinussa (’68 Rick Alvarez)

  Foto's van de wedstrijd: klik HIER