• Na een aantal weken van tegenslagen en weinig geluk kon het toch niet zo zijn dat het kwartje de verkeerde kant op bleef vallen? Toch kreeg John van Loen vooraf weer een flinke puzzel voor zijn kiezen. Kevin Schimmel is voorlopig nog uitgeschakeld. Zijn vervanger, Stijn van Veen was vandaag vanwege schoolbeslommeringen ook niet beschikbaar en tot overmaat van ramp moest ook Steyn Boers in de warming-up afhaken met rugklachten. Bjorn Bosman werd halsoverkop “van zijn bed gelicht” en ik kan u nu al verklappen dat Bjorn een meer dan zeer degelijke partij speelde. Ooit een beoogd vleugelverdediger van het eerste, maar hij wilde liever zijn aanvallende impulsen tentoonstellen en koos voor het 2e. Mooi dat “we” vandaag wel weer een beroep op hem konden doen.

    Lering trekkend uit het 4-2 verlies uit de heenwedstrijd wist VVZ waar de zwakte bij Laren lag. We wisten dus dat hun aanval stukken beter is dan hun laatste lijn. Zaak dus om verdedigend geconcentreerd te blijven spelen en zo vaak als mogelijk druk te zetten op hun verdediging. Het geconcentreerde verdedigen ging VVZ zeer goed af. Zonder zelf tot al te grote daden te komen, we ook vrijwel niets weg. Laren zat in de tang, mocht wel meer de bal hebben, maar kon niet echt gevaarlijk worden. VVZ had al enkele speldenprikjes uitgedeeld toen het in de 25e minuut verdiend op voorsprong kwam. Een voorzet op maat van Floris richting Saddy werd schitterend binnengekopt. De voorsprong was er. Laren moest nu nog meer komen, terwijl VVZ vanzelfsprekend wat meer ruimte zou krijgen in de omschakeling. Toch viel de laatste beslissende pass telkens net niet goed en kwamen we wel in scoringspositie, dan stond het vizier niet scherp genoeg . Het leek er op dat VVZ de eerste helft zou afronden met een voorsprong, maar eenieder die dat dacht, kwam bedrogen uit. Met nog een tweetal minuten op de klok werd een sporadisch slippertje achterin direct dodelijk afgestraft. Het was de enige kans die werd weggegeven in de eerste helft, maar wel gelijk funest.

    De tweede helft had VVZ de wind in de rug. Zonder in eerste instantie zelf tot erg grote daden te komen, werd er ook nagenoeg niks weggegeven. VVZ verdedigde wat makkelijker van de wind af, maar aanvallend wilde het allemaal net niet lukken. De wedstrijd kabbelde wat voort en leek op een gelijkspel af te stevenen. De klok stond op de 80e minuut toen de verder ietwat flets spelende Luuk een werkelijk schitterende pass op Stefanos afleverde. De 18 jarige Griek stond dit seizoen in competitieverband nog droog, maar op zijn schot (tien minuten voor tijd) had zelfs de Laren goalie geen antwoord. Laren moest de resterende minuten alles op alles zetten maar verder dan een bal op de lat kwamen zij niet. De gemankeerde verdediging van VVZ’49 gaf geen krimp en toen Rodney in de 89e minuut vanaf de eigen helft de ver-voor-zijn-goal-staande keeper met een schitterend afstandsschot wist te verschalken, was het verzet van Laren gebroken. VVZ’49 wint van de nummer 3, maar voor Laren bleef de schade beperkt. Vandaag verloor de complete top 4 van onze competitie. CJVV verliest in eigen huis met 2-4 van Buitenboys. Hilversum verliest (ook thuis) met 1-4 van DOSC en in navolging van Laren verliest ook nummer 4 TOV zijn wedstrijd (2-1 bij Hees)

    John van Loen was na afloop een tevreden man. “Leuk voor die gasten. Eindelijk hebben zij zichzelf weer eens beloond”. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Laren heeft maar twee kansjes gehad. VVZ’49 was veruit de betere”.

    Er wachten nu een tweetal vrije zaterdagen. De spanning zal iets van de boog gehaald worden. 7 maart zullen we er weer staan. Dan wacht de uitwedstrijd tegen sv Baarn.

    Foto's van de wedstrijd, klik HIER