• We wisten van te voren dat wij op een slecht grasveld moesten acteren vandaag. En toch waren er na een half uur nog steeds klachten te horen over de erbarmelijke grasmat. SVP hoorde je niet hierover. Zij stroopte de mouwen op en trok een 6-4 overwinning uit de plaatselijke klei.

  De voorboden…..

  De warming up op het sompige veld beloofde al weinig goeds. Marcel kreeg er maar geen vaart in, verklaarde hij na afloop. “Dan zie je de bui al hangen”.

  SVP kwam al na 10 minuten op voorsprong. Een hoge bal mocht ongehinderd in het strafschopgebied worden aangenomen. Vanuit een draai werd er onhoudbaar binnen geschoten. VVZ’49 kwam redelijk snel weeer op gelijke hoogte. Shenouda Tadros wurmde zich tussen drie man door richting de achterlijn. De voorzet was op maat, net als de kopbal van Floris de Boer. Toch wist VVZ’49 deze opsteker niet om te zetten in de wilskracht die nodig was. Was het het veld?.....was het de wind?....of was het de fysiekere tegenstander, die liet zien WEL alles over te hebben om de punten binnenshuis te houden. Met flink wat fortuin dwarrelde een mislukt schot van SVP-er Reggi van de Heuvel over Daan van der Vliet heen, terwijl die zelfde van de Heuvel 9 minuten voor de rust zelfs de 3-1 mocht aantekenen. Voor en na de 3-1 klonk er ook al gejuich uit de kelen van de SVP supporters, maar deze doelpunten werden allebei ongeldig verklaard vanwege buitenspel. Toch gingen wij met een hoopvol gevoel richting de rust. In de 44e minuut mocht Floris vanaf 11 meter aanleggen, na een handsbal binnen de beruchte lijnen. Floris faalde niet, zodat de schade bij de rust nog enigszins te repareren valt.

  Er werden harde noten gekraakt in de kleedkamer. Alemdar was in zijn geheel niet tevreden. Pas in de laatste minuten van de eerste helft zagen wij een strijdend VVZ’49. De eerste 40 minuten waren belabberd.

  Al na 10 minuten over en sluiten…

  Met goede bedoelingen betraden wij voor de tweede helft het veld. Een fikse regenbui had de vochtigheidsgraad van de beroerde grasmat nog wat hoger gemaakt.

  VVZ’49 bleef maar moeite houden om de juiste kleur te bereiken. Ballen over de grond kwamen amper aan of konden niet gecontroleerd worden. Ballen door het luchtruim waren bijna allemaal een prooi voor de “grotere” spelers van SVP. VVZ’49 zat er gewoonweg niet goed in. Bij SVP daarentegen viel alles wel op de plaats. Binnen tien minuten hadden zij nagenoeg de wedstrijd met twee doelpunten beslist. De 4-2 werd na een goede voorzet binnen gekopt. De 5-2 was al net zo fortuinlijk als de 2-1. Tergend langzaam rolde een flipperkast situatie in het verre hoekje achter de verbouwereerde Daan van der Vliet. Het leek “over en sluiten”. VVZ’49 bleef het wel proberen, maar schoten van Guus Parinussa en Shenouda Tadros miste richting. Nadat zelfs de 6-2 was gevallen, wist VVZ’49 pas wat terug te doen. Guus tikte de 6-3 langs de keeper en Dylan Nava Marquez werkte , na een goede aanval via Floris de Boer, subtiel de bal in de lege goal.

  Debuut Jarno Wijma

  Een foeilelijke middag voor VVZ'49 leverde toch nog een mooi en heugelijk feitje op. Halverwege de tweede helft mocht Jarno Wijma invallen. De verdediger deed dat niet geheel onverdienstelijk en liet zien uit het goede hout gesneden te zijn.Erelid en opa Sap Wijma zal trots zijn op zijn kleinzoon....

  Met een 6-4 nederlaag vertrokken wij weer richting Soest. Volgende week staat de derby tegen SEC op de rol. Als het vandaag echt aan het veld heeft gelegen, dan beloofd het wat voor volgende week. Bij SEC licht immers een mooi, strak kunstgrasveldje…..

  VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Laurens Eernstman (Jarno Wijma), Yordi Verheijen (’45 Matthijs Smit) , Kyliam Boers, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Roan de Beer (’45 Guus Parinussa) , Tristan Schaap (Chris van Dijk) , Floris de Boer, Cemal Kurt, Shenouda Tadros.