• Altius had vorige week vriend en vijand verbaasd, door met hun jonge team het gerenommeerde fc Hilversum in de dorpsderby met 3-1 te verslaan. Het was de tweede winstpartij voor de oranjehemden uit Hilversum. Eerder wonnen zij ook al, minstens zo verrassend, van het Baarnse TOV. VVZ’49 was dus gewaarschuwd.

  Altius blijkt een jong team te hebben die veel energie in de wedstrijd legt en het veelal van wilskracht en strijdlust moet hebben. Vandaag was het aan VVZ’49, om hier met een juiste tactiek en goede organisatie onderuit te voetballen. John van Loen moest het vandaag zonder de zieke Sebastiaan doen. Verder had hij een fitte selectie om keuzes uit te maken.

  “De eerste helft verdiend een dikke voldoende” wist John van Loen na afloop te melden. Een VVZ’49 dat deze helft bepaalde en een Altius wat er niet aan te pas komt. Het enige minpunt was, dat Altius met de rust pas op één doelpunt verschil was gezet. Stefanos had Saddy alleen voor de keeper gezet na een mooie solo, maar Saddy zijn inzet verdween op de keeper. Na ruim een half uur spelen wist VVZ’49 WEL het verschil met een doelpunt uit te drukken. Een verre ingooi van Stan werd door Saddy doorgekopt richting de vrijstaande Rodney. De harde schuiver in de benedenhoek was voor de lange Altius doelman te veel van het goede. Zoals gemeld, bleef het bij één doelpunt verschil. Altius was veroordeeld als figurant.

  De tweede helft begon wederom met de nodige kansen, maar door deze ook niet doeltreffend af te ronden, hield VVZ’49 Altius onbedoeld in de race. Als je dan driekwart van de wedstrijd weinig weggeeft en ver de bovenliggende partij bent, is het begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook onwenselijk dat de concentratie en de organisatie minder worden.  Altius rook in de laatste tien minuten zijn kans, maar zelfs met drie verse krachten konden zij nog amper gevaarlijk worden. Enkele minuten voor tijd één hachelijk moment voor de goal van Oscar, maar de verdiende overwinning kwam niet in gevaar.

  John van Loen sprak over een zeer terechte overwinning van VVZ’49. Het enige minpunt was dat Altius niet eerder (dan pas na 90 minuten) werd uitgeschakeld. "Het was in ieder geval stukken beter dan vorige week".

  VVZ’49 handhaaft zich bij de bovenste clubs. Volgende week spelen wij uit tegen fc Hilversum. De aftrap is om 14.00 uur.

  Foto's van de wedstrijd : Klik HIER