• VVZ’49 krijgt lesje effectiviteit, DEV Doorn wint verdiend, maar geflatteerd.

  8 okt 2022 Robert Jan Boers
 • De wedstrijd tegen één van de gedoodverfde titelfavorieten stond vandaag op het programma. Vooraf hadden wij goede gevoelens. Na afloop constateerde wij dat er te veel spelers hun niveau niet gehaald hebben vandaag.

  De week vooraf was de wedstrijd met een half uurtje verlaat, op verzoek van de thuisclub. Het “overvolle” programma noopte hun om het verzoek naar buiten te brengen om de wedstrijd een half uurtje later te starten. Bij aankomst was er inderdaad een wedstrijdje bezig op het hoofdveld, welke nogal wat kolderieke beelden op leverde. De rest van het complex was geheel leeg en onbespeeld. Het zal om het pleziertje van DEV Doorn JO19-1 gegaan zijn dat zij hun “kampioenswedstrijd” op het hoofdveld mochten spelen en wij dus een half uurtje moesten wachten. Ondertussen was de scheidsrechter van dienst zoek, maar toch ook weer terecht, zodat de wedstrijd toch om even na drieën kon beginnen.

  DEV start furieus.

  De start van de wedstrijd was voor DEV. Met veel energie probeerde zij gelijk VVZ met de kont tegen de kribbe te duwen, wat ook met vlagen lukte. Daan van der Vliet moest één keer handelend optreden na een kopbal. De rest van de DEV ijver werd OF verdedigend opgelost, OF vakkundig door de thuisclub om zeep geholpen.  Na een kwartiertje spelen wist VVZ’49 wat meer uit de schulp te kruipen. Floris Knigge schoot in de 18e minuut kiezelhard op de paal en even daarna kreeg Floris de bal net niet genoeg onder controle om wederom weer gevaarlijk te worden. Enkele minuten later was het fortuin wel aan de kant van DEV. Op de linkerkant wil een DEV speler de bal aannemen maar hij gleed weg. In zijn glijpartij nam hij ook Danny mee, waardoor zijn glijpartij leek op een perfecte schijnbeweging. Toen hij ook Floris de Boer op het verkeerde been zette kon hij de bal feilloos in de korte hoek schieten. De ergste "druk naar voren" ging er bij DEV wel vanaf en VVZ’49 kon zich wat meer met de wedstrijd bemoeien. Een halve omhaal van Tristan ging te hoog over en ook een aktie van Guus Parinussa ontbeerde net het beetje geluk om doeltreffend te worden. DEV probeerde constant de ruimte achter de verdediging te zoeken, maar de verdediging loste dat prima op met de goed uitgevoerde buitenspelval of een keeper die goed meedoet.

  VVZ’49 gooit zelf wedstrijd in het slot.

  De tweede helft kwam Yordi Verheijen voor Tim Schilder. De start was goed. VVZ domineerde de eerste tien minuten en een schot van Tristan ging niet eens zoveel over de goal. In de 10e minuut leek het een gevaarlijke uitvan van VVZ’49 te worden. Een drietal aanvallers leek een duel aan te kunnen gaan met een enkele verdediger. Niemand deed dit echter voldoende en toen de bal dus door die ene verdediger naar voren werd geschoten werd daarmee ook gelijk de rechtsbuiten gelanceerd. Hij had veel tijd en voorsprong  om de bal breed te leggen op een meelopende aanvaller waardoor de 2-0 een koud kunstje was. Toen twee minuten later ook de 3-0 viel was de wedstrijd gespeeld. Een vrije trap werd door alles en iedereen gemist, behalve een DEV speler bij de 2e paal. VVZ’49 wisselde aanvallend en ging achterin alle risico’s nemen. “0 punten hebben wij al”, was de opmerking vanaf "rechts".  Het bleven er ook nul. Zelfs een eretreffer zat er niet meer in. Sterker nog, DEV wist zelfs nog de 4-0 te scoren.

  Scheenbeschermertjes

  De wedstrijd was gedaan. Enig “hoogtepunt” wat de wenkbrauwen nog deed fronsen was een momentje van de scheidsrechter. Een ingevallen speler van DEV Doorn werd op een gegeven moment bij de scheidsrechter geroepen. Zijn scheenbeschermers voldeden niet aan de normen van de leidsman. Volgens hem waren deze te klein. Het waren inderdaad minuscuul kleine scheenbeschermers welke zelfs door de bewuste speler  ingekort waren. Het KNVB regelement meldt hierover weinig tot niks, maar daar had de  leidsman maling aan. Hij moest andere exemplaren in zijn kousen stoppen. Enig tegenstribbelen leverde de speler een gele kaart op, maar toen hij andere plankjes in zijn kousen had gestopt mocht hij weer verder. Tegen het eind van de wedstrijd had de scheidsrechter nog twee keer het gele kleinood nodig om een akkefietje aan de zijlijn te sussen.

  DEV Doorn wint verdiend maar geflatteerd van VVZ’49. Volgende week pakken wij de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen Candia’66 van oud VVZ’49 trainer Harry Epskamp.

   

  Opstelling VVZ’49

  Daan van der Vliet, Tim Schilder (’45 Yordi Verheijen), Danny Meerding, Floris de Boer, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Thijs Hanraads (’65 Rick Alvarez), Tristan Schaap, Floris Knigge, Roan de Beer, Guus Parinussa (’65 Bas Draaijer).