• Na de uitwedstrijd tegen Buitenboys stond vandaag dan de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. En wat voor één…vandaag kwam TOV op bezoek.

  Het oranje gedeelte van buurdorp Baarn liep uit om hun vlaggenschip vandaag aan de Eemweg te aanschouwen nadat zij vorige week buurman Baarn met 3-0 naar huis hadden gestuurd. Datzelfde Baarn ontving vandaag het rode gedeelte (Hees) van ons dorp.

  TOV heeft een hevige verjonging ondergaan. Nadat een drietal sterkhouders (waaronder oud VVZ-er Erik Kool) gestopt of een stapje terug gedaan hadden, roken een flink aantal getalenteerde jeugdspelers hun kans. Steph van Hoffe kwam over van Hees maar beleefde vandaag geen gelukkige middag. Hij zou vandaag een negatieve hoofdrol opeisen.

  VVZ’49 kende een droomstart. Na 2 minuten kwam het scorebord al in beweging. Rodney wist met één van zijn eerste balcontacten de 1-0 aan te tekenen. Dat het eigenlijk een verdwaalde voorzet was, deerde niemand maar was wel tekenend voor deze middag. Twee minuten later leek het nog mooier te worden. TOV speler van Hoffe haalde onreglementair de doorgebroken Stefanos neer en kon binnen vijf minuten de warme douche opzoeken. VVZ’49 op een 1-0 voorsprong tegen tien man. De gedachten hieraan waren mooier dan achteraf zou blijken. VVZ wist met een man meer maar amper op een fatsoenlijk niveau te komen en het was aan niets te zien dat TOV een mannetje minder op het veld had staan. Sterker nog, TOV nam middels twee doelpunten (één keer een eigen doelpunt) binnen een half uur brutaal de leiding. VVZ’49 herpakte zich lichtelijk, begon zelfs aardig te voetballen en wist via Jordy (gekruld schot in de verre hoek) en Saddy (prachtige kopbal na een voorzet van Anastasios) op een 3-2 voorsprong te komen. Met de voorsprong op zak daalde het niveau bijna vanzelf weer tot het predicaat “bedenkelijk”. De rust kwam als geroepen voor John van Loen. Hoogste tijd om wat dikke punten op de i te zetten.

  Wat John van Loen gezegd heeft weten we niet, maar het was zeker niet aangekomen bij de spelers. Het niveau bleef bedroevend laag terwijl TOV, zij het nog wel met een achterstand, gemakkelijk overeind bleef. Niets opjagen, geen druk zetten, TOV kreeg alle vrijheid om zelf te voetballen. Het was dan ook niet geheel onterecht dat TOV weer op gelijke hoogte kwam. Er waren te veel spelers die ver onder hun niveau speelden. Na afloop wist John van Loen dan ook niet één speler op te noemen die naar behoren heeft gespeeld vandaag. Toch leek het op een kleine 20 minuten voor het einde nog goed te komen. De ingevallen Steyn wist met één schot zijn rapportcijfer op te vijzelen naar een voldoende. Een geweldig wreeftrap eindigde kiezelhard in de verre kruising. Maar lang genieten konden wij er niet van. Bijna direct na de aftrap had TOV de score weer op gelijke hoogte gebracht. Onbegrijpelijk, maar wederom nog steeds niet onverdiend. En dan, de klok stond al op de  ’90. Een voorzet in het strafschopgebied. Een verdediger wil wegwerken, maar schiet tegen zijn eigen arm aan welke ver van zijn lichaam verwijderd is. Reglementair een strafschop, welke ook gegeven werd door de prima leidende scheidsrechter Smit. Sebastiaan klaarde de klus, waarop VVZ’49 deze keer wel de punten in het bezit wist te houden.

  Schaamtevol de drie puntjes ontvangen, douchje pakken en de wedstrijd snel vergeten. Slechter kan haast niet. Zulke wedstrijden kunnen ertussen zitten, je kan hem maar vast gehad hebben.

  Volgende week komt Baarn naar de Eemweg. Het wordt een weerzien met een aantal oud VVZ-ers (vader en zoon Gesgarz, Daan van der Vliet, Niels Agterberg en Nick Braamburg). De wedstrijd begint om 14.30 uur

   

  Foto's van de wedstrijd, klik HIER