• Vorig seizoen waren beide teams met het lot aan elkaar verbonden middels de competitie indeling. Dit jaar besloot de KNVB dat wij  in bekerverband met elkaar de degens mochten kruisen. FZO speelde zich vorig seizoen middels een zeer knappe reeks in de 2e seizoenshelft alsnog veilig waardoor zij ook dit seizoen in de 3e klasse uitkomen. Weliswaar niet bij VVZ'49 (3e klasse C) maar in de (Utrechtse) 3e klasse D. Dit FZO van gisteren was echter geen schim meer van het FZO van eind vorig seizoen.

    VVZ'49 was deze wedstrijd heer en meester. Door vroeg druk zetten wist FZO de bal amper in het bezit te houden, waardoor VVZ'49 het spel vrijwel 90 minuten lang wist te dicteren. Het eerste doelpunt viel pas na 22 minuten.  Twijfelend verdedigen van Zeister kant deed de bal doen belanden bij Floris, die op zijn beurt Stefan wist te bedienen. Stefan vond Rodney, welke koel wist af te ronden. Dat hier voorafgaand VVZ'49 al zeker 3 mogelijkheden had gehad, bewijst het kwaliteitsverschil van vandaag binnen de lijnen. Joey , Rodney en Stefan wisten echter niet doeltreffend af te ronden. Na ruim een half uur spelen had Rodney ook zijn 2e doelpunt in het netje gelegd. Wederom zag de FZO verdediging hier zeker niet goed uit. Met wat meer scherpte en geluk had de ruststand veel hoger dan de 2-0 uit kunnen vallen. Floris (met rechts), Joey (mooie redding) , Stan (nipt over gekopt) en Stefan (paal) hadden zeker de mogelijkheid om ook op het scorebord te komen.

    De tweede helft kende een prima start. Rodney leek met een lege goal voor zich zijn hattrick te kunnen volbrengen, maar een FZO verdediger dacht hier anders over. De brave borst gunde Rodney geen drieluik aan doelpunten en prikte de bal vlak voor de voeten van Rodney maar zelf in de lege goal. VVZ'49 wisselde hierna Sebastiaan voor Thijmen, en bleef de kansen aaneen rijgen. Oscar mocht zegge en schrijven één redding op zijn naam zetten in de 59e minuut, verder waren het alleen wat vangballetjes en terugspeelballen welke hij te verwerken kreeg. Na ruim een uur spelen mochten ook Robert Jan en Luuk hun opwachting maken voor Floris en Stefan. Dat er niet meer gescoord werd was eerder verbazingwekkend dan jammer. Want met kansen voor Rodney (keeper), Luuk (keeper) ,weer Rodney, Robert Jan en Jordy was een veel grotere uitslag logisch geweest. Het mocht echter niet zo zijn.

    VVZ'49 speelde een prima wedstrijd, maar werd vandaag echter amper zelf getest door middel van wat tegenstand. Het niveau van FZO was vandaag bedenkelijk.

    Volgende week speelt VVZ'49 zijn laatste bekerwedstrijd bij de Posthoorn in Amersfoort. Plaatsing voor de volgende ronde kan haast niet meer misgaan.

    Klik HIER voor foto's van de wedstrijd