• VVZ’49 geeft niet thuis bij Faja Lobi. Utrechters sturen VVZ’49 puntloos naar huis.

  12 mei 2024 Robert Jan Boers
 • Het was voor bijna iedereen een nieuwe gewaarwording. Bij de IKEA naar binnen rijden en via een lift op een sfeervol sportcomplex terecht komen. Vandaag was het onze beurt om Faja Lobi te bezoeken.  Berucht om de geweldige broodjes kip, maar we kwamen voor de drie punten.

  Vele scenario’s zijn al uitgeschreven. VVZ’49 stond er goed voor, maar heeft nog niks. Vandaag konden wij in Utrecht “op 2 hoog” een goede stap zetten……

  De temperatuur was hoog, misschien iets te hoog. Het veld was klein, de tegenstander gedreven maar de scheidsrechter daarentegen juist niet. Die deed zijn ding alsof hij op de boulevard van Torremolinos aan het wandelen was. Hij zou zich vandaag het minst druk maken.

  VVZ’49 leed wederom een zeperd van jewelste en nu tegen Faja Lobi. Het leek een herhaling van zetten met een aantal weken geleden, toen wij uit bij Aurora eveneens tegen een nederlaag aanliepen. Juist verliespunten tegen de “kleintjes”(met respect) zijn hele dure…..

  Het begin was niet eens zo beroerd en had al een redelijk uitgangspositie  kunnen opleveren. Allereerst verdween een kopbal van Thijmen naast de goal en even later werd Rick door Hamse oog in oog gezet met de doelman. Het vlagsignaal werd weggewoven door de scheidsrechter, maar het discussie punt hierover kreeg een sterk verminderde lading doordat Rick de bal op de keeper schoot. Verdedigend bleef VVZ’49 maar moeizaam overeind. Met kunst en vliegwerk wisten zij de vooral diepe ballen over de verdediging maar moeizaam onschadelijk te maken. In de 16e minuut kwam VVZ’49 op de gehoopte voorsprong. Een perfect genomen corner kwam panklaar op het voorhoofd van Danny. De kopbal was gericht en hard genoeg. De 0-1 voorsprong was een feit. Enkele minuten later wist Hamse zich goed vrij te spelen en een strakke voorzet te geven, echter in de lijn van de voorzet was geen VVZ-er te vinden. In het verdere verloop van de eerste helft was het verder bijna alleen maar Faja Lobi wat de klok sloeg. Op de gevaarlijke hoge en diepe ballen kregen wij geen vat. Het was puur aan Faja Lobi zelf te danken dat Daan nog niet heeft hoeven te vissen. Op slag van rust leek VVZ’49 een uitgelezen kans te krijgen om de score te verdubbelen. Rick werd gelanceerd richting keeper, omspeelde de brave borst en werd door de grabbelende armen naar de grond gewerkt. De op flinke afstand staande leidsman zag hier niks in, de keeper kon een kruisje slaan. Hamse kopte een aanval later nog nipt naast, waardoor VVZ’49 met het minst grote verschil richting de thee ging. Het was zeker geflatteerd, maar een 0-2 voorsprong middels een niet verkregen penalty lag ook binnen de mogelijkheden.

  Niveau wilde niet omhoog

  Na de thee kwam VVZ’49 weer ten velden met een bak vol goede bedoelingen. Het wist echter niet de bedoelingen van Faja Lobi te overtreffen. Daan zag tot twee keer toe een speler voor zich opdoemen, maar evenzoveel keer verdween dit schot niet tussen de palen. Een schot van Rick ging ook niet tussen het aluminium bouwwerk en het was al in de 9e minuut van de tweede helft toen Faja Lobi op gelijke hoogte kwam. Een aangespeelde speler van de Utrechters draaide gemakkelijk bij zijn tegenstanderweg en kon ongehinderd vanaf een meter of 18 uithalen. Onhoudbaar voor Daan verdween de bal in de kruising. Enkele minuten later een mooie aanval van Soester kant. Een diepe bal werd op waarde geschat door Rick, maar zijn vliegende kopbal trof wederom geen doel. Het zou een middag worden van “allemaal net niet”…. De 1-2 werd afgekeurd toen na een corner de bal bij de 2e baal prima werd binnen geschoten en op een kwartier voor het einde zag de ingevallen Cemal een schotje over gaan. Deze opsomming van enkele VVZ kansen werden vergezeld met minstens evenzoveel mogelijkheden van Faja Lobi. Voetballend waren de Utrechters zeker niet beter, maar hun inzet en beleving lag stukken hoger dan die van VVZ’49.

  Faja Lobi kwam op een (misschien wel verdiende) 2-1 voorsprong na zeer matig en twijfelend ingrijpen van de VVZ defensie. Wederom zag Daan een schot strak in de hoek vliegen. Rick schoot nogmaals over , maar toen Faja Lobi vlak voor tijd zelfs de 3-1 binnen werkte was deze wedstrijd gespeeld. Cemal ontsnapte nog aan een rode kaart, terwijl bij Faja Lobi er wel eentje van deze kleur viel te noteren. Ditmaal hadden wij wel het geluk dat de scheidsrechter nog ergens halverwege Torremolinos en de ballenbak van de IKEA liep.

  Geluk bij een ongeluk

  Vandaag mochten wij geen aanspraak maken op wat dan ook maar .Het was ver onder de maat. Het lag niet aan het weer of het kleine veld. Ook niet aan de scheidsrechter, maar puur aan ons zelf.Niet dat wij niet wilde, maar Faja Lobi wist net wat meer op de mat te leggen. Het grote geluk wat wel ons deel was vandaag, was dat HDS de 3 punten aan SVP moest laten. Dat zelfde SVP komt volgende week op bezoek bij ons aan de Eemweg. Zelfs na vandaag hebben wij het één en ander nog steeds zelf in de hand.

  Patria Kampioen

  Het kampioenschap in de 5e klasse D is sinds vandaag in het bezit van Patria. De Zeisternaren zijn door hun 7-2 winst op Eemboys niet meer door hun achtervolgers in te halen. De selectie en staf van VVZ'49 feliciteren Patria met het behaalde kampioenschap.

  VVZ’49

  Daan van der Vliet, Roan de Beer (’83 Niek Steman) , Danny Meerding, Wessel Kraaijeveld, Tristan Schaap, Tim Schilder, Matthijs Smit(’59 Cemal Kurt) , Dylan Nava Marquez, Hamse Khadar (’59 Floris Knigge) , Thijmen Volmer, Rick Burgman.