• Vandaag ging de reis naar het Utrechtse Elst. Musketiers speelt hun wedstrijden samen met Oranje-Wit op een prachtig gelegen sportpark aan de flanken van de Utrechtse Heuvelrug. Een hoofdveld wat een flink stuk hoger ligt dan het veld van Oranje-Wit, maar weer lager ligt dan hun eigen 2e veld. Waarschijnlijk was er op de "etage" waar het hoofdveld op moest komen niet al te veel ruimte meer, want dit exemplaar van kunstgras had de minimale afmetingen. Het zou geen voordeel zijn voor Musketiers vandaag.

  Thuis tegen Musketiers pakte VVZ’49 hun eerste punt van de competitie. Met een uitblinkende Daan van der Vliet sleepte VVZ toen een zwaarbevochte 0-0 over de eindstreep. Maar dat VVZ’49 stappen heeft gemaakt zou ook Musketiers na afloop beamen.

  VVZ’49 kende een tweetal mutaties vergeleken met de laatste wedstrijd. Shenouda Tadros had op de trainingen het vertrouwen gewonnen van de trainer en mocht vanaf de aftrap dat vertrouwen zien uit te betalen. Dat gold ook voor Kyliam Boers. Hij was zijn basisplaats verloren aan Tim Schilder, maar door de hamstring blessure van Danny Meerding werd Tim Schilder op de rechtsback positie geposteerd. Hierdoor mocht Kyliam weer centraal achterin naast Yordy Verheijen acteren.

  Kwartiertje warmdraaien

  Het was een “slow start”  voor VVZ’49. Achterin was het nogal slordig en ook het middenveld had moeite om in het ritme te komen en greep te krijgen op het spel. Musketiers maakte daar, met behulp van de leidsman van vandaag, meteen gebruik van. Het was toch zeker een overtreding op Tim Schilder voordat Musketiers de bal ongehinderd voor kon zetten en de kermende Tim Schilder achter latend, de 1-0 binnen kon werken. Tim kon in de behandeling bij Marielle…. Toen Tim in de minuten daarna ook nog een gele kaart kreeg omdat “hij zonder goedkeuring het veld weer inliep” werden wij dus dubbel gestraft.  Vijf minuten later voelde wij ons wederom enorm benadeeld. De ongrijpbare Floris de Boer ontving de bal en met een vloeiende beweging werkte hij het lederen speeltuig voorbij zijn directe tegenstander om met een vrije doortocht de gang naar de vijandelijke goal te maken. Alleen zijn directe tegenstander was het daar niet mee eens, schoffelde hem neer (als laatste verdediger) en alles en iedereen wat VVZ’49 was vloog in de protest. De scheidsrechter gaf inderdaad een vrije trap…….maar verder niets. Floris zijn vrije gang naar de goal werd ruw onderbroken, maar de boosdoener mocht blijven staan. Noem het karma, maar vier minuten later was het wel raak. Floris de Boer wist samen met Cemal Kurt een Musketier opbouw ruw te verstoren en voor de Elstenaren het doorhadden werd Shenouda diep gestuurd. De voorzet was op maat, het intikkertje van Guus Parinussa ook, 1-1. Lang genieten konden wij hier niet van. Een even zo mooie aanval van Musketiers kant werd keurig binnen gekopt. VVZ moest weer in de achtervolging. De gelijkmaker viel 5 minuten voor de thee. Tim Schilder mocht een stukje opdraven, leek de bal iets te ver voor zich uit te spelen, maar wist nog net de bal voorwaarts te prikken. Shenouda liet wederom zijn hielen zien en gaf wederom vanaf de rechter kant een geweldige voorzet. De inkleunende Floris de Boer wist net voor de grabbelende handen van de doelman de bal hard tegen de touwen te koppen, 2-2. In de slotminuut leek Shenouda richting de 2-3 te gaan. In een duel met de 38 jarige routinier Yat-Wing Law zou hij toch zeker op snelheid als winnaar uit de bus komen. De routinier aan Musketiers kant was in de heenwedstrijd de beste man van het veld, vandaag wist hij wat minder een stempel op de wedstrijd te drukken. Maar als een echte routinier wist hij wel de noodrem te vinden en zo verhinderde hij Shenouda (ten kosten van een gele kaart) de doorgang.

  2e helft niveautje hoger

  De rust werd gebruikt om de puntjes nog even goed op de spreekwoordelijke i te zetten, en om natuurlijk de thee weg te slurpen. Kansloos waren wij zeker niet, de punten moesten gewoon mee naar Soest.

  En zo geschiedde…Mag je het “heersen” noemen ? VVZ’49 had niet bijzonder veel meer te duchten van Musketiers. In de 57e minuut werd Cemal Kurt binnen de beruchte lijnen gevloerd waarop de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Floris de Boer en penalties levert vooralsnog een rendement op van 100%, zo ook na vandaag. Hij schoot hem feilloos binnen,2-3. Zes minuten later gooide VVZ’49 al de wedstrijd in het slot. Na een vrije trap van Cemal Kurt won Floris de Boer zijn zoveelste luchtduel deze middag en kopte de bal door op Shenouda. Onze rappe en behendige Egyptische balvirtuoos beloonde zijn uitstekende spel van met een doelpunt. “Laat zien dat jij van waarde bent voor het eerste” waren de woorden vooraf van de trainer aan Shenouda. Met 2 assists en een doelpunt was hij meer dan belangrijk vandaag. Musketiers had nog een klein half uurtje om de schade te repareren., maar VVZ’49 bleef ogenschijnlijk makkelijk overeind. Met nog een kwartier op de klok had VVZ zelfs de kans om de marge nog verder te vergroten. Een werkelijk schitterende aanval van VVZ’49 (Shenouda, Guus en Wessel) trof geen doel , maar de tegenaanval was des te gevaarlijker. Onze heerser (en aanvoerder) in het strafschopgebied kwam ook bij deze Musketiers aanval als winnaar uit de bus. De hele middag heerste onze boomlange doelman in zijn strafschopgebied, tot afgrijzen van de staf van Musketiers. “Hoe lang is die gozer wel niet!!”werd er geschreeuwd vanuit de Musketiers dugout toen Daan van der Vliet de zoveelste hoge voorzet uit de lucht plukte….tot zijn eigen verbazing kreeg hij van alle kanten direct antwoord. Daan zelf was ook wel content met zijn puike wedstrijd en gaf zichzelf een 9,5. Dan moeten er ook tienen gevallen zijn vandaag ?. Het bleef dus 2-4, maar 2-5 of 2-6 had ook best mogelijk geweest. Musketiers nam risico’s en gaf enorm veel ruimte weg. Shenouda, Floris Knigge en Tristan Schaap hadden allemaal de mogelijkheid de score uit te breiden, maar het gebeurde niet.

  Vaak heb je wedstrijden met één of een paar uitblinkers. Vandaag kon er gewoonweg geen keus gemaakt worden. Gek genoeg was de man die normaliter bij één van de betere hoort, één van de mindere vandaag. Dylan Nava Marquez scoorde vandaag een ruime voldoende, maar als je dan alsnog het minst hoge cijfer scoort, wordt het duidelijk dat zijn teammaatjes hem zeker niet hebben laten zwemmen.

  Met de complimenten van de tegenstander en de meegereisde supportersschare kon er weer eens een  overwinningsfoto gemaakt worden.

  Opstelling VVZ’49

  Daan van der Vliet, Tim Schilder (’56 Rick Alvarez) ,Yordi Verheijen, Kyliam Boers, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Tristan Schaap, Shenouda Tadros (’83 Chris van Dijk) , Cemal Kurt, Floris de Boer, Guus Parinussa (’78 Floris Knigge)

  VVZ'49 speelt aanstaande donderdag de inhaalwedstrijd thuis tegen HDS . De aftrap op ons eigen sportpark Zonnegloren is 20.15 uur.

  Van voetbalveld naar tennisbaan

  Deze mooie dag was nog niet ten einde. Om 19.00 uur werd de complete selectie verwacht op de tennisbanen van LTC Soestdijk. De vier binnenbanen waren voor ons en een heerlijke maaltijd werd ons voorgeschoteld door gastheer Theun van den Hengel. Het werd een avond om nooit te vergeten, al kunnen sommige voetballers hun tennisprestaties en aspiraties maar beter wel naar de achtergrond doen verdwijnen.

  Dank gaat uit naar de sponsoren die deze avond mogelijk hebben gemaakt, Marielle en Gijs voor het regelen en Theun met zijn manschappen voor de gastvrijheid. Het was een topdag!!