• VVZ kreeg vandaag een jarige op bezoek. De Christelijke Jonglieden Voetbal Vereniging bestaat dit seizoen maar liefst 100 jaar en viert dit het gehele seizoen door. De apotheose zal plaats vinden op 20 maart 2020, de eigenlijke oprichtingsdatum van de club.

  CJVV is zeker geen vreemde voor VVZ’49 ettelijke keren hebben beide clubs de degens gekruist met elkaar, voor het laatst twee seizoenen geleden. Toen eindigden de wedstrijd aan de Eemweg in een 2-3 verlies, maar de uitwedstrijd was er eentje die niet snel vergeten zal worden. In een waar doelpunten EN foutenfestival trok VVZ toen aan het langste eind. De teller stopte bij 5-6!

  John van Loen mocht met zijn staf wederom een puzzel oplossen waarvan enkele stukjes ontbraken. Sebastiaan is op de weg terug. Zijn maag/darmen probleem lijkt de goede kant op te gaan. Hij zou vandaag starten op de bank. Thijmen vulde de plek van Sebastiaan (#6) de laatste weken steeds beter op, maar moest deze ochtend een teleurstellend telefoontje plegen. Een hevige buikgriep speelde hem parten. Nummer drie in het rijtje van John van Loen, om de belangrijke #6 positie op te vullen, bleek Steyn te zijn.Hij zou dit overigens zeer verdienstelijk doen. Hierdoor kreeg Stef een basisplaats op de back positie. De plek van de geschorste Stefanos werd ingenomen door Joey.

  VVZ’49 begon wederom zeer goed aan de wedstrijd. Binnen 20 minuten had VVZ al zeker 3 opgelegde kansen gehad. Rodney en Saddy hadden het vizier zeker niet op scherp staan en als je zelf de kansen niet afmaakt…..CJVV kwam in de 22e minuut op een onterechte 0-1 voorsprong. Voor de rust wist VVZ’49 dit niet meer om te buigen. De mogelijkheden waren hiervoor wel aanwezig.

  In de tweede helft waren de krachtsverhoudingen meer gelijk. VVZ loerde op de gelijkmaker maar wist dat de 0-2 desastreus zou zijn. Het tweede gebeurde.VVZ’49 kwam door een eigen doelpunt op ongelukkige wijze op een 0-2 achterstand. De 4-4-2 opstelling werd ingeruild voor een 3-4-3 opstelling. Het mocht niet meer baten. CJVV scoorde in de blessuretijd zelfs nog de 0-3.

  John van Loen was na afloop niet eens echt ontevreden. “Het vertoonde spel was best goed, als wij de kansen benutten winnen wij gewoon” en “Je zal zien, als Sebastiaan weer terug is krijgen wij veel meer rust op het middenveld, niets ten nadele van die jongens die er nu lopen”.

  John van Loen verder: “Luuk speelde weer een goede wedstrijd en ook Steyn vulde zijn ‘nieuwe’ positie zeer goed in. Volgende week gaan we naar Olympia, er is nog niks aan de hand”.

  Sebastiaan is natuurlijk een belangrijke pion voor VVZ’49. De ervaringen die hij op een hoger niveau heeft opgedaan neemt hij mee het veld in. Hij is weer op de weg terug.

  Foto's van de wedstrijd: Klik HIER