• Met de allereerste wedstrijd van het seizoen in de gedachten, de heenwedstrijd van het potje voetbal van vandaag, rekende wij ons toch zeker wel kansrijk. Toen gingen wij op een kletsnat grasveld met 4-2 de bietenbrug op. De doelpunten vielen bijna allemaal na persoonlijke fouten en onze  “jochie’s” zijn binnen een half jaar een flink stuk meer volwassenen geworden.

  En dan de wedstrijd. De eerste twee notities die ik opgekrabbeld heb, zijn het uitvallen van Danny Meerding in de 11e minuut en de (onterechte) gele kaart van Cemal Kurt. VVZ’49 en de Posthoorn hadden beide met een laf schotje de keeper aan het werk gezet en dat was het de eerste twintig minuten wel. Even daarna kreeg Floris de Boer de tot dan toe grootste kans, maar schoot voorlangs. Op een klein half uurtje spelen had VVZ’49 op voorsprong moeten komen. Tristan Schaap stuurde Guus Parinussa weg en Guus kon richting de goal opstomen. De toegesnelde verdediger werd uitgekapt waardoor de goal en de keeper vrij voor hem lagen. Zijn schot richting de korte hoek ging jammerlijk en nipt langs de verkeerde kant van de paal.

  Met nog een zestal minuten op de klok stuurde de wederom goed spelende Yordi Verheijen Wessel Kraaijeveld weg over de linker kant. Wessel vond op zijn beurt zijn maatje Floris de Boer, maar zijn actie werd tot corner verwerkt. Normaliter niet echt een aanval om op papier te zetten, maar de corner die wij overhielden was dit keer van grote waarde. Dylan Nava Marquez nam deze met zeer veel gevoel en deponeerde het vijfje op het hoofd van Floris de Boer. De kopbal kon door geen enkele speler of keeper gekeerd worden waardoor VVZ’49 op slag van rust zijn verdiende voorsprong had. Het was dan ook even slikken toen Cemal Kurt (zoals hij wel vaker effectief doet) een sliding inzette om een Posthoorn aanval te onderbreken. Dit keer was de jonge telg (nog steeds 15 jaar) te laat EN was de sliding binnen de beruchte lijnen. De strafschop was terecht, werd prima binnen geschoten, al zat Daan van der Vliet er met zijn vingertoppen nog tegenaan.

  De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen de Posthoorn een (naar later bleek onterechte) corner mocht nemen. Het werd een korte variant en de inzet richting de goal leek een prooi voor onze doelman. De bal werd echter nipt voor de knuisten van Daan door een Posthoorn hoofd beroert waardoor de bal voor de tweede keer tegen de touwen achter Daan verdween.

  Daan had nog niet zo gek veel te doen gehad de eerste 50 minuten en dan toch twee keer moeten vissen is wel heel zuur. VVZ’49 moest in de achtervolging en dat werd oogluikend toegelaten door de Posthoorn. Zij leunde achterover en probeerde via snelle counters het VVZ nog lastiger te maken. Floris de Boer kopte in de 55e minuut over en in de 64e minuut mocht Shenouda Tadros zijn opwachting maken. Onze kleine Egyptische baltovenaar snakt er al weken naar om voor de hoofdmacht belangrijk te zijn en kreeg vandaag bijna een half uur de kans. Bijna, maar dan ook echt bijna had hij maar acht minuten nodig. In de 72e minuut ontsnapte hij aan zijn tegenstander(s) en kon alleen opstomen richting de goal. Goed, de hoek was lastig, rechts van de goal, maar een levensgrote kans was het zeker.  De Posthoorn keeper had een perfecte timing en gooide zijn grote lichaam voor het harde schot van Shenouda. Bijna kon Floris de Boer nog bij de terugkomende bal maar ook hier paste alles net niet. Met nog een kwartier te spelen kopte Floris nogmaals op de goal, maar wederom was de keeper van de Posthoorn de winnaar. Kansen werden niet meer genoteerd, wel nog een drietal gele kaarten. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit en teleurgesteld dropen wij af richting de kleedkamer. VVZ’49 krijgt veel te weinig vandaag, maar ook dat hoort bij het voetbal. Volgende week reizen wij af richting Elst (Ut.) De wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst, Musketiers, begint om 14.30 uur.

  VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Danny Meerding (’13 Matthijs Smit) , Yordy Verheijen, Tim Schilder, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Floris Knigge (’64 Shenouda Tadros) , Tristan Schaap, Floris de Boer, Cemal Kurt, Guus Parinussa

   

  De foto's van Silvia zijn HIER te vinden