• SVMM zit hedentendagen in hetzelfde schuitje als het elftal van VVZ’49 van twee seizoenen geleden. Geteisterd door vele blessures kon je toen  amper spreken van een  fatsoenlijk seizoen. SVMM maakt het dit seizoen ook mee. Het ene blessure geval volgt het andere op.  Verzorger Richard Soestbergen (ouwe Soes in de volksmond) , liep het laatste jaar van John van Loen mee bij VVZ’49, maar vertrok na dat jaar naar “zijn” SVMM. Dit jaar heeft hij aan werk geen gebrek, maar een verzorger kijkt het liefst werkloos toe . Dit zal betekenen dat de blessures nihil zijn en de selectie dus fit is en geen blessures kent. Bij SVMM is dit laatste dus niet het geval.Het weerzien met öuwe Soes"was wederom weer zeer waardevol.

  Bij VVZ’49 daarentegen loopt de (kleine) lijst der geblesseerden de laatste weken weer wat leger. Floris Knigge traint weer volop mee en kon weer op de bank plaatsnemen. Ook Thijmen Volmer is weer terug van zijn kwetsuur, wat hem enkele weken aan de kant hield.

  Valse start

  Doordat SVMM de kledingtas vergeten was, zou de wedstrijd een twintig tal minuten later beginnen. Een dikke streep door de rekening van VVZ’49 Altijd een gedegen en geplande voorbereiding moest deze nu omgegooid en aangepast worden. Ook de Pupil van de Week Vince Toonen moest hierdoor 20 minuten extra geduld hebben. Het deerde hem echter niks. Eenmaal aan de aftrap passeerde hij zijn “obstakels” en drukte het lederen vijfje prima tegen de touwen. De dag van Vince (en die van zijn ouders, opa’s en oma’s)  was er een om nooit te vergeten.

  Om 14.52 was het dan eindelijk de beurt aan de 22 die als basisspeler op het formulier van de scheidsrechter stonden.

  Oogstrelende voorsprong.

  De eerste minuten waren voor SVMM, maar toen deze mini storm ging liggen was het vrij snel VVZ’49 die het heft in handen nam. In de 11e minuut kopte Floris de Boer zijn 50e doelpunt ooit in VVZ’49 1 schitterend binnen en enkele minuten later draaide Rick Burgman een corner in een keer de verre hoek binnen.  Het publiek werd binnen een kwartier met  een 2-0 tussenstand verwend en zo’n snelle voorsprong geeft normaliter ook rust binnen een team , alleen vandaag niet. VVZ’49 bleef gevaarlijk vanuit de omschakeling, maar SVMM kreeg toch geleidelijk aan meer grip op het spel van VVZ’49. Enkele blessure behandelingen en tijds vertragende handelingen maakt dat VVZ’49 zich in slaap liet sussen en  in de ideeën van SVMM moest dealen…

  Toch waren de beste kansen voor VVZ’49. Matthijs schoof eerst een goede aanval langs de verkeerde kant van de paal en enkele tellen later kopte hij naast. Hoe zuur als even later SVMM de achterstand verkleint naar 2-1. Een prima aanval werd in drievoud alsnog binnen gewerkt

  Met een 2-1 stand stond er nog ruim 6 minuten op de klok. Toch leek VVZ’49 het duel al vroegtijdig t beslissen. Eerst benutte Tristan Schaap voor de zoveelste keer  de zee aan ruimte die hij in de schoot geworpen kreeg. Zijn voorzet parkeerde hij panklaar op de krullen van Hamse. Hamse knikte op zijn beurt de bal keurig achter de doelman tegen de touwen. Met 3-1 leek de ruststand bereikt, maar niks was minder waar . Het was één van de vele kansen die deze middag wel benut werden. Floris de Boer probeerde het daarvoor ala Raphael van de Vaart en even daarvoor schoot Tristan nog hoog over. In de vele minuten blessuretijd wist VVZ’49 nog een schitterende aanval doeltreffend af te ronden. Als voorassist stuurde Roan Rick op schitterende wijze weg. Rick stak op zijn beurt misschien nog wel mooier Floris de diepte in. Met een mooie passeerbeweging omspeelde hij de doelman en wandelde hij met de bal op zijn gemak over de doellijn. Toch werd de ruststand minder florissant als zojuist behaald, want direct na de aftrap bracht SVMM de marge weer op twee. Een kwestie van matig verdedigen, een fragiele restverdediging en niet doeltreffend uitverdedigen deed Daan op slag van rust voor de 2e keer naar het net gaan. Een eerste helft met sublieme aanvallen , maar ook één van matig verdedigend werk.

  Voorsprong nooit echt in gevaar

  De tweede helft startte weer met gevaar van Maarnse kant. Een gevaarlijke voorzet moest door de VVZ verdediging behandeld worden en  tot opluchting van heel VVZ gebeurde dit ook, maar wel ijzig dicht  langs de goede kant van de paal.  Het volgende gevaar was wederom een pareltje van VVZ kant. Roan en Rick werden beide diep gestuurd met maar één verdediger mee. De halfhoge voorzet van Roan was op maat. De volley van Rick perfect en doeltreffend. Rick’s tweede zette direct na rust de stand op 5-2. Normaliter zou je kunnen zeggen dat de wedstrijd in de knip zit, maar met een SVMM team dat echt kwam om te voetballen en met de juiste instelling het veld op gaat, kon VVZ’49 zeker niet achterover leunen. Dit bleek drie minuten later maar weer.Knullig balverlies aan de rechterkant, matig doordekken en een zee aan ruimte weggeven deed SVMM dit cadeautje uitpakken. Een strakke schuiver van net buiten het strafschopgebied belandde buiten het bereik van Daan in het uiterste hoekje van de goal.

  Niks aan de hand als je ziet hoeveel kansen VVZ’49 bij elkaar voetbalde vandaag. Een minuut later stiftte Floris een uitgelezen kans over de goal en bij de volgende aanval was de inzet van Roan te zacht om de lege goal te bereiken. Voor de lijn kon de bal door de SVMM goalie worden opgeraapt. Even later schoot Floris de bal hard op de knuisten van de keeper en bij de volgende aanval kopte Hamse in kansrijke positie voorlangs.

  De in de rust ingevallen Niek Steman bracht de bal gevaarlijk in de doelmond, maar het duel Hamse/Keeper werd gewonnen door de keeper. De rebound werd voortreffelijk ingeschoten door Niek, maar magistraal gekeerd door wederom de SVMM keeper. Floris de Boer had toen het strijdtoneel al geblesseerd verlaten en was vervangen door Floris Knigge. Ook Laurens Eernstman was binnen de lijnen gekomen ter faveure van Tristan Schaap.

  Bij SVMM begon de pijp een beetje leeg te raken, terwijl VVZ’49 vrolijk het vijandelijke doel bleef bestoken. Laurens bracht Niek in scoringspositie, maar het was wederom de SVMM keeper die handelend wist op te treden. Net als enkele minuten later bij een inzet van Hamse. Het laatste wisselmoment was voor Sven van de Munt. De lange rossige spits stuurde direct Floris Knigge weg, maar de aanname bracht hem en de bal teveel aan de buitenkant. Zijn schot ging dan ook naast. In de laatste minuut een identieke situatie. Nu werd het schot van Floris Knigge gekeerd door de keeper.

  2e ster voor Floris de Boer

  Na afloop werd Floris de Boer geëerd met zijn 50e competitie doelpunt. Dit betekend volgens de telling van “Voetbal Nederland” dat hij zijn 2e ster heeft behaald. Beteuterd nam hij zijn “sterreenpolo” in ontvangst. De trots komt waarschijnlijk pas als zijn blessure weer over is. Vince Toonen stond in ieder geval wel trots op de overwinningsfoto, met een bal met alle handtekeningen stevig in zijn knuistjes.

  Het bleef vandaag 5-3, maar volgens onze vaste volgers had het ook een veel grotere uitslag aan beide kanten kunnen zijn. Waar iedereen het wel over eens was, was dat de punten verdiend in Soest bleven. Volgende week gaan wij het dak op. Wij reizen af naar het Utrechtse Faja Lobi. Deze vereniging is gehuisvest op het dak van de parkeergarage van de Ikea

  VVZ’49

  Daan van der Vliet, Roan de Beer (’79 Sven van de Munt) , Tim Schilder, Thijmen Volmer, Wessel Kraaijeveld, Tristan Schaap (’65 Laurens Eernstman) , Matthijs Smit (’45 Niek Steman) , Dylan Nava marquez, Floris de Boer (’67 Floris Knigge) , Hamse Khadar, Rick Burgman.