• VVZ’49 bekert verder. Ook 4e klasser SVM wordt aan de zegekar gebonden.

  17 sep 2023 Robert Jan Boers
 • Het moest allemaal nog maar even gebeuren. VVZ’49 stond er florissant voor met een prachtig doelsaldo en de volle buit uit de eerste twee wedstrijden. Toch was de tegenstander van vandaag nog niet uitgeschakeld, net als sv Baarn, die thuis OSO verwelkomde.

  Het eerste kwartier van het jonge team van trainer Herman Verrips was veelbelovend. Erg hoog druk zetten en enorm veel energie in de wedstrijd gooiend wisten de Maartensdijkers het VVZ’49 best wel lastig te maken. Een lobje voorlangs was echter het enige wapenfeit van SVM. Het duurde echter ruim een kwartier voor VVZ’49 een beetje grip kreeg op de 4e klasser. De Maartensdijkse storm werd getemperd, streek neer op den velden van de Eemweg en de regie werd over genomen door de thuisclub. Het was onze doelman Daan van der Vliet die op de linker kant Tristan Schaap wegstuurde. De uittrap was perfect op maat, de voorzet van Tristan op Rick Burgman  misschien nog wel zuiverder. Rick wist zijn eerste officiële basisdebuut op te leuken met een prima doelpunt. Dat Rick dit in tweeën deed, was misschien wel meer de verdiensten van de doelman, dan het manken van Rick. De eerste inzet werd prima gekeerd, op de tweede inzet had de doelman geen antwoord, 1-0. Binnen een drietal minuten werd deze score alweer verdubbeld. Een aanval leek  ogenschijnlijk simpel verdedigd te worden. Onder druk van de jagende Floris Knigge wist de verdediging niet adequaat uit te verdedigen. Floris veroverde de bal, kon ongehinderd opstomen en drukte af. De keeper had geen weerwoord op dit bekeken schot, 2-0. Vanaf dat moment was het puur genieten van VVZ kant. Een doelpunt van Tristan werd nog afgekeurd vanwege “een duwfout op de keeper. Vlak voor het scheiden van de markt dacht Roan nog een voorzet van Rick binnen te werken. Hij had echter niet op een krachtsinspanning van Floris Knigge gerekend. Floris kon echter net niet bij de bal, viel om in de baan van het schot van Roan, en keerde zo de inzet van zijn teammaatje met de rug. De ruststand bleef dus 2-0. VVZ’49 was oppermachtig , maar nog niet meedogenloos aan de bal.

  Valse start van de 2e helft

  De tweede helft startte niet zoals de eerste eindigde. De bedoelingen waren er wel, maar de omstandigheden besliste anders. Een kopduel tussen Cemal Kurt en zijn tegenstander deden beide hoofden tegen elkaar doen belanden. Cemal kon “gewoon” verder, zijn tegenstander echter niet. Hevig bloedend en met een flink gebonk in het hoofd strompelde hij richting de dug out. Voor een toeschouwer was dit aanzicht teveel. Het bloedende hooft van de SVM speler deed haar naar de vlakte gaan. Een lelijke smakkerd deed de paniek op het veld groter maken. Toen na 7 minuten de gemoederen weer bedaard waren, kon de tweede helft pas echt los gaan. Het bloedende hoofd lag bij Charles op de behandeltafel, de flauw gevallen mevrouw was weer “bij kennis”. Wij hopen dat het met beide weer wat beter gaat.

  Net als de eerste helft was ook het begin van de tweede helft licht in het voordeel van SVM. Echt gevaarlijk werd het echter niet. Of het nou door de voorsprong kwam, of door de randverschijnselen weet niemand, maar de wedstrijd wilde niet echt meer los komen. De gemoederen kregen een flinke boost toen Jip op een meer dan “gele” manier van de bal werd gezet. De scheidsrechter gaf echter ïn het geest van de wedstrijd” een gele kaart. Rood was niet gek geweest. De beweegredenen van de scheidsrechter echter ook niet.

  VVZ’49 wist echter niet meer het verschil in doelpunten uit te drukken. Cemal miste op een haar na een grote kopkans en Jip was wederom het slachtoffer van zijn eigen dadendrang. Wederom een prima actie werd moedwillig middels een te harde overtreding afgebroken. VVZ’49 wist met vlagen de bal oneindig lang in het bezit te houden zonder zelf gevaarlijk te worden. Het was een vorm van machtsvertoon t.o.v. de 4e klasser. SVM moest, maar kon niet (meer). VVZ’49 hoefde niet meer en dirigeerde de wedstrijd naar het einde. Het publiek veerde nog even op toen Floris Knigge met een wippertje over zijn tegenstander heen de zestien dacht binnen te dringen. Met een reflex pareerde een SVM speler de bal met de hand. Ook deze speler kwam goed weg. De scheidsrechter beoordeelde dit als “onschuldig” en liet doorspelen, in plaats van de bal op de heilige stip te leggen. De ingevallen Thijs testte de keeper nog een keer uit, net als de overijverige Floris Knigge. Het deed het scorebord niet meer bewegen. De wedstrijd eindigde in 2-0 voor VVZ’49

  Met 9 punten uit drie wedstrijden plaatst VVZ’49 zich voor de knock out fase van de KNVB beker. Een doelsaldo van 13 voor en 0 tegen doet voor VVZ’49 ook een beetje onwennig aan. Drie officiele wedstrijden de “nul” houden is voor dit team nieuw. Misschien kunnen wij onze archivaris HvdP nog eens uitdagen om eens uit te zoeken wat het record is qua wedstrijden zonder tegendoelpunten ??

  Zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd tegen het Amerongse DVSA. De eerste Knock out wedstrijd voor de beker zal waarschijnlijk 21 oktober ingepland worden.

  VVZ’49:

  Daan van der Vlier, Roan de Beer, Tim Schilder (’72 Thomas van Dorresteijn), Wessel Kraaijeveld, Tristan Schaap, Cemal Kurt, Matthijs Smit, Dylan Nava Marquez, Rick Burgman (’72 Thijs Hanraads) , Jip van Schadewijk (’64 Chris van Dijk) , Floris Knigge (’85 Bram Hanraads) .

   

  Foto's van Silvia, klik HIER