• VVZ'49 bekert verder. Met strijd en karakter wordt VVJ verslagen.

  10 sep 2022 Robert Jan Boers
 • Na de winst op ’t Gooi vorige week, en het terug trekken van Nederhorst, kon VVZ’49 zich vandaag al plaatsen voor de knock out fase van het districtsbekertoernooi van de KNVB. De tegenstander van vandaag was het Utrechtse VVJ uit de wijk Overvecht. Navraag bij “onze” archivaris HvdP leert ons dat er weer een club uit het rijtje “nog nooit tegen gespeeld” weggestreept kan worden. Voor iedereen nieuw dus, maar wij werden positief verrast. Allereerst het complex. De aanrijroute langs het crematorium en door een industrieterrein beloofd niet veel goeds, maar bij opkomst van het complex troffen wij een schoolvoorbeeld van een amateur voetbal complex. Een prachtig gesitueerd hoofd(gras)veld met een schitterend natuurlijke achtergrond. De kantine straalt uit wat een voetbalkantine moet uitstralen. Gezelligheid, lekker muziekje en enthousiaste vrijwilligers. Dat dan de kleedkamers ietwat klein zijn uitgevallen kan je de architect niet meer kwalijk nemen. Hoogstwaarschijnlijk waren dat toen de normen.

  Tijdens de warming up viel het al op dat er stukken van het veld “drastisch” drassig waren. Sowieso zou het weer even wennen zijn voor de boys van Alemdar Kurt. Het natuurgras is tegenwoordig een ondergrond die steeds minder bespeeld wordt in het hedendaagse amateurvoetbal. Op zich een goede mogelijkheid om er weer even aan te wennen. In de competitie zullen we nog een aantal keer natuurgras aantreffen, te beginnen in de eerste uitwedstrijd tegen Posthoorn.

  VVZ’49 begon ietwat moeizaam aan de wedstrijd. Het liet het spel aan VVJ zonder dat de thuisclub ook maar gevaarlijk kon worden. Hun grootste kans kwam na een corner bij de tweede paal. Geheel vrijstaand werd de bal in het zijnet gekopt. Even later test Guus Parinussa de keeper van VVJ, nadat hij de bal van Bas Draaijer had terug ontvangen. Halverwege de eerste helft schoot VVJ nog hoog over waarna VVZ’49 langzaam aan het spel naar zich toe trok. Guus en Thijs gingen er gezamenlijk vandoor maar de ene verdediger wist de beslissende pass te onderscheppen.

  Tien minuten voor de rust werd Thijs Hanraads door Tristan Schaap op schitterende wijze diep gestuurd. De aanname was al het halve werk, het schot de andere helft, was het niet dat de bal op de doelman werd geschoten. Vijf minuten voor de rust dachten wij dat wij een penalty mochten claimen. Dylan werd door een verdediger foutief gekeerd, maar de prima leidende scheidsrechter Hogendoorn besliste anders. Toch viel de 0-1 nog voor de rust. “Een aanval uit het boekje”, omschreef trainer Alemdar Kurt deze goal. De bal werd door Bas Draaijer op Guus Parinussa gekaatst die op zijn beurt Roan de Beer vond. Zijn schot verdween in de bovenhoek van de goal, achter de verbouwereerde keeper.

  De tweede helft begon zoals wij verwacht hadden. Een getergd VVJ dat VVZ’49 meteen wilde vastzetten. Dit lukte hooguit 5 minuten. Daarna controleert VVZ’49 weer het spel en consolideerde de voorsprong. VVJ wist af en toe wel aan iets van een aanval te denken, maar de beslissende pass werd telkens door de laatste linie van VVZ’49 onschadelijk gemaakt. Daan van der Vliet ving nog een makkelijk kopballetje op. De opstormende Floris wist zijn puike wedstrijd niet met een doelpunt te belonen net zoals Dylan Nava Marquez, die na een korte corner zijn inzet net op tijd gekeerd zag. Trainer Alemdar Kurt bracht nog een drietal verse krachten binnen de lijnen en de wedstrijd leek zich naar het einde te kabbelen. In de 93e minuut onderschepte Rick Alvarez een iets te korte terugspeelbal, omspeelde de doelman en schoot uit een (volgens hem) moeilijke hoek binnen. De scheidsrechter liet niet eens meer aftrappen en floot direct voor het einde.

  VVZ’49 zette een moeilijke wedstrijd tegen een prima tegenstander om in een verdiende overwinning. Er moest flink aan het gras gewend worden (wie had dat 20 jaar geleden gedacht?), maar op de overwinning viel niks af te dingen. Op z’n plat Utrechts werden wij in de kantine nog voorzien van een biertje en wat kipsnitzels. Trainer Alemdar Kurt was een tevreden man. Tevreden vanwege de winst, maar ook tevreden vanwege de saamhorigheid binnen de selectie. Het was mooi om te zien dat ook een groot gedeelte van het tweede elftal na hun wedstrijd richting Utrecht was afgereisd om hun “maatjes” te zien acteren. VVZ’49 gaat verder in de hoge hoed van de KNVB. Na de laatste speelronde volgende week zal de KNVB verder gaan loten.

   Volgende week zijn wij vrij van beker en/of competitieverplichtingen, maar spelen wij vriendschappelijk tegen vv Nederhorst. De aftrap is om 14:30 uur op ons eigen Sportpark Zonnegloren.

  Opstelling VVZ'49:

  Daan van der Vliet, Tim Schilder, Danny Meerding, Floris de Boer, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Tristan Schaap ('73 Chris van Dijk) , Roan de Beer, Thijs Hanraads ('63 Matthijs Smit) , Bas Draaijer ('53 Rick Alvarez), Guus Parinussa.