• Vandaag stond de wedstrijd der wedstrijden op het programma voor De Groene Leeuwen. De enige echte Soesterderby stond op het programma. De derby tussen VVZ 4 en SEC 3. De mentale strijd was van de week al begonnen op Facebook, deze werd overduidelijk gewonnen door ons.

  Voor de verandering was zo bijna iedereen op tijd inclusief Pepijn, hij moest ook al want hij had de sleutel van het ballenhok.

  De wedstrijd begon wat afwachtig van beide kanten. Dat kwam mede door de harde wind die wij in de eerste helft mee hadden. Na 20 minuten viel de 1-0 uit het niks binnen, een verkeerde terugspeel bal van SEC waarbij de keeper van SEC voor het eerst kon gaan vissen.

  Na de 1-0 werd de wedstrijd heel even grimmig, Coen met een charge op een speler van SEC waar hij geen kaart voor kreeg. Aan de andere kant kreeg SEC wel een gele kaart. Nadat kraanvogel Stef de bal niet goed weg werkte kon Bas.D de bal voor leeg goal in schieten, maar Stef voorkwam dat door een overtreding te maken wat resulteerde in een penalty voor SEC en een gele kaart voor Stef. Lars kon de penalty niet stoppen 1-1.

  Na de 1-1 brak er een hele slordige fase aan van beide kanten, de meest simpele ballen gingen mis. De wedstrijd werd er daarom ook niet leuker op. Zowel VVZ als SEC kregen ook geen kansen tot 5 minuten voor rust. Na goed werk van Jordy bij de achterlijn kreeg hij de bal voor. Na goed werk van Edo die goede z'n dikke lichaam erin zetten kon Coen zo de 2-1 binnenschieten. 2-1 was ook de ruststand.

  Jordy zette in de rust het een en andere tactisch om. 3 verse krachten om de 2de helft scherp te beginnen. In de begin van de 2de helft werpte dat ook z'n vruchten af. Na een prima steekbal van Coen kon Edo 1op1 die geen fout maakte 3-1 voor de groen witte leeuwen.

  Na de 3-1 kwam VVZ zwaar onder druk te staan, niet dat dat resulteerde in veel kansen maar VVZ kwam niet meer onder de druk van SEC vandaan. De 3-2 werd 25 minuten voor tijd gemaakt. Na een stuiterbal op eigen helft van SEC schoot 1 van hun verdedigers de bal weg, maar doordat de wind op bal optilde vloog hij zo van 60 meter in het doel van kraanvogel Stef (heel erg bizar). Ook na de 3-2 kwam VVZ niet aan voetballen toe. En dan is het wachten op de gelijkmaker en die viel ook. Een voorzet van SEC waaide zo de goal van VVZ in 3-3. Dit was tevens de eindstand aangezien er na de 3-3 niks meer gebeurde.

  Al met al een teleurstellend resultaat. 3-3 was opzich wel terecht, maar als je 3-1 voorstaat moet je dat natuurlijk over de streep trekken.

  Man of the match: Mees Luttger

  Worst of the match: Edo

  Fijn weekend en tot volgende week!