• Op dinsdagavond stond de eerste en tevens laatste oefenwedstrijd van het seizoen op het programma, SEC uit (altijd lastig). De wedstrijd stond eerst voor de woensdagavond gepland, maar dat kon uiteindelijk niet omdat Bas Draaijer dan al naar Ajax - Apoel ging.

  In de voorbespreking van de wedstrijd moest de leiding de nodige mensen toespreken, omdat zij te dik terug waren gekomen van vakantie. Ook werd de ambitie uitgesproken voor komend seizoen: Boven SEC eindigen, of beter gezegd, pak schaal!

  VVZ deed zeer goede zaken op de transfermarkt, Pepijn werd verkocht aan het 7e, waardoor er geld vrij kwam voor een aantal miljoenen transfers. Dit zijn: Casper, Ivayran, Jan en Bas. De officiële presentatie hiervan volgt nog. Door deze nieuwe aankopen konden we in de wedstrijd tegen SEC beschikken over 18 topfitte gasten.

  VVZ begon de wedstrijd in een nieuwe formatie, hierover vertellen we verder niets. We weten immers dat de concurrentie meeleest👀. Dit resulteerde in de eerste fase van de eerste helft nog niet tot uitgespeelde kansen. Sterker nog, door slecht handelen van Koen en Coen kwamen we 1-0 achter. Doelpuntenmaker is een oud gediende, Hamar Muis. Hij juichte uiteraard niet vanwege het respect voor z’n oude werkgever.

  Deze goal leek de wake-up call voor VVZ. Het spel ging beter lopen en door een goede pass van Coen kon Joop (beter bekend als Ed Stoop van VisTV) de 1-1 binnenwerken. achteraf vertelde hij dat hij al had voorgevoerd in de zestien meter van de tegenstander.

  Ook de 2-1 werd nog voor rust gemaakt. Coen gaf een goede pass op Jordy, hij stuurde vervolgens Romar diep en die schoot de bal keihard in de korte hoek.

  In de tweede helft werd er stevig ingegrepen door de leiding. Er werden 7 verse krachten het veld in gestuurd. Deze verse krachten brachten uiteindelijk ook nog de 3-1 op het scorebord voor VVZ. Na een goed gecamoufleerde schwalbe van Thijs werd een penalty versierd. Omdat Penaldo niet meer binnen de lijnen stond gunde iedereen de bal aan de meest beperkte speler op het veld. Hij scoorde en zo kan ook Yvo na 3 jaar VVZ4 een doelpunt achter zijn naam schrijven.

  Al met al kunnen we zeggen dat de nieuwe krachten en de nieuwe speelwijze goed hebben uitgepakt. We kunnen met een goed gevoel de beker in.