• Er zijn van die wedstrijden waar de einduitslag niet geheel het beeld van de wedstrijd geeft. Zaterdag trad VVZ’49 2 voor haar tweede competitiewedstrijd aan tegen onze gasten uit Nieuwegein. Net als tegen Houten was van JSV Nieuwegein niet zoveel bekend. Maar aangezien zij hun eerste competitiewedstrijd met 4-0 hadden gewonnen en JSV altijd met kwalitatief goede selectieteams aantreed, waren de mannen in het groen gewaarschuwd.

  Vandaag had de trainer de beschikking over 4 A selectiespelers, Tim, Robert Jan, Floris en Ferhat waardoor er weer geschoven moest worden met de vaste spelers van het 2e. Niet leuk maar dat hoort nou eenmaal bij selectievoetbal en dat is min of meer ook het lot van en 2e selectie elftal. Desalniettemin begon de wedstrijd met 2 team die lekker voetbalde. De eerste 10 minuten had VVZ wellicht iets de overhand maar echte grote kansen leverde dat niet op. JSV kwam na 12 minuten op een 0-1 voorsprong na een goal voortkomende uit een kluts in een volle 16. Nog geen 2 minuten later hing de bal weer in het net na een mooi schot vanaf zo’n 18 meter. Marco was wederom kansloos. Na een kwartier al met 0-2 achterstaan doet het ergste vermoeden maar het tegendeel was war. VVZ bleef gewoon geconcentreerd voetballen en ging op zoek naar de aansluittreffer. Na 26 minuten kreeg Robert Jan de uitgelezen kas op de 1-2 maar de bal miste het net. Zowel VVZ als JSV probeerde de score uit te breiden maar de kansen liepen eigenlijk steeds vast. Vlak voor rust werd Fehrat in het strafschopgebied aangetikt waarbij de scheidsrechter de bal resoluut op de stip legde. Fehrat verzilverde de pingel zelf waardoor de teams met een stand van 1-2 de rust in gingen.

  Na de rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Het spel ging op en neer een VVZ creëerde een aantal kansen die er eigenlijk wel in hadden gemogen. Waar Floris normaliter een koele kikker is , wist de keeper van JSV alle ballen op doel te keren. Met wat meer scherpte voorin had het zomaar 3-2 kunnen staan. Daar waar VVZ het in de afwerking liet afweten, wist JSV wel effectief met zijn kansen om te gaan. Vanuit een corner werd relatief simpel de 1-3 ingekopt. Zo zie je maar weer dat het niet alleen gaat om kansen creëren, maar je moet ze ook afmaken. Maar getroost, de koploper in de eredivisie heeft daar ook een handje van….

  Met zoveel wissels op de bank heb je de mogelijkheid om wellicht het tij te keren. Bjorn kwam erin voor Robert Jan en Laurens verving Tim S. VVZ bleef op zoek naar de goal maar ook de wissels konden de wedstrijd niet omdraaien. Dat was ook de verdienste van JSV die ook geconcentreerd bleef voetballen en met snelle uitvallen probeerde de nekslag uit te delen. Gelukkig wist ook JSV niet al zijn kansen te verzilveren. Thijs werd gewisseld om weer wat meer snelheid voorin te krijgen en Tim moest zijn backpositie in verband met een lichte blessure afstaan aan Kylian.

  De tweede helft moest de aanvoerder van JSV na een ongelukkig duel met Tom (beide spelers gingen voor de bal maar zijn knie maakte een ongelukkige beweging) op een brancard het veld af met een schijnbaar zware knieblessure. Wij wensen hem een spoedig herstel toe. Na 80 minuten mocht ook Jordy zijn debuut in VVZ 2 maken na een blessure periode. Ook in de laatste 10 minuten bleef het spel op en weer golven waarbij JSV de gelukkigste was en de eindstand in de 96e minuut op 1-4 zette.

  Het was vandaag geen slechte wedstrijd. JSV is gewoon een goede ploeg en als je zelf de kansen niet maakt, gebeurt dat vaak wel aan de andere kant. Positief punt is dat VVZ goed weerstand heeft geboden en ondanks de eindstand niet van de mat is gespeeld. Dus daar kunnen we weer moed uit putten voor de volgende confrontatie, thuis tegen Breukelen.

  Opstelling VVZ’49   : Marco, Tim L. (Kyliam), Ruben, Tom, Stef, Peter (Jordy), Tim S. (Laurens), Matthijs, Floris, Fehrat (Thijs), Robert Jan (Bjorn)