• Op de enige zonnige en droge dag van deze week stond het treffen tegen FC Breukelen op het programma. Breukelen was in het vorige seizoen al een titelkandidaat waarbij de wedstrijd toentertijd in 0-7 eindigde. Dit jaar moest er gezien de versterkingen in de selectie wel wat meer tegenstand gegeven worden. Tijdens de tactische voorbespreking viel mijn oog op de wedstrijd van de O-13 op het hoofdveld. De scheidsrechter aldaar was Sebastiaan Kolff, speler van het 1e. Het is goed om te zien dat er ook een aantal selectiespelers zijn die ook hun betrokkenheid bij de vereniging op een andere manier vorm geven. Chapeau Sebastiaan!

   Terug naar de wedstrijd. Wederom waren er 4 spelers uit het 1e naar het 2e getransformeerd. Dus met een fitte selectie ging VVZ’49 de strijd aan. Nou ja fit…. Robert Jan moet na de warming up afhaken dus kon Peter alsnog vanaf het begin opdraven.

   Gelijk al in het begin van de wedstrijd bleek dat FC Breukelen ook dit jaar weer een titelkandidaat is. VVZ werd flink onder druk gezet waardoor de opbouw van achteren maar moeizaam tot stand kwam. Vaak moet de lange bal gehanteerd worden om enigszins onder de druk uit te komen. 14 minuten ging dat redelijk en VVZ kon af en toe een plaagstootje uitdelen door Floris en Bjorn de diepte in te sturen. Toen wist Breukelen na een uitbraak op links weer uit te breken. Tim had het zichtbaar moeilijk met de frequente aanvallen over deze kan. De bal werd voorgezet op de 16 van het doelgebied en Breukelen ronde dit met een snoeihard schot af: 0-1. Alhoewel Breukelen wel de betere ploeg was konden de mannen van VVZ de schade lang beperkt houden. Slecht in de 27e minuut kon Breukelen weer scoren uit een vrije trap waarbij van de rechterkant waarbij zowel de verdediging als de keeper de bal ongeroerd voorbij lieten gaan : 0-2. Ondanks deze tegenslagen bleef VVZ het proberen. En bij een van de uitvallen in de 34e minuut over links werd de bal voor het doel getrokken waar Peter hem gemakkelijk kon binnenlopen. Het was een waarschuwing voor Breukelen dat ze het vandaag niet cadeau kregen. Maar Breukelen bracht de marge al weer voor de rust op 2 doelpunten door een overigens prachtige volley van de linkerkant. Vlak voor rust kreeg Floris nog de gelegenheid om de aansluittreffer weer te maken maar de voorzet schampte slechts zijn voorhoofd.

   In de tweede helft mochten Tom, Jordy en Fehrat hun opwachting maken. Breukelen bleef aandringen op jacht naar meer goals en in de 51e minuut leidde dat al tot de 1-4. Vlak daarna wist VVZ’49 weer iets terug te doen en werd een vrije trap meegegeven aan Ruben die opstoomde richting de 16 en Floris met een scherpe pas wist te bereiken. Dit keer was Floris trefzeker en bracht te stand terug naar 2-4. Door blessures van Matthijs en Tim konden de resterende wissels Laurens en Tijn ook nog hun speelminuten maken. Breukelen kreeg nog twee penalty’s (waarvan één een cadeautje van de scheidsrechter en kon alsnog uitlopen tot 2-6.

   We kunnen concluderen dat Breukelen nog een maatje te groot was. Breukelen is gewoon een goed voetballende ploeg die dit jaar zeker weer mee gaat doen voor het kampioenschap. Alleen als iedereen 100% geconcentreerd speelt, er geen fouten gemaakt worden en we er vol voor gaan heb je tegen een dergelijke ploeg wellicht nog een kans. Dit was nu niet het geval. De passing was in veel gevallen nog te onzuiver. Maar het positieve is dat we Breukelen in fases van de wedstrijd het best lastig gemaakt hebben. Het zijn van die wedstrijden die bij de verdere ontwikkeling horen.

   Volgende week staat DHSC uit op het programma. Een nieuwe mogelijkheid om weer een positieve impuls aan de resultaten te geven. De sfeer en de inzet is zeker aanwezig. Als we de punten pakken als dat mogelijk is dan wordt het gewoon een mooi seizoen.

   Opstelling VVZ’49 : Marco, Tim (66’Laurens) ,Kyliam (45’ Tom), Ruben, Stef, Peter (45’ Jordy), Tim S, Matthijs (65’ Tijn), Floris, Roan (45’ Fehrat), Bjorn

   

   

 • VVZ’49 2 – FC Breukelen 2 : 2-6 Gewoon nog een maatje te groot VVZ’49 2 – FC Breukelen 2 : 2-6 Gewoon nog een maatje te groot 1 VVZ’49 2 – FC Breukelen 2 : 2-6 Gewoon nog een maatje te groot 2 VVZ’49 2 – FC Breukelen 2 : 2-6 Gewoon nog een maatje te groot 3 VVZ’49 2 – FC Breukelen 2 : 2-6 Gewoon nog een maatje te groot 4 VVZ’49 2 – FC Breukelen 2 : 2-6 Gewoon nog een maatje te groot 5