• VVZ’49 1 – Victoria 1 0-3 (0-1)

  21 oktober 2017

  VVZ’49 1 ?? Victoria 1 0-3 (0-1)

  Voor de wedstrijd begon scheen het zonnetje lekker over Sportpark Zonnegloren. De sproeiers op het hoofdveld waren bezig hun water over het kunstgrasveld te verdelen. De sfeer was goed en alles zag eruit als een dag dat we de 3 punten in Soest konden houden.

  De teams begonnen rustig aan de wedstrijd, maar als snel werd het 1e gevaar gesticht door Victoria.

  Minuut 2: Een schot op het doel van VVZ’49. Jelle Bade redt prachtig.

  Minuut 17: Een schot vanaf 12 meter. Wederom redt Jelle maar in de rebound komt er een 2e schot??????????..die van de lat af spat.

  Minuut 20: Bjorn Bosman ruimt de bal op maar deze komt bij een tegenstander. Weer een schot op het doel van VVZ’49 en weer redt Jelle Bade.

  Minuut 21: Bjorn Bosman laat zijn man lopen die een prima voorzet geeft. Er komt een voorzet van Victoria, een schot op doel en deze keer gaat de bal er wel in. 0-1.

  Minuut 30: De druk op de goal van VVZ’49 blijft toenemen, maar Jelle redt steeds en waar Jelle de bal mist staan de paal en de lat in de weg.

  Minuut 34: Kevin Schimmel maakt net buiten de 16 een overtreding en krijgt een vrije trap tegen. Weer weet Jelle de bal uit de goal te houden.

  Minuut 37: Saddy de Koning geeft een voorzet op Hidde Reitsma. Hidde kan de bal erin koppen maar wordt afgevlagd wegens buitenspel.

  Minuut 39: Een afstandsschot van Victoria belandt op de paal van VVZ’49

  In de rust wordt Ferdi Caglayan gewisseld voor Delshad Sharif

  Minuut 49: Ruben de Goede wordt net buiten het 5 meter gebied slim omspeeld door de behendige spits van Victoria, waarna hij met een prachtig schot in de verre hoek kan afmaken. 0-2.

  Minuut 57: Hidde Reitsma geeft een mooie steekbal op Saddy de Koning die prima afrondt, maar hij wordt afgevlagd voor buitenspel. Het was natuurlijk geen buitenspel, maar het vlaggen door clubgrensrechters zal op dit niveau in het amateurvoetbal altijd een dingetje blijven. Het was de prima fluitende scheidsrechter van Klinken niet aan te rekenen, want hij volgt het advies van zijn grensrechter op.

  Minuut 65: Bjorn Bosman valt geblesseerd uit. Joey van de Bedem vervangt hem.

  Minuut 71: Steyn Boers wordt gewisseld voor Levi Parinussa. VVZ’49 gaat nu 3-4-3 en soms zelfs 3-3-4 spelen.

  Minuut 76: Kevin Schimmel stapt verkeerd en een Victoria spits kan op Jelle afstormen. Maar de spits schiet niet zelf. Hij geeft de bal af aan de mee opgekomen rechtsbuiten die de bal feilloos in het doel van VVZ’49 schiet. 0-3.

  Er komen nog wat kleine kansen over en weer maar de einstand staat al op het scorebord.

  Volgende week speelt het 1e van VVZ’49 uit bij CJVV. Bij CJVV spelen de oud-VVZ’ers Björn Frölich, Paul Bransen en Luca Bade. Dus voor VVZ’49 een dag om het beste beentje voor te zetten.

  Klik hier voor de foto’s van Silvia Schimmel

  Uw verslaggever: De Groene Pen.

  Toeschouwers: 100.

  Opstelling VVZ’49: Jelle Bade (k), Bjorn Bosman, Ruben de Goede, Kevin Schimmel, Yakup Ozkul, Steyn Boers (71 Levi Parinussa), Hidde Reitsma (a), Uzir Ilbay, Ferdi Caglayan (45. Delshad Sharif), Joel Bade, Saddy de Koning.

  Reserves: Daan van Vliet, Max Wolfsen,