• 19 mei 2018

  Het was lekker voetbalweer, geen zonnetje maar wel een aangenaam temperatuurtje op Sportpark Zonnegloren in Soest.

  Vandaag was Almere onze tegenstander. Vorige week heeft het vlaggenschip van VVZ '49 de nacompetitie bereikt en het was niet echt het doel om vandaag te winnen want de 13e plek op de ranglijst lijkt makkelijkere tegenstanders te hebben dan de 12e plek. Maar hier hadden de spelers van VVZ '49 toch echt een beetje maling aan.

  Zowel Almere als ook VVZ '49 komen beide goed uit de startblokken maar toch weet Almere in de 7e minuut de 0-1 aan te tekenen. Na 31 minuten lost Almere vanaf 20 meter een zondagsschot op het doel van de Groen -Witten maar wel een hele mooie die er pardoes ook nog invalt, 0-2. Op slag van rust maakt Almere zelfs de 0-3. Dat is dus niet lekker rusten.

  Maar in de 2e helft wisselt Rob Zomer Ruben de Goede en Saddy de Koning om hun rust te gunnen naar de nacompetitie toe. Uzeir Ilbay en Hidde Reitsma komen in het veld. Toch blijf dit een gouden wissel van de trainer want 2 minuten later maakt Levi Parinussa een rush vanaf de middenlijn en zet in het 16-meter gebied de bal voor naar Jordy Schimmel die feilloos afmaakt, 1-3. In de 70e minuut breekt Levi Parinussa weer door en gaat op de goal van Almere af. Levi wordt vastgehouden en valt vlak voor het doel. Penalty ! De penalty gaat Levi zelf nemen en schiet hem onberispelijk in, 2-3.

  Daarna krijgt Jordy weer de bal en legt hem over de keeper in het netje, maar de grensrechter (die toch al de hele wedstrijd een nogal twijfelachtige rol had) vlagt weer af en het doelpunt wordt afgekeurd. Daarna krijgt Jordy een bal door de lucht aangespeeld en volleyt hem net over de lat.

  Mede doordat Daan van der Vliet de 2e helft super staat te keepen maakt Almere geen doelpunt meer ondanks een groot aantal kansen die Daan steeds weer wist te pareren. In de 87e minuut wordt Yakub uitgedaagd door Lesley de Vlieger en Yakub reageert op de de discriminerende uitlatingen van De Vlieger en krijgt hier een gele kaart voor. De Vlieger gaat door met discrimineren en Yakub bijt terecht van zich af en krijgt 1 minuut later hier zijn 2e gele kaart voor en mag vast gaan douchen. Onbegrijpelijk dat De Vlieger hier niet ook voor gestraft wordt.

  De indruk die de Groen-Witten de 2e helft maakte is hoopvol naar de nacompetitie toe. Als onze mannen dit in de nacompetitie kunnen opbrengen zit handhaving er zeker in. Volgende week speelt VVZ '49 uit tegen JSV in Nieuwegein. Hopelijk zet VVZ '49 het goede voetbal van afgelopen zaterdag voort zodat we in een goede flow de nacompetitie in gaan.

  Toeschouwers: 73

  Opstelling VVZ '49: Daan van der Vliet, Martijn Hilhorst, Kyliam Boers (45. Yakub Ozkul), Ruben de Goede (Uzeir Ilbay), Max Wolfsen, Daniel Bada, Jordy Schimmel, Joey van de Bedem , Levi Parinussa, Delshad Sharif, Saddy de Koning (62. Hidde Reitsma).

  Reserve: Jonathan Bos.

  Link naar de foto's:klik hier

  Uw verslaggever: De Groene Balpen.