• VVZ JO13-1 pakt de toernooiwinst bij Forum Sport

  10 apr 2024 Gijs Schaap
 • Maandag 1 april was het weer zo ver: Het jaarlijkse toernooi bij Forum Sport stond op de agenda. Dit keer niet op Hemelvaartsdag, maar op een kille Tweede Paasdag. Onze deelname aan het toernooi bij Forum Sport is een bijzondere. Een van onze belangrijkste teamsponsoren, VANAD Group, is ook een gerespecteerde sponsor bij Forum Sport. De achterliggende reden is dat de opa van Tim en Daan (en ook Bart, daar zo meer over…) bij de voorganger van Forum Sport, DEVJO, vele voetbalhoogtepunten heeft meegemaakt.  

  De laatste weken zit de JO13-1 in een goede flow. De ene na de andere wedstrijd wordt over de streep getrokken, dus we waren erg benieuwd of we die lijn zouden kunnen doortrekken. Op papier zagen de tegenstanders er sterk uit, met zelfs een vierde divisionist in het schema.

  Jammer was wel dat een aantal jongens verstek moest laten gaan, waardoor we nog op het laatste moment met versterkingen bezig waren. En of we die hebben gevonden!! Joep en Bart, broers van Gijs en Tim, spelen op dit moment in de JO11-1. Zij waren al van plan om als supporter mee te gaan en voor de zekerheid hadden we deze jongens al gevraagd om hun spullen mee te nemen. Zij dachten zelf dat het wel eens om een 1 aprilgrap zou gaan, maar niets was minder waar. Verder had Tim zijn neef Romijn uit Groningen over de vloer en die had toevallig zijn voetbalschoenen meegenomen. Tot slot wist Daan zijn goede vriend Liam over te halen om nog een keertje met ons mee te doen. Liam speelde voorheen bij VVZ, maar is in de zomer verhuisd naar Breda. 

  De eerste wedstrijd speelden we tegen Leidschenveen, waar we vorig jaar behoorlijk door afgedroogd werden. Hoe anders was het deze keer. Na een minuut of 10 werd Taeke omvergekegeld in de 16 meter en wist Stijn de pingel eenvoudig te verzilveren. Daarna bleven de kansen zich aaneenrijgen. Tot Romijn een fantastische actie aan de zijkant afgerond zag worden door Gijs. Daarmee was de 2-0 een feit en werd de wedstrijd op slot gegooid. Zeker ook door het geweldig verdedigen van Joep.

  Daarna speelden we tegen vierde divisionist RKDEO. Onze ploeg had absoluut het betere van het spel, maar tot veel kansen leidde dat niet. Een van de weinige kansen was een schot van Daan wat net naast de paal eindigde. Omdat Elias en Stijn het centrum goed dicht hielden en onze keeper Mats een sta in de weg bleek, was het eindresultaat een 0-0 gelijkspel.

  Het derde potje speelden we tegen Forum Sport. Als thuisspelende ploeg vanzelfsprekend de favoriet, maar daar was in het veld weinig van terug te zien. Het duurde alleen wel even voordat de meegereisde supporters voor de eerste keer konden juichen. Na een mooie voorzet bij de tweede paal wist Bart de bal erin te prikken. Twee minuten later was het opnieuw Bart die na een mooie assist van Daan de bal prachtig over de doelman heen wist te lobben. Daarmee was de eindstand bereikt. Smetje was nog wel het uitvallen van Gijs, maar gelukkig bleek de schade mee te vallen en kon hij na wat rust en een ingetapete pols weer aansluiten.

  En daar was de laatste wedstrijd tegen DSO. De staf had geprobeerd de jongens niet te veel naar de stand te laten kijken, een gelijkspel zou al voldoende zijn. Uiteraard om teleurstellingen te voorkomen. De jongens kregen nog een korte motivational speech van de coach en werden op het hart gedrukt om meteen te knallen. De druk werd er meteen vol op gezet, DSO Kwam er nauwelijks uit. Al vrij snel wist Gijs af te drukken en de 1-0 aan te tekenen. Een minuutje later werd Jamil nadrukkelijk vastgehouden in de 16 en de penalty werd door hem direct benut. Luca was er vervolgens razendsnel bij toen de keeper de bal losliet, 3-0. Het sluitstuk was voor Jamil, die na een hele mooie individuele actie, de bal door de benen van de keeper heen wist te prikken. Daarna werd de wedstrijd met hele aardige combinaties uitgespeeld, mede ingegeven door het voetballend vermogen van Liam en Semmi.

  Daarna kon de toernooiwinst gevierd worden. Bij de prijsuitreiking stond er een hele grote beker op het team te wachten: Hopelijk kan die een mooie plek in de kantine krijgen. Onze aanvoerder Tim nam nog even het woord en bedankte zijn team en sponsor VANAD. 

  Het mag duidelijk zijn dat we wederom een hele mooie dag in Voorburg hebben gehad en kijken alweer uit naar volgend jaar. Bedankt chauffeurs, supporters en met name de vier invallers, Romijn, Liam, Bart en Joep. Geweldig dat jullie erbij wilden zijn!!