• VVZ '49 Jeugdteams scoren op toernooi in Zuid-Holland

  22 mei 2023 Joris Bouman
 • Op Hemelvaartsdag zijn er drie jeugdteams van VVZ’49 met een volle touringcar afgereisd naar Voorburg om deel te nemen aan het sterke jeugdtoernooi van een van de grootste en beste verengingen van de Haagse regio, Forum Sport. Het is een voetbalfeest geworden met prachtige wedstrijden, veel hoogstandjes en mooie prijzen.

  In verband met de Oude Ambachtenmarkt verzamelden we bij Beukendal waar de bus al om half 8 vertrok. Vanuit VVZ’49 namen de JO9-1, de JO10-1 en de JO12-1 deel aan de verschillende poules. Het ‘oudste’ team heeft prachtig voetbal laten zien maar hadden eigenlijk in drie van de vier wedstrijden te veel pech. Het balletje viel net te vaak verkeerd waardoor ze als vijfde zijn geeindigd in deze ijzersterke poule met alleen maar top hoofdklasse teams.

  Het ‘jongste’ team, de JO9-1, kwam uit in een O10 poule en heeft het geweldig gedaan. Vier van de vijf wedstrijden werden gewonnen en het team dat van ons won werd uiteindelijk de terechte winnaar. Maar op een punt achter de nummer een werden onze jongens tweede. De goede lijn uit de competitie waarin ze al vele wedstrijden achter elkaar ongeslagen zijn, werd dus doorgetrokken bij dit toernooi. Een resultaat om trots op te zijn.

  Het JO10-1 team heeft echter de beste eindnotering weten te realiseren. Onder de bezielende leiding van trainers en leiders Guus en Jurgen werd de beker opgehaald en vol trots mee naar Soest genomen. De beker zal een mooi plekje krijgen in de prijzenkast van VVZ’49. Nadat de eerste drie wedstrijden overtuigend gewonnen werden mocht de laatste wedstrijd zelfs verloren worden. Complimenten aan dit talentvolle team.

  Op de terugweg werden er in de bus vol met spelers, ouders en fans nog mooie woorden uitgesproken door alle leiders over de prestaties van de teams. Ook Piet Hoogendoorn nam in de bus het woord om iedereen te complimenteren met de ontwikkeling die ze als individu en als team hebben doorgemaakt.