• Het kan dit seizoen niet op voor de 17-2. Zowel in de herfst als de wintercompetitie werden de mannen van coach Just van de Groep al kampioen en wisten ook nog eens als enige team van VVZ'49 te overwinteren in de beker.

    Afgelopen zaterdag stond de achtste Finale van de districtsbeker op het programma en ontvingen we HDS aan de Eemweg, 2 dagen nadat het 1e het goede voorbeeld had gegeven door haar inhaalwedstrijd tegen HDS met 3-1 te winnen. Een zware dobber want uitgerekend in de 3e klasse met onze eigen 17-1 staat HDS stijf bovenaan terwijl de 17-2 het na de winterpromotie juist heel moeilijk heeft in een andere 3e klasse.

    Maar daar was niks van te merken. Het beste spel van dit seizoen had de 17-2 bewaard voor de eerste helft. HDS werd vastgezet op de eigen helft en VVZ creëerde kans-op-kans maar beloonde zich met een 1-0 ruststand veel te mager. Na rust controleerde VVZ de wedstrijd maar zag HDS uit de kluts toch halverwege gelijk maken. Met de aanwakkerende wind in de rug maakte HDS het de 17-2 vervolgens in het laatste kwartier erg lastig maar op het tandvlees haalde VVZ de penaltyserie.

    Het oefenen op de pingels tijdens de voorafgaande trainingen wierp zijn vruchten af. Waar HDS tweemaal miste, schoot VVZ een kwartet pingels onberispelijk binnen. En zo kan de 17-2 zijn opwachting maken in de kwartfinale tegen een nog onbekende opponent die uit de kop van Noord-Holland kan komen. En als enige 2e team overgebleven tegen 17-1 teams is de 17-2 ook dan weer van plan te gaan stunten.