• Met één wedstrijd in Italië en één in Oostenrijk in het vooruitzicht stapt de J017-2 van VVZ’49 donderdag 30 mei om 07.00 uur in het vliegtuig naar München. Na een lange en intensieve voorbereiding staan alle seinen op groen, om er een spetterend (lang) weekeinde tussen de Alpen van te maken.
  Naast het voetbal is er volop ruimte voor activiteiten, die in Nederland niet mogelijk zijn, zoals downhill mountainbiken en het intensief sporten boven de 2000 meter.
  Episch centrum van het weekeinde is de plaats Nauders, op het drielandenpunt Oostenrijk, Italië en Zwitserland.

  Mogelijk gemaakt met ondersteuning van alle ouders maakt de scheidend trainer van de 017-2, Wim van der Craats, hiermee ook een lang gekoesterde wens waar. Als fanatiek wintersporters reizen hij en zijn gezin in december en februari al jaren af naar Tirol, om in Nauders van de fraaie wintersportfaciliteiten te genieten.
  Juist de sneeuw leek lange tijd roet in het voetbaleten te gooien. Wim: "Het heeft het afgelopen winter seizoen veel gesneeuwd over een lange periode (november tot vorige week). Daarmee lag het seizoen voor de Oostenrijkers te lang stil en moeten er nu in een heel korte periode veel wedstrijden ingehaald worden. Onze beoogde tegenstanders vielen daarmee af".

  Na veel zoeken, appen, bellen en mailen zijn er toch 2 teams gevonden, die de spreekwoordelijke degens met VVZ willen kruisen: SSV Naturns (Italië) en SV Imst (Oostenrijk).
  Na aankomst in München verplaatst het gezelschap zich in 2 busjes naar Nauders. Daar verblijven ze in 5 appartementen, die met lokale sponsering tegen een sterk gereduceerd tarief 4 dagen worden gehuurd.
  Na geacclimatiseerd te zijn vertrekt de 017-2 in de loop van de middag over de Reschenpass naar Süd Tirol, om aan de oevers van de Etsch tegen de 017 van SSV Naturns te spelen.

  SSV Naturns 017
  Vrijdag 31 mei staat in het teken van het fietsen. Weer de Reschenpass over, nu op 2 wielen. Daarbij kijken hoe het met de fitheid zit. Aansluitend een rondje van 20 km om de Reschensee.
  Terug in Oostenrijk worden de fietsen aan de gondels gehangen om vervolgens naar 2200 meter te stijgen.  Vervolgens weer "downhill" naar 1400 meter, een spektakel op zich. De sneeuw kan ook hier nog spelbreker worden. Er ligt vanaf 1800 meter nog een behoorlijke hoeveelheid. We gaan het zien.

  Zaterdag 1 juni zal rustig worden opgestart. Afhankelijk van het weer en de temperatuur zijn er een aantal sportieve opties. Halverwege de middag wordt koers gezet naar Imst, om daar in de Velly Arena een wedstrijd te spelen tegen de 016 van SV Imst. Dat belooft, gelet op het niveau van de Tirolers, een stevige uitdaging te worden.

  SV Imst 016

   

  Terug in Nauders komt de finale van de Champions League in beeld. Zonder, of met Ajax, het affiche blijft mooi.

  Zondag 2 juni wordt rustig naar de terugreis toegewerkt. Om 22.30 uur hoopt VVZ weer op Schiphol te landen. Daarmee sluit de 17-2 het seizoen af en kunnen de mannen zich opmaken voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarbij Wim het stokje overdraagt aan Kyriakos Antanoglu.

  Wim zelf ruilt op 3 juni het groen van VVZ na 38 jaar in voor het groen van SV Eemnes, waar hij de 019-1 gaat trainen en coachen. Wim: "Na zo’n tijd is dat best een stap, maar dan ook maar afsluiten met een activiteit, dat één van de hoogtepunten uit die 38 jaar belooft te worden en ook nog eens met een fantastische groep spelers. Mooier kan bijna niet".